Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co ciężko uwierzyć, że pis co nie zrobi to spieprzy? A potem inni musza poprawiać. Elektrowni w Ostrołęce nie dało się poprawić bo pis zaczął budować nawet sam rozebrał 2 mld utopili gamonie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Przecież to ściema, by zyskać kilka dni spokoju,

Na wędrzyńskim poligonie jest miasteczko Nowy Mur. Takie budynki gdzie szkoliliśmy się z działań w terenie zurbanizowanym. Potem kręcili tam serial "Misja Afganistan". Może niech zaprosza tam całą ekipę od Bąkiewicza i zorganizują szkolenie w temacie rozpoznawania, zaopiekowania imigrantami? Potem każdemu certyfikat dać. Albo zapewnić wolontariat w SG jako np operator lornetki czyli obserwator przydrożny.😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Może niech zaprosza tam całą ekipę od Bąkiewicza i zorganizują szkolenie w temacie rozpoznawania, zaopiekowania imigrantami? Potem każdemu certyfikat dać. Albo zapewnić wolontariat w SG jako np operator lornetki czyli obserwator przydrożny.😂

Temat nie do darcia łacha, Miruś, SG sobie poradzi ,tylko nie trzeba jej krępować rąk.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@dsbh na filmie który wrzuciłeś masz jeszcze pisowską wersję płotu do sforsowania lewarkiem. Poszukaj sobie relacji z granicy z obecnych czasów i zobaczysz jak go poprawili. Poprzeczka jest jak łatwo się domyślić po to by skrócić szczeble i by lewarek na mniejszej długości nie dał rady.

Temat nie do darcia łacha, Miruś, SG sobie poradzi ,tylko nie trzeba je krępować rąk.

Niestety ci od Bąkiewicza to robią 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Co ciężko uwierzyć, że pis co nie zrobi to spieprzy?

Jak nie, kiedy tak? Jeden spieprzy na Białoruś, drugi na Węgry. sp***rzają ino dym.🤣

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Temat nie do darcia łacha,

No właśnie do darcia. Bo ludziom już odbija. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Na wędrzyńskim poligonie jest miasteczko Nowy Mur. Takie budynki gdzie szkoliliśmy się z działań w terenie zurbanizowanym. Potem kręcili tam serial "Misja Afganistan". Może niech zaprosza tam całą ekipę od Bąkiewicza i zorganizują szkolenie w temacie rozpoznawania, zaopiekowania imigrantami? Potem każdemu certyfikat dać. Albo zapewnić wolontariat w SG jako np operator lornetki czyli obserwator przydrożny.😂

To ty nie na granicy tylko na AF? 

A nie przysięgałeś bronić i strzec granic Rzeczpospolitej najjaśniejszej? 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To ty nie na granicy tylko na AF? 

A nie przysięgałeś bronić i strzec granic Rzeczpospolitej najjaśniejszej? 

A przysięgałem, a owszem. I przysięgałem stać na straży Konstytucji. Chcesz abym dosłownie potraktował zapisy roty przysięgi? 🤣

Opublikowano

rudy tak boi sie "klapsa" od ueszuli, ze po cichu i tak bedzie wpuszczal sniadych. ko-wcy chocby chcial przyjac cale mety z niemiec, beda go czcic, a jak sie ich zapytac "ale czy podoba ci sie zagrozenie jakie niosa", odpowiadaja " ale pis sprowadzil ich wiecej"! k....a, jedyna obrona na debilne zarzadzanie panstwem jest pisanie o pis! przypominam,pis juz nie rzadzi. nie interesuje nas co bylo, chcemy wiedziec co zamierza zrobic slonce peru, by nie zrobic nam drugiej francji?!

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

A przysięgałem, a owszem. I przysięgałem stać na straży Konstytucji. Chcesz abym dosłownie potraktował zapisy roty przysięgi? 🤣

Chcem🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

a jak sie ich zapytac "ale czy podoba ci sie zagrozenie jakie niosa",

Aaaaaa faktycznie już ktoś ostrzegał że roznoszą różne choroby. Ale to jakiś lewak był.

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Chcem🤭

Raczej nie chcesz.

Opublikowano
37 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

co macie od ludzi z wschodniej wielkopolski ? 😡

Jeżeli chodzi o mnie to nic. @jacus Wielkopolska to Polska D, H czy M :ph34r: ?

18 minut temu, hubertuss napisał(a):

15 cm skoku? To co ty cinquecento masz? Człowieku takim lewarkiem w powiedzmy samochodzie klasy passata czy bmw 5 koła nie wymienisz. Bo jak go o 15 cm podniesiesz to koło jeszcze ziemi będzie dotykać Trapez z większego auta lekko ma 15 w spoczynku plus ze 30 skoku. A dziura 40 - 45 cm jak byś miesiąc w lesie posiedział przechodzisz z zapasem. Jak u myszy aby głowa przeszła😄 Zresztą jak masz lewarek 15 cm w stanie spoczynku a dziura ma oryginalnie między nie wygiętymi szczeblami np 20 czy 30 cm to pod podnośnik coś podkładasz i masz 50 czy 60 dziurę. Myłeś trochę tylko trzeba żaden hydrauliczny zwykły trapez z auta. Jak nie było szczebla to wkładali 1,5 m nad ziemią i szło.

Masz racje te oszołomy z tych patroli wkur mieszkańców i rząd musiał jakoś na to zareagować 

Celowo pominąłem lewar samochodowy, film wrzuciłem pierwszy lepszy aby pokazać jak to wygląda. Powiedz mi jak takie przęsło chcesz rozszerzyć na te 40 cm, zakładając że jakiś tam lewar wciśniesz między te profile ? Masz jakiś film jak wygląda takie rozszerzone to przęsło, może być też film z podkopem pod nim.

9 minut temu, mirro napisał(a):

Pominąłeś jedną ważną rzecz. Policja i SG muszą działać zgodnie z prawem i rozkazem a taki społeczny komitet obrony granic jest gdzieś zarejestrowany ?

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

A przysięgałem, a owszem. I przysięgałem stać na straży Konstytucji. Chcesz abym dosłownie potraktował zapisy roty przysięgi? 🤣   braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny

Przysięga .

Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Ojczyźnie, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, zawarowanych w Konstytucji, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Rządowi Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka sprawiedliwości ludowej .

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał(a):

To było dawno i nieprawda.

Albo po pijanemu i się nie liczy

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Pominąłeś jedną ważną rzecz. Policja i SG muszą działać zgodnie z prawem i rozkazem a taki społeczny komitet obrony granic jest gdzieś zarejestrowany ?

Cały czas mam w głowie ten cyrk z przed roku, który na wschodniej granicy zakończył się śmiercią żołnierza. Trzy służby, każda swój system dowodzenia, każda działająca na swoich zasadach użycia broni i przeświadczenie że tak ma być. Wiem też że nieszczęścia lubią taki chaos. Potem jak pierdolnął piorun w to wszystko, to się troszkę ruszyło. Ale niewiele i tylko troszkę i tylko na chwilę. Zegar tyka i czekamy na kolejny raz.

Opublikowano (edytowane)

Czyli nie myliłem się.

Przecież nie zaprzeczam że składałem jedną i drugą.

Ale wtedy na trzeżwo. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Cały czas mam w głowie ten cyrk z przed roku, który na wschodniej granicy zakończył się śmiercią żołnierza. Trzy służby, każda swój system dowodzenia, każda działająca na swoich zasadach użycia broni i przeświadczenie że tak ma być. Wiem też że nieszczęścia lubią taki chaos. Potem jak pierdolnął piorun w to wszystko, to się troszkę ruszyło. Ale niewiele i tylko troszkę i tylko na chwilę. Zegar tyka i czekamy na kolejny raz.

To mówisz że Kosiniak ma bałagan u siebie ? Co do chaosu to chyba przy powodzi też tak było. Każda służba miała swój system i zero koordynacji. No ale ważniejsze ściganie Pisu czy przeliczanie głosów od innych spraw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v