Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

--------------------------------------------

Komendant Główny Straży Granicznej gen. dyw. SG Robert Bagan rozmawiał dzisiaj z Prezydentem Prezydium Policji Federalnej Niemiec dr. Dieterem Romannem na temat incydentu, do którego doszło w nocy 3 lipca na granicy polsko-niemieckiej w Gubinie. Niemiecka Policja nie czekając na przybycie patrolu polskiej Straży Granicznej pozostawiła na granicy obywatela Afganistanu.
Komendant Główny Straży Granicznej stanowczo zaznaczył, że takie działania służb niemieckich są niedopuszczalne i niezgodne z naszymi wcześniejszymi ustaleniami. (polska straż graniczna na niemieckich rozkazach)

Sam Komendant Główny Straży Granicznej podejmuje interwencję na podstawie materiałów od Ruchu Obrony Granic, ale ten ruch to podobno nazistowskie bojówki, które zagrażają nam wszystkim. Jak im się to skleja.

Gdyby nie członkowie Ruchu Obrony Granic, którzy to sfilmowali, nikt by nawet o tym nie wiedział, a nielegalny imigrant z Afganistanu zostałby bezdomnym w Polsce.

właśnie za to jest wielki hejt tuska i jego gebelsów na ROG i bąkiewicza

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

main_21to_by_o_wyj_tkowo_ciche_10_lat_ny_sarka.jpg

ff216c29e13cc8c0c50837978b9d4209.jpg

dzień bez kłamstwa dniem straconym 

5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

https://www.money.pl/gospodarka/polska-liderem-ue-jesli-chodzi-o-wydawanie-wiz-zostawiamy-niemcow-w-tyle-6941488375466624a.html

Artykuł wrzesień 2023.

Polska w ciągu trzech lat wydała blisko 2 miliony wiz nowym pracownikom spoza Unii Europejskiej. To rekord, jeśli chodzi o wszystkie państwa członkowskie UE. W rok wydaliśmy przeszło 40 razy więcej wiz niż Niemcy, co jasno pokazują dane Eurostatu.

z tego 80% Ukraińców Białorusinów Łotwa itp  🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ppe -Pracowniczy program emerytalny.

Zjeby z wschodniej Wielkopolski i Radomia 😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

nie odpowiadaj za Romka   bo my tu poważną dyskusję mamy

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A co tu wymyślać wy wyjecie i wyć będziecie. Tusk naprawił pisowski bubel na granicy który dało się sforsować lewarkiem lub saperką w kilkadziesiąt sekund. Pewnie teraz też przechodzą ale raz płot wzmocniono a dwa dodano elektronikę więc nawet gdy ktoś się zbliża z zamiarem przecięcia to SG już widzi to z daleka i może udać się w to miejsce co nie raz widzimy w tv czy necie że ledwo przetną i przechodzą a już auto SG podjeżdża. 

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Szlifierką się da bo płot jest z aluminium i tego łatwo się nie naprawi natomiast lewarkiem już gorzej bo wstawili poprzeczkę  Natomiast największa pracę wykonuje nadzór elektroniczny bo monitoruje ruch jeszcze po stronie białoruskiej i nasza SG widzi gdzie i kiedy i kto się zbliża i zanim przetną to już przeważnie SG podjeżdża i łapie. Skuteczności płotu po naprawie po pisowskim dziadostwie znacznie wzrosła. i tego nikt nie oszuka. 

A saperką to się sam widać walnąłeś bo filmiki jak się podkopywali i jak szybko to w necie można było zobaczyć ten płot nie jest głęboko wkopany. Za pisu miał on wymiar raczej propagandowy niż praktyczny.

Z czystej ciekawości sprawdziłem u siebie ile mają podnośniki i wyszła mi średnia 20 cm w stanie spoczynku plus 15 cm wysunięty co daje łącznie 35 cm. Za bardzo bym się w taką szczelinę nie zmieścił. Do tego dochodzi na jakiej wysokości to robili ? Dołem i górą się za bardzo nie da, środkiem można spaść na łeb po drugiej stronie. Poza tym wychodzi na to, że imigranci byli przygotowani w odpowiednie lewarki pasujące w szczelinę między profilami. Pewnie na Białorusi to norma :ph34r:.

Zadam ci proste pytania. Jaka jest szerokość między profilami w tym płocie i jaka jest ich grubość ? Ponadto używałeś kiedykolwiek podnośnika hydraulicznego poziomo ? Jakieś poprzeczki o których piszesz to inaczej drabina. Ułatwienie dla imigrantów.

Z jednym się mogę zgodzić. Być może nowe zabezpieczenia to monitoring, czujniki ruchu.

4 godziny temu, witejus napisał(a):

Ciąłeś kiedy aluminium szlifierką?🐏

To co bredzisz że naprawili?pokaż no jakie zdjęcie tego płotu z poprzeczką😆

Dochodzi jeszcze pytanie o grubość profilu z którego wykonany jest płot. Ponadto aluminium nie ciąłem chyba ale lepiej mi się tnie sieciową szlifierką niż akumulatorową. Może Makita to badziew. Nie wiem.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czemu tak piszesz o ludziach ze wschodu?

Też uważasz się za lepszego bo gdzie indziej mieszkasz?

Wielkopolska i Radom to raczej środek PL.

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał(a):

nie odpowiadaj za Romka   bo my tu poważną dyskusję mamy

A to przepraszam nie wtrącam się 😉

20 minut temu, Wpaw napisał(a):

No przecie jo spod Radumia 😁

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

To nie do Ciebie pytanie, tylko do tego gamonia.

To już sam sobie pytania zadajesz?

1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

PPE niewiele ma wspólnego z ZUS,

Sumka niezła, pensja iście dyrektorska

A myślisz Roman wie na co płaci kazali się zapisać bo pracodawca dokłada to się zapisał. 

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Gdyby nie członkowie Ruchu Obrony Granic, którzy to sfilmowali, nikt by nawet o tym nie wiedział, a nielegalny imigrant z Afganistanu zostałby bezdomnym w Polsce.

Łooooo to chyba zmienię o nich zdanie. Jak bezdomnego przyjęli i dali chałupę od razu, to dopiero fajne chłopy som.🤣 Nie dość że nielegalny, to jeszcze bezdomny. Komplet nieszczęść.

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, dsbh napisał(a):

Z czystej ciekawości sprawdziłem u siebie ile mają podnośniki i wyszła mi średnia 20 cm w stanie spoczynku plus 15 cm wysunięty co daje łącznie 35 cm.

15 cm skoku? To co ty cinquecento masz? Człowieku takim lewarkiem w powiedzmy samochodzie klasy passata czy bmw 5 koła nie wymienisz. Bo jak go o 15 cm podniesiesz to koło jeszcze ziemi będzie dotykać Trapez z większego auta lekko ma 15 w spoczynku plus ze 30 skoku. A dziura 40 - 45 cm jak byś miesiąc w lesie posiedział przechodzisz z zapasem. Jak u myszy aby głowa przeszła😄 Zresztą jak masz lewarek 15 cm w stanie spoczynku a dziura ma oryginalnie między nie wygiętymi szczeblami np 20 czy 30 cm to pod podnośnik coś podkładasz i masz 50 czy 60 dziurę. Myłeś trochę tylko trzeba żaden hydrauliczny zwykły trapez z auta. Jak nie było szczebla to wkładali 1,5 m nad ziemią i szło.

4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

gdyby nie ten caly ruch ludzi, zwykle wk....nie spoleczentwa , to ten rudy nawet d*py by nie ruszyl. niemcy traktuja nas z awsze gorzej, a od nas wymagaja kurtuazji i przestrzegania przepisow.

Masz racje te oszołomy z tych patroli wkur mieszkańców i rząd musiał jakoś na to zareagować 

Opublikowano
5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

to ten rudy nawet d*py by nie ruszyl.

Przecież to ściema, by zyskać kilka dni spokoju, Merc-edes już wyjaśnił jak ta ,,kontrola" będzie wyglądać

4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

15 cm skoku? To co ty cinquecento masz? Człowieku takim lewarkiem w powiedzmy samochodzie klasy passata czy bmw 5 koła nie wymienisz. Bo jak go o 15 cm podniesiesz to koło jeszcze ziemi będzie dotykać Trapez z większego auta lekko ma 15 w spoczynku plus ze 30 skoku. A dziura 40 - 45 cm jak byś miesiąc w lesie posiedział przechodzisz z zapasem. Jak u myszy aby głowa przeszła😄 Zresztą jak masz lewarek 15 cm w stanie spoczynku a dziura ma oryginalnie między nie wygiętymi szczeblami np 20 czy 30 cm to pod podnośnik coś podkładasz i masz 50 czy 60 dziurę. Myłeś trochę tylko trzeba żaden hydrauliczny zwykły trapez z auta. Jak nie było szczebla to wkładali 1,5 m nad ziemią i szło.

Już przestań te głupoty wciskać, taka prawda jak z tym aluminiowym płotem🐏

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v