Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

To nie są głupoty. To jest prawda rząd pis bardzo poluzował politykę wizową. Wizy przyznawano w wielu krajach Azji i Afryki w wielu miastach nawet powiatowych pojawili się imigranci. Wielu z nich wyjechało na zachód ale mają polskie wizy i są do Polski zwracani. To że kraje zachodnie sprowadzały czy też pozwalały wjeżdżać uchodźcom to nie znaczy ,ze pis tego nie robił. A to ,ze ty napiszesz, ze to głupoty ok rozumiem mami was wasza propaganda i wy żyjecie w innym świecie.

I to pisze osoba zmanipulowana przez drugą propagandę jesteś jednym z najbardziej omamionych przez PO osób na tym forum i tu jeszcze smiesz kogoś pouczać,kiedys pisales o tym jak to teraz paliwo jest tanie a za PiSu nigdy nie było poniżej 5 czy tam 6 zł już dokładnie nie pamiętam jak ci wysłałem dane że przez co najmniej 5 lat z 8 było poniżej to ty nagle że zupełnie nie o tym tylko chodziło o marże Orlenu, wariaci z PO latali z pizza i dokarmiali uchodźców Twój guru twierdził że to są biedne osoby i trzeba ich puścić i niewolno płotu stawiać  to ty znowu że to wina PiSu bo płot nieszczelny tylko pytanie pewnie zbyt trudne dla ciebie wyznawcy PO...czy lepiej zrobić odrazu i zatrzymać 80 czy 90% osób czy nie robić wcale i puścić setki tys ludzi...

Opublikowano (edytowane)

Daj spokój co ty znowu bredzisz. Już odbiegasz od tematu uchodźców. Paliwo za pisu było po 5 zł bo był lock dawn. Człowieku pis rozdawał wizy na lewo i prawo i to jest udowodnione. Rząd pisu bardzo złagodził politykę wizową. I twoje wywody o paliwie tego nie zmienią.  

Masz czytaj. Żebyś się za szybko nie zgrzał, że to Tusk to artykuł z 2023 roku. A wam cymbałom jakiś referendum chcieli robić. 

Polska w ciągu trzech lat wydała blisko 2 miliony wiz nowym pracownikom spoza Unii Europejskiej. To rekord, jeśli chodzi o wszystkie państwa członkowskie UE. W rok wydaliśmy przeszło 40 razy więcej wiz niż Niemcy, co jasno pokazują dane Eurostatu.

https://www.money.pl/gospodarka/polska-liderem-ue-jesli-chodzi-o-wydawanie-wiz-zostawiamy-niemcow-w-tyle-6941488375466624a.html

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

3 raz ci pisze że chodziło o umowy inne niż o pracę więc jak mogło mieć to wpływ na średnia skoro to był mały odsetek osób i taka dyskusja z toba

Socjal degeneruje?

Przecież po wprowadzeniu 500+ bezrobocie tylko malało.

Masz swoje teorie chłopskiego rozumu nie poparte niczym. współczuję 

To co ty porównujesz umowy inne niż o pracę z umowami o pracę i do tego PISzesz że to był margines?  W danych statystycznych nie ma śladu który by świadczył o tym dobrobycie który rzekomo wprowadziła łżeprawica. 

Socjal degeneruje jak każda "darmocha" Nie zawsze zobaczysz to od razu tak jak na beżowych na zachodzie. Na początek zdegenerował myślenie - lud uznaje że te pieniądze im sie po prostu należą - cytując niejaką Szydło. Lud uważa że ma dostawać więcej i więcej bo czemu 800 a nie 1000? 

To nie są moje teorie tylko zdrowy rozsądek a nie socjalistyczne urojenia. Jeśli socjalizm cie tak przesiąkł że nie widzisz logiki w normalności to tym razem ja ci współczuje. 

Opublikowano

Połowa mojej wypowiedzi była o uchodźcach a ty piszesz że odbiegam od tematu?z tobą naprawdę jest źle bardzo źle...ale każda propaganda potrafi ,,zryc beret,,

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Daj spokój co ty znowu bredzisz. Już odbiegasz od tematu uchodźców. Paliwo za pisu było po 5 zł bo był lock dawn. Człowieku pis rozdawał wizy na lewo i prawo i to jest udowodnione. Rząd pisu bardzo złagodził politykę wizową. I twoje wywody o paliwie tego nie zmienią.  

Masz czytaj. Żebyś się za szybko nie zgrzał, że to Tusk to artykuł z 2023 roku. A wam cymbałom jakiś referendum chcieli robić. 

Polska w ciągu trzech lat wydała blisko 2 miliony wiz nowym pracownikom spoza Unii Europejskiej. To rekord, jeśli chodzi o wszystkie państwa członkowskie UE. W rok wydaliśmy przeszło 40 razy więcej wiz niż Niemcy, co jasno pokazują dane Eurostatu.

https://www.money.pl/gospodarka/polska-liderem-ue-jesli-chodzi-o-wydawanie-wiz-zostawiamy-niemcow-w-tyle-6941488375466624a.html

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał(a):

a to ty byles i szlyszales .szacun  wtedy do paryza dojechac to nie bylo to co dzisiaj 🤣

ile razy czytales, to co lem powiedzial o internautach-mam nadzieje, ze choc o tym wiesz ze tego nigdy nie powiedzial ..

Słyszałem, słyszałem co Lem, powiedział - może prawdziwe, może nie. Ale czytając te twoje kocopoły trudno odmówić trafności takim stwierdzeniom  🤣

Edytowane przez binek
Opublikowano
32 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Połowa mojej wypowiedzi była o uchodźcach a ty piszesz że odbiegam od tematu?z tobą naprawdę jest źle bardzo źle...ale każda propaganda potrafi ,,zryc beret,,

Argumenty ci się skończyły wyżej masz napisane jak cię pis w wała robił. Teraz Niemcy nam tych ludzi oddają bo nie chcieli pracować w Polsce tylko pojechali do Niemiec.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Argumenty ci się skończyły wyżej masz napisane jak cię pis w wała robił. Teraz Niemcy nam tych ludzi oddają bo nie chcieli pracować w Polsce tylko pojechali do Niemiec.

3 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

No niezłe nie masz właśnie żadnych argumentów to piszesz że inni nie mają to takie typowe dla ciebie a jeśli chodzi o tą wypowiedź do galana i nazwanie go ćpunem to ja dobrze pamiętam że pisałeś na temat Hołowni że zmienił zdanie ale tak właśnie z wami jest peowskimi pajacami a ty jesteś jednym z największych...paliwo za PiSu było po 6 zł bo był lockdown tak przez 6 z 8 lat był....a kilka MSC temu pisałeś że nie było tego paliwa za taką cenę? Wogole masz naprawdę duże problemy sam z sobą a jak nie jest po twojemu to piszesz wszystkim ze się argumenty skończyły? Dawaj zaczynaj swoje obrażanie znowu...3,2,1 teraz!!!!

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał(a):

hubertus - osobiście ilu uchodźców deklarujesz przyjąć pod swój dach? Odkąd pamiętam jesteś zwolennikiem otwartych drzwi, mam nadzieję że swoich prywatnych też

Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Nawrocki wygrał ale nie dlatego, ze był doskonały. Po prostu pomogli mu koalicjanci partii Trzaskowskiego. A te wszystkie przymioty które wypisałeś. No cóż to Nawrockiemu nie pomoże. Każdy kraj będzie czytał jego dossier. Chluby to nie da. Teraz jeszcze te zamieszanie z wyborami. DO kogo on pojedzie. Dudę mało kto sensowny zapraszał. A teraz za 3 lata Trump wyleczy USA z republikańskiego prezydenta i nawet w Białym Domu nie będą czekać  Naprawdę nie ma się z czego cieszyć. 

Ja się nie mam czym tu denerwować. Tyle razy pisałem nie liczę na żadną zmianę wyniku. Ba nawet w to nie wierzę, że aż tyle głosów jest źle policzonych. Ale powinno być to sprawdzone dla przede wszystkim porządku i ugrania winnych. A dwa wyciągnięcia wniosków na przyszłość co do samego liczenia i być może wprowadzenia maszyn jak w wielu krajach.

Rozwiniesz tą fantazję :ph34r: ? Przekazując poparcie Trzaskowskiemu pomogli w ten sposób Nawrockiemu ? 

Co do liczenia głosów. Ile razy są przeliczane zanim zostaną wpisane do protokołów ? Osoba która tam siedzi ponad 12 godzin ma prawo być zmęczona i łatwo o pomyłkę. Nie mówię o celowej. Powinny być dwie komisje. Jedna w czasie głosowania i druga w czasie liczenia. Dodatkowo na czas liczenia głosów powinno być kilka kamer z czystym dźwiękiem. Na marginesie od covidu i wyborów minęło trochę czasu. Rząd wypracował jakieś procedury na wypadek powtórki z podobnej sytuacji czy nie ma czasu bo liczy głosy ?

11 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jedna mówiła o dinozaurach, drugi o Indianach. Kolejny z PO pewnie będzie bardziej współczesny 🤣.

9 godzin temu, witejus napisał(a):

Z ostatniej chwili, Giertych ma złożyć zawiadomienie do Bodnarenki, że Pis ukradł protesty Giertychowi🤣😝😆, circus de Pologne🤣

To już wczoraj było, że te giertychówki Pis tworzył. PO to jest jednak stan umysłu 🤣.

7 godzin temu, jacus napisał(a):

oczekiwanie honoro u proszowickiego  arbuza 🤣

z wierzchu zieloni w srodku czerwoni..

Proszowice to przypadkiem nie w Małopolsce w Polsce A ?

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

I tak bedzie się działo to są ludzie którym pis rozdawał wiz bo gamonie myśleli, ze oni pojadą na zachód i tam będą z nimi problemy. A zachód nam ich zwraca. Bo wiedzą że wjechali do Schengen przez Polskę. Gamonie z pisu chcieli zalać zachód uchodźcami jak Łukaszenka i Putin a teraz my musimy się męczyć. 

Dlaczego policja w komunikacie nie podała że są tu na polskich wizach ? Masz pewność ponadto, że to te osoby z wizami czy to tylko twoje insynuacje ? Ostatnie zdanie to również twoja fantazja czy możesz to potwierdzić ?

Opublikowano
30 minut temu, hubertuss napisał(a):

Niemcy oddają bo nie chcieli w Polsce tylko pojechali do Niemiec.

Sens logiczny tego zdania jest porażający. Mógłbyś czasem przeczytać, co napisałeś. 

Celowo usunąłem słowa, które były tzw wypełniaczami, żeby było przejrzyście. To tak samo, jakbyś dostał mandat i oddał go sąsiadowi do zapłaty, bo Ty nie chcesz go zapłacić 🤦

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, binek napisał(a):

hubertus - osobiście ilu uchodźców deklarujesz przyjąć pod swój dach? Odkąd pamiętam jesteś zwolennikiem otwartych drzwi, mam nadzieję że swoich prywatnych też

jest jakaś regulacja że trzeba ich przyjąć do domu , czy to tylko pisowskie straszenie ludu?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Rozwiniesz tą fantazję :ph34r: ? Przekazując poparcie Trzaskowskiemu pomogli w ten sposób Nawrockiemu ? 

Co do liczenia głosów. Ile razy są przeliczane zanim zostaną wpisane do protokołów ? Osoba która tam siedzi ponad 12 godzin ma prawo być zmęczona i łatwo o pomyłkę. Nie mówię o celowej. Powinny być dwie komisje. Jedna w czasie głosowania i druga w czasie liczenia. Dodatkowo na czas liczenia głosów powinno być kilka kamer z czystym dźwiękiem. Na marginesie od covidu i wyborów minęło trochę czasu. Rząd wypracował jakieś procedury na wypadek powtórki z podobnej sytuacji czy nie ma czasu bo liczy głosy ?

Jedna mówiła o dinozaurach, drugi o Indianach. Kolejny z PO pewnie będzie bardziej współczesny 🤣.

Ale ten człowiek sobie nie zdaje sprawy że jeśli chcą ukraść te wybory i powiedzieć że były sfałszowane to Polska będzie 1 krajem na świecie w którym opozycja fałszuje wybory i to by było całkowite posmiewisko dla rządzących,nawet niemiecki Onet o tym pisał...swoją drogą nikt chyba normalny oprócz największych cymbałów z wypranymi mózgami- zwolennikow PO w to nie wierzy...trochę mi tu Rumunia zalatuje wygrał ten co nie trzeba to coś trzeba wymyślić...

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano

A czy musi być regulacja? Jeżeli ktoś chce urozmaicenia kulturowego, to chyba nie musi to być ściśle usankcjonowane przepisami

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sens logiczny tego zdania jest porażający. Mógłbyś czasem przeczytać, co napisałeś. 

Celowo usunąłem słowa, które były tzw wypełniaczami, żeby było przejrzyście. To tak samo, jakbyś dostał mandat i oddał go sąsiadowi do zapłaty, bo Ty nie chcesz go zapłacić 🤦

Skoro usunąłeś to całe zdanie straciło sens. Teraz Ci się oberwie 😁.

5 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Ale ten człowiek sobie nie zdaje sprawy że jeśli chcą ukraść te wybory i powiedzieć że były sfałszowane to Polska będzie 1 krajem na świecie w którym opozycja fałszuje wybory i to by było całkowite posmiewisko dla rządzących,nawet niemiecki Onet o tym pisał...swoją drogą nikt chyba normalny oprócz największych cymbałów z wypranymi mózgami- zwolennikow PO w to nie wierzy...trochę mi tu Rumunia zalatuje wygrał ten co nie trzeba to coś trzeba wymyślić...

Oni chyba zaczęli zdawać sobie sprawę, że stali się pośmiewiskiem na świecie i teraz próbują jakoś z tego wyjść cało albo te igrzyska mają na celu coś przykryć, odwrócić uwagę. Do tej pory takiej szopki nie było. 

4 minuty temu, binek napisał(a):

A czy musi być regulacja? Jeżeli ktoś chce urozmaicenia kulturowego, to chyba nie musi to być ściśle usankcjonowane przepisami

Pewnie że nie.  Taki ktoś niech idzie do ambasady, mówi że chce dwóch Somalijczyków na przykład w takim i takim wieku i po problemie :ph34r:. To tak w wielkim skrócie :P.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Skoro usunąłeś to całe zdanie straciło sens. Teraz Ci się oberwie 😁.

Wiem. I mam to w poważaniu. Poczytam grzecznie. Na pewno będzie więcej takiego sensu i logiki. Może coś kolega napisze na temat raportu NIK o wykonaniu budżetu za 2024 rok🤔. Na pewno zna ten raport i wyrobił sobie już na jego temat zdanie🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, dsbh napisał(a):

Oni chyba zaczęli zdawać sobie sprawę, że stali się pośmiewiskiem na świecie i teraz próbują jakoś z tego wyjść cało albo te igrzyska mają na celu coś przykryć, odwrócić uwagę. Do tej pory takiej szopki nie było.

Za dużo wymagasz od niektorych że sobie z czegokolwiek zdają wogole sprawę...wierzą w Giertycha jak w Boga i powielają te kłamstwa a dobrze wiemy że Giertych się chce zemścić, chyba pamiętamy jak się zakończyła koalicja PIS-LPR-Samoobrona i co później było...

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Ty myślisz że świat się interesuje tym co się dzieje w tym naszym kurwidołku?

• Haha 1
Opublikowano

Przecież jestem . A telefon mam że sobą.

Czasem zerknę

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał(a):

Za dużo wymagasz od niektorych że sobie z czegokolwiek zdają wogole sprawę...wierzą w Giertycha jak w Boga i powielają te kłamstwa a dobrze wiemy że Giertych się chce zemścić, chyba pamiętamy jak się zakończyła koalicja PIS-LPR-Samoobrona i co później było...

Bardziej myślałem o politykach ale może masz rację. Co do Giertycha to jest fenomen. Przykład jak wygrać wybory w nich nie uczestnicząc a nawet nie być w kraju w tym czasie. Politycy powinni iść tym kierunkiem :P. Ile by to państwowej kasy zaoszczędziło. Tylko nie wiem czy głosowali dla niego dla jaj czy na serio. Czy Giertych jest mściwy ? Na pewno nie robi tego wszystkiego z pobudek patriotycznych dla dobra kraju a raczej prywatnych urażonych ambicji.

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Ty myślisz że świat się interesuje tym co się dzieje w tym naszym kurwidołku?

Tak właśnie myślę. Świat nie patrzy o czym mówią Geslerowa czy Majdanowa. Tylko patrzą na prezydenta i premiera RP. Jesteśmy rynkiem zbytu i o tym zbycie trzeba z kimś rozmawiać.

Zapomniałbym. Złoty pociąg znowu odnaleziono 🤣.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

POdobno Giertych zaskarżył wynik konklawe i żąda jego POwtórzenia 🤣🤣🤣

a tak wyglądały skargi wyborcze wykształconych po-łgłowków :D 

Image

Edytowane przez nie
  • Haha 5
Opublikowano

Mec. Roman jest wybitnym prawnikiem i wytrawnym politykiem. On wie co robi. Tym bardziej, że NIK ociąga się z publikacją jego pewnych dokonań prawniczych. Niedobra Najwyższa Izba Kontroli, że ukrywa dokonania tak wybitnego przedstawiciela palestry. Więc chcę chłop pokazać swoją wartość 🤷

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

To nie są głupoty. To jest prawda rząd pis bardzo poluzował politykę wizową.

Ależ skąd, to nie głupoty, prawda, ta trzecia, mądry inaczej już zapomniał widok czarnych procesji idących po jakimś nasypie kolejowym, przez pola kukurydzy?

A obrazy tysięcy pontonów wyładowanych czarnymi poborowymi, lądujące na plażach południowej Europy, przemytnicy opłacani przez niemiecki rząd przywożący tysiącami czarnych poborowych, do portów południowej Europy już wywietrzały z główki.Oni mieli polskie wizy, rozdawane czy sprzedawane?zdecyduj się,a mimo to płacili po kilka tysięcy dolarów od łba i prawie że wpław przepływali Morze Śródziemne.Ostatnio niemiecka policja przepycha przez granicę samych Somalijczyków, którzy zamiast dokumentów, mają kartkę na której jest nabazgrane ręcznie jakieś afrykańskie nazwisko, skserowaną,  każdy urodzony 1 stycznia i ma 17 lat, wiek potwierdzony badaniem radiologicznym nadgarstka.Jak widać orka wychodzi ci najlepiej, samego siebie🤣

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

To że kraje zachodnie sprowadzały czy też pozwalały wjeżdżać uchodźcom to nie znaczy ,ze pis tego nie robił.

pispispispispispispis🤣

4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Taki ktoś niech idzie do ambasady, mówi że chce dwóch Somalijczyków na przykład w takim i takim wieku i po problemie 

Nie, nie, tu się zaczyna problem ,,somalijczycy" to nie psy że zamkniesz w klatce, czy uwiążesz na łańcuchu, czy bydło że wygonisz na ogrodzone pastwisko, pójdą w uj, a potem huba drze ryja że PIS narozdawał wiz i Niemcy słusznie ich tu pchają.

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

jest jakaś regulacja że trzeba ich przyjąć do domu

Możesz do chlewa lub stodoły.

4 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Polska będzie 1 krajem na świecie w którym opozycja fałszuje wybory

Zimbabwe było pierwsze

4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Proszowice to przypadkiem nie w Małopolsce w Polsce A ?

Przypadkiem w Małopolsce, Polska A to jacusiowe podwórko z przyległościami, im dalej od podwórka tym dalsza litera alfabetu.