Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał(a):

Myślałem że będą bardziej równe i większe na tyle nawozu co mówiłeś i nawodnienia. Z szypułkami idą ?

To jest Rumba, po 3 tygodniach rwania nie będzie to jakieś extra, tym bardziej że spod folii to krzak wymęczony i szybciej siada. Ja tam jestem bardzo zadowolony, towar schodzi na pniu, takie coś jak na foto w piątek po 26 za koszyk szło, dzisiaj z tego co rozmawiałem z chłopakami to okolice 22zl.

Wczoraj w południe już miałem zamówione całe dzisiejsze rwanie, aż musiałem jednemu klientowi odmówić ...

Takie coś zaczynamy od jutra.

IMG_20250531_074425.jpg

IMG_20250529_114748.jpg

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co wy tam za klimat macie w tej Polsce B. U mnie dopiero truskawki kwitną, ziemniaki jeszcze nie wzeszły a sianokosy nie prędzej niż za dwa tygodnie, choć wiosna przyszła rekordowo szybko i bez przymrozków

23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To jest Rumba, po 3 tygodniach rwania nie będzie to jakieś extra, tym bardziej że spod folii to krzak wymęczony i szybciej siada. Ja tam jestem bardzo zadowolony, towar schodzi na pniu, takie coś jak na foto w piątek po 26 za koszyk szło, dzisiaj z tego co rozmawiałem z chłopakami to okolice 22zl.

Wczoraj w południe już miałem zamówione całe dzisiejsze rwanie, aż musiałem jednemu klientowi odmówić ...

IMG_20250531_074425.jpg

IMG_20250529_114748.jpg

Edytowane przez ciapek102
Opublikowano

Polska Z  :ph34r: ziemniaki sadzone 1 maja mają ok. 5cm. Część jeszcze wschodzi ale większość już na wierzchu. Trawy siane dawno poszły pod kosy. Reszta jeszcze ale to susza zrobiła swoje.

32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

IMG_20250531_074425.jpg

IMG_20250529_114748.jpg

O widzisz to rozumiem. Niech się wiedzie.

@Rolnik1973 byłem. Pytali się o Ciebie 😁. Muszę przyznać, że nawet więcej osób niż ostatnio ale kolejek nie było.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

IMG_20250531_074425.jpg

IMG_20250529_114748.jpg

No ładna  🍓 ja dzisiaj na targu w okolicy widziałem mniejsze po 25 zł a większe po 35 zł za łubianke także cena wysoka jak nigdy...

Opublikowano

Pod Puławami stoją ze świeżą truskawką przy polach/gospodarstwach po 10zł/kg.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

IMG_20250531_074425.jpg

IMG_20250529_114748.jpg

Ciekawe czy to wogule słodkie jest 🤔

Opublikowano

chyba będzie rekord frekwencji wyborczej , rozrzut jak nigdy od 18-nasto latków po starze osoby .

9 minut temu, Agrest napisał(a):

kilka razy się nabrałem na owoce przy sadach sprzedawane , lepsze spakowali do chłodni a te co powinny trafić na przetwórnie sprzedawane po wysokich cenach jabłka i gruszki 

Opublikowano
40 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ciekawe czy to wogule słodkie jest 🤔

Bardzo słodkie, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić ... Jakby nie były słodkie to bym nie miał już wczoraj sprzedanego dzisiejszego zbioru ...

47 minut temu, Agrest napisał(a):

Po co stać przy drodze jak po tyle to w hurcie jest ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

IMG_20250531_074425.jpg

IMG_20250529_114748.jpg

zjadł bym słodkie ? 

mała dłoń masz 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Więcej osób tylko ciekawe kogo przyszli P0gnać

Ktoš musi odejść

Ja jeszcze nie byłem, na razie truskawe zbieram ;) ale popołudniu jadę ;)

1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

zjadł bym słodkie ? 

mała dłoń masz 

Jakiejś wielkiej łapy nie mam ;) jeden mędrzec z Polski A powiedział że otłuszczona ;)

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zbieraj do północy

Jutro odP0czniesz 😁

Do 14 zbieram, potem na wybory, a pod wieczor załadować towar na samochód kupca ;) więc spokojnie zdążę zagłosować ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widać po tyle nie jest skoro stoją przy drodze🤣

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zbieraj do północy

Jutro odP0czniesz 😁

Ty to CHory na łeb jesteś. 

Hej gamonie  przypominam że Trza iść głosować. 

Edytowane przez robert1226
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, robert1226 napisał(a):

Ty to CHory na łeb jesteś. 

Hej gamonie  przypominam że Trza iść głosować. 

idź lepiej na wrotki, bo ci później tęczowe trzasną galotki :D 

----------------------------------------------------------------------------

Image

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bardzo słodkie, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić ... Jakby nie były słodkie to bym nie miał już wczoraj sprzedanego dzisiejszego zbioru ...

Proszę mi wysłać kobiałkę to ocenię 😛 

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał(a):

idź lepiej na wrotki, bo ci później tęczowe trzasną galotki :D 

----------------------------------------------------------------------------

Image

Spokojnie wystarczy że tobie kaczystan rozum zajumal. 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v