Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bierzesz ludzi z agencji pracy  czy zatrudniasz bezpośrednio?

Bezpośrednio, niektóre osoby to od 2013 już przyjeżdżają, więc stara, sprawdzona ekipa.

Dam motyki, powiem gdzie mają iść i nie muszę ich pilnować. Sami zrobią robotę i wiem że jest zrobione.

Teraz popołudniami to po sąsiadach sobie dorabiają, bo u mnie wszystko w tydzień po 3-4 godziny po południu wyczyściły z chwastu, to po co mają siedzieć w domu, po te 3-4 godziny po południu sobie zawsze coś zarobią.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taa, na alfonsa, gangusa, kibola latającego po lasach z maczeta w łapie zagłosować, no super kandydat, nie ma co xD żeby ten PiS dał kogoś normalnego, to był by powód aby się zastanawiać ...

za***iscie mi się podoba nie jakiś ciota.

Aż starych dziadków zawiozę na wybory.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

jak się skończy wojna to bedziesz sam sobie te truskawki plewił , w tej chwili gospodarstwa na ukrainie mają problem z pracownikami bo ich jest brak 

Chłopie, w tym roku jest nadmiar pracowników, wszystko pomarzlo na wschodzie to kierowcy sami wydzwaniają czy nie trzeba więcej ludzi ... Ci co jeździli na Lubelszczyznę szukają roboty bo podobno nie ma tam co zbierać ...

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bezpośrednio, niektóre osoby to od 2013 już przyjeżdżają, więc stara, sprawdzona ekipa.

Dam motyki, powiem gdzie mają iść i nie muszę ich pilnować. Sami zrobią robotę i wiem że jest zrobione.

Teraz popołudniami to po sąsiadach sobie dorabiają, bo u mnie wszystko w tydzień po 3-4 godziny po południu wyczyściły z chwastu, to po co mają siedzieć w domu, po te 3-4 godziny po południu sobie zawsze coś zarobią.

Ja bym u takiego aroganta w życiu nie pracował 

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, robert1226 napisał(a):

To jest typowe myślenie pisowskirgo nieudacznika za mocznik 6000 i zwróciła mu parę groszy a ten cymbał i tak leci i na gangusa głoduje bo mu pisda , tak właśnie pis kupował głosy id patologi.

ma sie zgadzać na koniec roku na rachunku i sie zgadzało a co do ,, pisda '' to jest trend ogólnoswiatowy  całym swiecie ,, zachodu '' uzależniły społeczeństwo od datków i jeszcze zapewne wiele ,, datków '' wejdzie zanim system padnie 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, w tym roku jest nadmiar pracowników, wszystko pomarzlo na wschodzie to kierowcy sami wydzwaniają czy nie trzeba więcej ludzi ... Ci co jeździli na Lubelszczyznę szukają roboty bo podobno nie ma tam co zbierać ...

jeszcze raz przeczytaj co napisałem , patrzysz jeden rok do przodu a ja napisałem po skonczeniu wojny na ukrainie w tej chwili podobno w rosji można lepiej zarobic jako pracownik rolny niż w Polsce 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał(a):

jeszcze raz przeczytaj co napisałem , patrzysz jeden rok do przodu a ja napisałem po skonczeniu wojny na ukrainie w tej chwili podobno w rosji można lepiej zarobic jako pracownik rolny niż w Polsce 

Gdzie takie bajki wyczytujesz ...

Jeden chłopak który u mnie przed wojna pracował, aktualnie siedzi w okopie na wschodzie, już widzę jak on albo ktoś z jego rodziny pojedzie pracować do Rosji xD

9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja bym u takiego aroganta w życiu nie pracował 

Bo nie trawie PiSdy i Kleru to arogant ?? Dziękuję za taki komplement Marcinku xD

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gdzie pisałem że pielą dniami i nocami ?? Pokaż co tam masz w archiwum Kowalsky xD

Bo ja Ci powiem tak, w 4 osoby opielily 0.5ha w niecałe 2 godziny, więc od uja roboty miały, co nie ?? 

Ta sama ekipa 2ha bobu w 10 godzin zrobiła. Żeby Stomp brał starca zwyczajnego to myślę że to by było z 6-7 godzin ...

Idź się pobaw w piaskownicy z Kowalskym, Elonem, Michałem, Patrycją i babką xD

Faktem jest o którym sam pisałeś, że twoje truskawki nie przejdą norm supermarketowych. Nawet niedawno były robione badania ziemniaków gala z biedronki i wyszło, że są niemal ekologiczne. A ciemny lud się cieszy, bo przepłacił za eko u chłopa małorolnego a nie marketowy syf😂

Opublikowano
Teraz, ciapek102 napisał(a):

Faktem jest o którym sam pisałeś, że twoje truskawki nie przejdą norm supermarketowych. Nawet niedawno były robione badania ziemniaków gala z biedronki i wyszło, że są niemal ekologiczne. A ciemny lud się cieszy, bo przepłacił za eko u chłopa małorolnego a nie marketowy syf😂

Ale takie są fakty, nic nie ukrywam ...

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał(a):

za***iscie mi się podoba nie jakiś ciota.

Aż starych dziadków zawiozę na wybory.

Niezły fanatyk z ciebie, nawet jakby ten Twój idol w oczy Ci pluł, to byś powiedział, że deszcz pada🤣🤣🤣

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

po wojnie nie będą w takiej ilość , pewnie część ,, starych '' przyjedzie z przyzwyczajenia ale trend będzie zanikał 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Piszesz bajki, przyjeżdżali przed wojna, w trakcie wojny to i po wojnie będą przyjeżdżać. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

po wojnie nie będą w takiej ilość , pewnie część ,, starych '' przyjedzie z przyzwyczajenia ale trend będzie zanikał 

Chłopie, wiesz ile oni potrafią zarobić przez miesiąc na truskawce ?? Przy obecnych stawkach rwąc 120-130 łubianek dziennie, co na ładnej truskawce nie jest problemem, wypłaty wychodzą po 12-14 tys PLN, narobią się, ale gdzie tyle fizycznie zarobisz ??

Czesc z tych co do mnie przyjeżdżają na Ukrainie ma normalnie etat, a tu przyjeżdżają na 2 miesiące sobie dorobić ...

Opublikowano
4 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

Nawet niedawno były robione badania ziemniaków gala z biedronki i wyszło, że są niemal ekologiczne. A ciemny lud się cieszy, bo przepłacił za eko u chłopa małorolnego a nie marketowy syf😂

Niemal ekologiczne ziemniaki o tej porze roku i to w cenie poniżej kosztów produkcji?, Kto te badania wykonywał, kto je publikował. A ciemny lud wierzy, że w wspaniałej biedrze kupuje ekologiczne warzywa i owoce poniżej kosztów produkcji.

Ciemny lud wierzy w cuda i myśli, że te niskie ceny w biedrze, to się biorą znikąd, a JM to firma charytatywna, która sprzedaje towary poniżej kosztów produkcji

A później płacz, jaki to rząd niedobry i zmusza drobny handel do likwidacji

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, wiesz ile oni potrafią zarobić przez miesiąc na truskawce ?? Przy obecnych stawkach rwąc 120-130 łubianek dziennie, co na ładnej truskawce nie jest problemem, wypłaty wychodzą po 12-14 tys PLN, narobią się, ale gdzie tyle fizycznie zarobisz ??

nie rozumiesz .  to inaczej skoro można tyle zarobić to skąd braki pracowników tych żę , w tym roku tak jak napisałeś w innych regionach straty to będą spore przepływy pracowników ale jak bedzie normalny rok 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Supermarkety zawsze coś sprzedają poniżej kosztów produkcji a nawet zakupu..ser żółty po 18 zł,.z 10 litrów mleka trzeba na kg

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Idź tęczowy chwast wypieluć

Zaczynasz od plebanii czy od razu pałac biskupi?

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A cza zadzwonić do pomnikarza...

Się umówić na cmentarzu...

Ahoj ...z wyborem...

30 lat i się rozleciał? Lastriko porządne i 50 wytrzyma co dopiero marmur albo granit

Godzinę temu, Agrest napisał(a):

On musi uważać by kulki zza sosny nie dostać.

Debil komoruski w ostatnim wywiadzie już bredził że marzenie to z dubleta ubić dwa kaczory

To i KGW  go ugoszczą. Może nie workiem ziemniaków jak ta naciągaczka, ale żytnią i solą😁

Pewnie samotnych babek nie brak to i jaką chałupę zapiszą 

44 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

O ojcu posłanki dostarczającej kartofle do DPSu. Ja pier... ale grubo.

https://biznesalert.pl/na-x-nie-milkna-echa-artykulu-gp-o-wspoludziale-ojca-kingi-gajewskiej-w-potwornej-zbrodni-polemika-dobskiego-z-kazmierczakiem/?fbclid=IwY2xjawKmMblleHRuA2FlbQIxMQABHloXoir2UaXpzzKb3YVoLqyhp6cXHaAiTEbgxNQ9jjgTndFLClZULpux-dXA_aem_o6nfE0jNmdkn9c-Man3KIw

Potomkowie takich ludzi rządzą w Polsce dzięki pieniądzom z przestępstw.

Aż mnie dreszcze przeszły co za bandyta.

Gdyby prezes go wystawił to byś i tak na niego głosował..

Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał(a):

Niemal ekologiczne ziemniaki o tej porze roku i to w cenie poniżej kosztów produkcji?, Kto te badania wykonywał, kto je publikował. A ciemny lud wierzy, że w wspaniałej biedrze kupuje ekologiczne warzywa i owoce poniżej kosztów produkcji.

Ciemny lud wierzy w cuda i myśli, że te niskie ceny w biedrze, to się biorą znikąd, a JM to firma charytatywna, która sprzedaje towary poniżej kosztów produkcji

A później płacz, jaki to rząd niedobry i zmusza drobny handel do likwidacji

JM trzyma dostawców za mordę, a to nie jest problem klienta. Jak ktoś lubi niech nabija kabze drobnym handlowcom, ja mam w de cały ten drobny handel

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

nie rozumiesz . 

Ty nie rozumiesz, czytasz głupie artykuły w internecie i na podstawie tego budujesz swoją wiedzę ... I jeszcze piszesz że Ukraińcy będą pracować w Rosji bo tam płacą, już widzę jak po wojnie pędzą pracować u Putina ...

JM trzyma dostawców za mordę, a to nie jest problem klienta. Jak ktoś lubi niech nabija kabze drobnym handlowcom, ja mam w de cały ten drobny handel

Ja tam truskawkę głównie handluje z drobnymi handlowcami, przyjezdza np bus z Olsztyna, mają kilka zieleniakow, w sezonie po 700-800 łubianek potrafią brać ...

Opublikowano

Moje baby też kupują u takich. Ja tylko wygłaszam swój pogląd

Opublikowano

widzisz ja nie czytam głupich artykółow tylko znam ludzi co prowadzą na ukrainie interesy , fabryki cegły i ceramiki mają 75 % obsady pracowniczej a ze wschodniej ukrainy przed wojną i tak pracowali w rosji w wiekszośći i tam wrócą , skoro jest tak dobrze to skąd te narzekania rolników w porzednich latach że nie ma komu jabłek zbierac itd . 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ty nie rozumiesz, czytasz głupie artykuły w internecie i na podstawie tego budujesz swoją wiedzę ... I jeszcze piszesz że Ukraińcy będą pracować w Rosji bo tam płacą, już widzę jak po wojnie pędzą pracować u Putina ...

Opublikowano

Ty i Tobie podobni, najpierw wykończyliście drobny handel, a później wykończycie polskich dostawców do tych wspaniałych marketów, bo oni też nie będą wiecznie ciąć kosztów, a takie jest oczekiwanie JM i innych.

Typowy Polak patriota i do tego jeszcze co niedziela w pierwszej ławce. Wykończyć wszystko co polskie, byle bembzon tanio napchać żarciem z biedry.

Ale jak głośno o umowie z mercosurem, to wtedy wielki płacz, bo jak to, przecież polskie produkty są najlepsze, ale niestety cenowo nie mogą konkurować z np brazylijskimi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co roku jest taki płacz. U sadowników to zawsze na wiosnę wszystko zmarzło, potem na sw Jana wszystko spadło, potem nie ma komu zebrać a na koniec jest za dużo towaru i nie ma jak sprzedać xD Prawdziwy sadownik cały rok płacze jak mu to źle, aby powód płaczu się zmienia xD

Ostatni problem z pracownikami był jakoś w 2017 albo 2018,.ale to przez głupie przepisy. Jak np w 2016 przyjechał 3 czerwca to w 2017 mógł przyjechać najwcześniej 4 czerwca ... Ale to skasowali i teraz jest po prostu limit X dni w ciągu roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v