Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Po części pewnie tak.

Jednak ....no nasze oznakowanie i nasz główny kapitał...

no może i tak z tym kapitałem i oby to nie był wyjątek potwierdzający regułę/
Szczerze przyznam - nie znam produktów firmowanych tym logiem
no niechby tam. Ukraina blisko to i ze zbytem by jako tako nie tylko na polski rynek bo na zachód od Odry to żeby było najlepsze na świecie polskie nigdy nie będzie dominować na tamtych rynkach i szkop prędzej kupi chińskie niemieckim logiem brandowane niż niemiecki wyrób z polskim brandem

8 minut temu, jacus napisał(a):

sprawdz czasami dane z czujnikow .. poszukaj odpowiednich stron.

na razie obmawiamy region krakowski, zamojski będzie jeszcze niejedna okazja ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

chińskie niemieckim logiem brandowane niż niemiecki wyrób z polskim brandem

Już nie wi m w których latach, ale gdzieś przeczytałem, że najlepiej się sprzedające przyczepy na rynku niemieckim....to....uwaga....przyczepy ...Pronar...

tak że tego...

Opublikowano

te polskie garazowki maja sie dobrze, taki tolmet nawet w anglii sprzedaja. przegladalem kiedys ich forum i pisali, ze za 1 lemkena maja 3 tolmety, ktore w sumie sie nie psuja. pisali o talerzowkach astatach akurat. ktos pisal, ze woli kupic tania polska, zużyć i na zlom, a kupic druga zamiast naprawiac drogiego lemkena.

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał(a):

jutro lodzkie odwiedze

Od kilku lat się wybieram do odkrywki Bełchatów i zawsze mi ciężko tam dojechać , ale chyba w tym roku podjadę jak będę w okolicy bo mają chyba zalać wodą 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co w tym dziwnego?

Maszyny kupuje się jakie dobre, a nie przez sentyment.

Jak to powiedział znajomy do obsługi stoiska jednego z polskich producentów, na targach w Kielcach. "Was to k**wa za ten agregat powinni pozamykać"

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał(a):

wiele lat temu skonczyli-a tysiace pukacy nadal jezdzi..

A to jaki ten ciągnik u Was produkowali? Bo chyba moja wiedza niepełna 

19 minut temu, jacus napisał(a):

nie placz- cala nadzieja w tobie . jutro lodzkie odwiedze. az nie moge sie doczekac  widoku tego bogactwa i rozwoju priwislanskiego kraju. wczesniej bede w czestochowie

O to może tym razem dłoń Twą uścisnąć będę miał zaszczyt. Gdzie będziesz i o jakiej porze dnia?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacus napisał(a):

ile jest firm informatycznych ??

kurna kto wiedzmina zrobil ?? 

nie osmieszaj sie ..

Gry komputerowe to pierońsko pracochłonne o stosunkowo niskim poziomie technologicznym i tu roboczogodziny się liczą, scenariusz gameplay-a i kwestie bardziej fabularne, literacko malarskie a nie jakaś wyrafinowana high tech (znaczy wysoka technologia stąd żeńskie przymiotniki)

a te polskie firmy informatyczne to przypadkiem nie zwykła techniczna obsługa łindołsa Androida i ekosystemu gugla czy Apple-a i jakie pisanie zapytań do baz danych a nie autorskich silników aplikacji od podstaw gdzie bodaj manuale są w pełni po polsku?
to już Białoruś ma swoje autorskie narzędzia choćby do odzysku danych i ogólnie poziom tamtej informatyki przed wojną kacapsko ukraińską (nie wiem jak teraz bo wielu stamtad "wywiało" przez tę wojnę) był daleko wyższy niż takich typu polskich "twórców" systemu informatycznego dla ZUS-U :D

no może samouków hakerów mamy dobrych tylko to nie zasługa polskiej oficjalnej informatyki a wręcz wbrew niej

zabezpieczenia banków i ogólnie systemy bankowości mobilnej, cyfrowej to może tak - dorównują światowemu poziomowi ale tu czort wie kogo sobie te banki pozatrudniały i czy to "polska baza"

nnno militaria jeszcze bym mógł podrążyć ale nie powinienem to i nie podrążę

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

A to jaki ten ciągnik u Was produkowali? Bo chyba moja wiedza niepełna 

O to może tym razem dłoń Twą uścisnąć będę miał zaszczyt. Gdzie będziesz i o jakiej porze dnia?

Mariusz co Ty żeś tak upadł i zanurkowałeś do tego szamba polityka 2025 🤕

Opublikowano

Z tymi fabrykami i produkcja to jak tak dalej pojdzie to i tak będą w Chinach , ale jest plus także Niemcy zamkną fabryki u siebie 😜, Trump już kiedyś widział problem z chińczykami a teraz wystarczy wyjąć na ulicę i samochy z chin to już normalność 

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał(a):

A może inaczej?

Wolałbyś by decyzje podejmował ktoś kto może być na haju czy ktoś kto potrafi przypierdolić jak trzeba?🤣

wolałbym by snoop dogg podejmował w moim imieniu decyzję, niz Putin. Pierwszy jara, drugi przypierdala.

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

temat dla oszołomów

Oj coś chyba rozczarowały pana ostatnie wybory...

Tematy są dla każdego...wpisy robią ....niezbyt fajne tematy....z tematów.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

ja tutaj już się dawno nie udzielam , temat dla oszołomów 

Nie krepuj się, wpadaj. Podrzemy łacha. Zajaramy zioło.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mariusz co Ty żeś tak upadł i zanurkowałeś do tego szamba polityka 2025 🤕

Już się stąd wynoszę. Zajrzałem i mnie jeden post sprowokował do napisania, a potem dyskusja się wywiązała. Ale tu faktycznie jest szambo

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jacus napisał(a):

no dobra, skrzynki drewniane - te meble polska specjalność i drapaki pola co jak bym musiał też bym wyspawał bo wiem jak to powinno działać
czyli nadal tylko to co najprymitywniejsze czyli pudła żelazne i to na kołach też (już)potrafimy a nawet "grajber" i wytrych do traktora mamy bo kluczyki to my hakować potrafimy o czym w informatycznym wspomniałem swój jeszcze tylko traktor se wylepić i mamy komplet

ale doceniam poszukiwania i odzew na moje zapytanie co nie każdemu by się chciało nawet wspomnieć a co dopiero linki stosowne wrzucać
dzięki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Te ,, drapaki pola " to nie takie proste 

2 minuty temu, dysydent napisał(a):

drapaki pola

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak trzeba to i oko podbijemy albo poganiamy się z maczetami po blokowisku xD

A jak już padniemy to drugi z kandydatów wraz z zaprzyjaźnionym rucham zrobi nam ,, jesień średniowiecza "🤣

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj coś chyba rozczarowały pana ostatnie wybory...

Tematy są dla każdego...wpisy robią ....niezbyt fajne tematy....z tematów.

Trochę tak ,bo mój kandydat w pierwszej turze był poza podium 

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Już się stąd wynoszę. Zajrzałem i mnie jeden post sprowokował do napisania, a potem dyskusja się wywiązała. Ale tu faktycznie jest szambo

To dobrze

Opublikowano

Se słucham tej debaty....

Jakiesxto żenujące...

Nic o przyszłości, tylko zarzuty kto glupszy był i co złego, niestosownego wcześniej zrobił....

d*pa nie prezydenta....

Dwa dupki ..