Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Kropiwnicki ma 50 tkę na karku i 13 mieszkań ? Czyli albo zarabia powiedzmy 1 mln zł rocznie albo głoduje od ok. 30 lat aby kupić co 2 lata kolejne mieszkanie.

Albo ty nie umiesz ani myśleć ani liczyć. Co jest tu najbardziej realnym scenariuszem. Jak masz z 5 średnich mieszkań w Wawie i bierzesz po 5 tys czynszu to sobie sam dopowiedz skąd kolejne mieszkanie ile kredytu można za to płacić. Potrafisz teraz? A chłop jeszcze z sejmu kaśę ciągnie.

On z tych 13 mieszkań ma 50 tys na czysto lekko co miesiąc coś jeszcze mam tłumaczyć. Czy już wiesz jak kupuje?

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał(a):

UPAdlińskie flagi na naszych urzędach i żydków panoszących się w naszym sejmie popierasz? Aż dziwne że się wcześniej nikt za to porządnie nie wziął. 

Nie popieram, i tak samo nie popieram pojebanych akcji Brauna, są inne sposoby aby to nagłaśniać ...

Opublikowano
49 minut temu, dsbh napisał(a):

Ale to zasługa Kaczyńskiego. Trzaskowski i Gronkiewicz nie wiedzieli nawet że mają oczyszczalnie ścieków w Warszawie :ph34r:.

tak, KO to nic wogóle nie wie, nie orientuje się

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał(a):

UPAdlińskie flagi na naszych urzędach i żydków panoszących się w naszym sejmie popierasz? Aż dziwne że się wcześniej nikt za to porządnie nie wziął. 

Ukraińska na urzędzie miasta w w Białej Podlaskiej nie powinna wisieć. Gaśnica ok bo jak świeckie państwo to żadnej religii w sejmie. Ale to, że unijną flagę depcze a potem euro z PE pobiera to już hipokryta i tyle.

Na Żydów gada a jak by Żyd dobrze zapłacił to co też poszedł by do niego do roboty? Kolejny pajac który na hipokryzji i naiwności ciemnoty dobrze zarabia.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Na Żydów gada a jak by Żyd dobrze zapłacił to co też poszedł by do niego do roboty? 

Wiesz co by było gdyby? To jedynie twoje domniemanie.

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Albo ty nie umiesz ani myśleć ani liczyć. Co jest tu najbardziej realnym scenariuszem. Jak masz z 5 średnich mieszkań w Wawie i bierzesz po 5 tys czynszu to sobie sam dopowiedz skąd kolejne mieszkanie ile kredytu można za to płacić. Potrafisz teraz? A chłop jeszcze z sejmu kaśę ciągnie.

On z tych 13 mieszkań ma 50 tys na czysto lekko co miesiąc coś jeszcze mam tłumaczyć. Czy już wiesz jak kupuje?

Czyli kupił pierwsze mieszkanie za kredyt, kolejne i następne również, spłacił je, następnie za czynsz z nich kupił kolejne. Wychodzi na to że bardzo tanie mieszkania są w Warszawie względem czynszu i bez problemu można kredyt dostać.  No i bez obsługowe. Nic się nie psuje, nic nie trzeba remontować, wymieniać. Trzeba chyba jechać na Warszawę, tam życie to bajka :ph34r:.

13 minut temu, jahooo napisał(a):

tak, KO to nic wogóle nie wie, nie orientuje się

Przecież hubertuss i inni pisali tutaj że oczyszczalnia to zasługa Kaczyńskiego. Trzaskowski się o niej dowiedział gdy szambo wybiło 🤣.

15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak bierze od unii kasę to i od Żyda by brał. Kwestia kwoty.

Chyba już nie bierze bo coś tam nawywijał w Brukseli i mu zawiesili wypłatę.

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Podobno za walizkę kasy ze spadku kupił mieszkania

a ten spadek to po dziadku, który wracając po wojnie, z robót przymusowych, przywiózł walizkę pieniędzy :D i sąd to klepnął 

nazwanie tego mafią to mało

Opublikowano

Przecież tak było. Na koniec robót, Niemiec podliczył godziny pracownikowi wypłacił należność, odwiózł na dworzec kolejowy, wsadził do wagonu i życzył szczęśliwej podróży :ph34r:. Nie wiedziałeś o tym 🤫 ?

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, nie napisał(a):

a ten spadek to po dziadku, który wracając po wojnie, z robót przymusowych, przywiózł walizkę pieniędzy :D i sąd to klepnął 

nazwanie tego mafią to mało

taka była wersja adamowicza czy to twoja wyobraźnia?

Opublikowano

ciekawa historia

Krzysztof Stanowski
Powiem wam, że dla mnie te wybory to także kolekcjonowanie w głowie pewnych scenek. Jedną z nich zapamiętam na długo.

Wychodzę wczoraj z debaty, wszyscy kandydaci mają swoich fanów, którzy krzyczą „Szymon”, „Karol”, „Grzegorz” i tak dalej. Ja sobie robię szybki zwrot i po 20 sekundach jestem w samochodzie. Żeby wyjechać, muszę przez ten tłum się jakoś przebić. Powolutku, powolutku przeciskam się między krzyczącymi ludźmi. Nagle ktoś puka w szybę od strony pasażera. Karol Nawrocki.

- Co, podrzucić pana? - pytam żartobliwie.
Może dobry pomysł z tą konferencją - mówi Nawrocki.

Wokół wydzierający się wyborcy, fotoreporterzy, ochroniarze, ludzie z megafonami. I nagle tego całego zgiełku jakby nie słychać.

- Ale niech mi pan powie… Pan we mnie zwątpił, prawda?
- No, trochę zwątpiłem, przyznaję.
- Mam wielką prośbę, niech pan się zastanowi, czy w 2021 roku podpisałbym taki dokument, gdybym był czyścicielem kamienic. Czy tak działają czyściciele kamienic. Niech pan we mnie nie wątpi. Bardzo proszę.

Zapamiętam to dlatego, że mnie ta scena poruszyła. Nie było w oczach Nawrockiego żadnej buty, żadnej arogancji, żadnej pretensji, nie było ucieczki do swojego samochodu. Był tylko taki - wydawało mi się w tamtym momencie, że szczery - smutek, że w oczach drugiej osoby stracił twarz. I podjął, chociaż nie musiał, próbę. Było to niewymuszone i przez to ujmujące. Bez podstawionych mikrofonów, mimo tłumów wokół to jednak bez świadków. Bez nadęcia i aktorstwa, typowego w debacie. Taki ludzki moment w polityce.

1 minutę temu, Ulman napisał(a):

taka była wersja adamowicza czy to twoja wyobraźnia?

po co pytasz, skoro wiesz?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Oooo, PiSowski przydupas Stanoooski zaczyna działać i bronić Karolka "Alfonsa" Nowogrodzkiego vel Tadeusza Batyra xD

Wszystkie ręce na pokład w celu mycia smrodu szamba w którym wykąpał się czysty jak łza PiSowski, a może obywatelski, już nie wiadomo jaki kandydat xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

po co pytasz, skoro wiesz?

ja nie wiem i dlatego pytam. Smutne jest że ty też nie wiesz,  ale nie pytasz tylko jakieś urojenia snujesz. Nie idź drogą galana bo to nie ma happy endu. 

Opublikowano

tak na logike to wątpliwe jest rzucenie sie na 28 metrowe mieszkanie , to że chciał to przejąc nielegalnie to nawet nie ma co dyskutować tylko co dalej , myslał żę ów gostek umrze szybko , wątpliwe , 

Opublikowano

wygląda na to że to jakiś pijaczyna jest więc może na to liczył. Niestety klient okazał się dobrze zakonserwowany i ma się dobrze po kilkunastu latach i to bez opieki. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał(a):

wygląda na to że to jakiś pijaczyna jest więc może na to liczył. Niestety klient okazał się dobrze zakonserwowany i ma się dobrze po kilkunastu latach i to bez opieki. 

Trzeba by się dowiedzieć o rodzinie Nawrockiego czegoś bo zakup czy też wykup w taki sposób mieszkania to troche podchodzi pod ,, prostactwo '' więc być może jego rodzice też są prostymi ludzmi a sporo cech wysysa sie z mlekiem matki i przyjmuje z otoczenia 

Opublikowano
50 minut temu, binek napisał(a):

.....a teraz po latach Polaczki jeszcze jakieś reparacje chcą, co za roszczeniowy naród😒

A ktoś w ogóle Niemcom powiedział, ze chcemy? Bo pis im nawet wezwania do zapłaty nie wysłał.

Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Czyli kupił pierwsze mieszkanie za kredyt, kolejne i następne również, spłacił je, następnie za czynsz z nich kupił kolejne. Wychodzi na to że bardzo tanie mieszkania są w Warszawie względem czynszu i bez problemu można kredyt dostać.  No i bez obsługowe. Nic się nie psuje, nic nie trzeba remontować, wymieniać. Trzeba chyba jechać na Warszawę, tam życie to bajka :ph34r:.

Przecież hubertuss i inni pisali tutaj że oczyszczalnia to zasługa Kaczyńskiego. Trzaskowski się o niej dowiedział gdy szambo wybiło 🤣.

Chyba już nie bierze bo coś tam nawywijał w Brukseli i mu zawiesili wypłatę.

Z tobą dyskusja jak z dzieciakiem. Sam pisałeś, że 50 tkę ma a teraz zdziwiony. Chłop może samochodów nic nie kupuje na wczasy nie jeździ skąd aj mogę wiedzieć. Jak by miał 30 lat to mógł byś pytać a mieszkania w warszawie w różnych czasach różnie kosztowały.

Taki Donatel sam mówił, że po kilka na raz kupuje a co on szejk naftowy. Ty po prostu pewnych rzeczy nie rozumiesz. Policzyłem ci na szybko a ty dalej nie kumasz. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

A ktoś w ogóle Niemcom powiedział, ze chcemy? Bo pis im nawet wezwania do zapłaty nie wysłał.

A to się sami nie domyślą, że Jarek chce od nich pieniądze ?? Oby mu tylko rachunku za Grunwald i Cedynie nie wystawili ...

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

więc być może jego rodzice też są prostymi ludzmi a sporo cech wysysa sie z mlekiem matki i przyjmuje z otoczenia 

Ja jestem prostym człowiekiem, moi rodzice prostymi ludźmi a nauczyli mnie dotrzymywać składanych przysiąg i zobowiązań. Jestem dumny z tego że jestem prosty i łba nie opuszczę.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Ja jestem prostym człowiekiem, moi rodzice prostymi ludźmi a nauczyli mnie dotrzymywać składanych przysiąg i zobowiązań. Jestem dumny z tego że jestem prosty i łba nie opuszczę.

Widzisz, problem w tym, że dziś uczciwy, honorowy, etyczny  to w społeczeństwie oznacza głupi.

Opublikowano

mi też nikt nic nie zarzuci . Kiedyś był na forum Daniel czy Damian i też twierdził żę pochodzenie człowieka da sie zweryfikować jego zachowaniem , może nie po 1 godzinie znajomosci ale da się w sporej wiekszsci zweryfikować pochodzenie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v