Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Jakby nie wygadał się u rymanowskiego, że nie zapłacił za mieszkanie tak jak oświadczył u notariusza to sprawa ucichłaby po pokazaniu aktu notarialnego .

Ten Jerzy to zwyczajny pijus co się wypiął na dzieci rodzinę a nie jakiś tam spracowany, schorowany staruszek.

Nie płacił alimentów czyli pracować też mu się nie chciało . Olał dzieci i oni też go

Pytanie jak on dostał to mieszkanie komunalne jak wielokrotnie rodziny z dziećmi czekają latami i dalej nie mają

Od 2007r jest pod opieką mops czyli od wieku 62 lat

Dziwny jest ten cały jerzy i to jego nabyte mieszkanie. Gdzie i kiedy był sąsiadem nawrockiego

nikogo to nie obchodzi czy płacił alimenty i czy pił ...bo to nie upoważnia nikogo aby to wykorzystać do przejęcia majątku ....w tym kraju morderca ma swoje prawa i za zabicie bandyty idziesz siedzieć tak samo jak za niewinnego człowieka 

Opublikowano
jarecki napisał:

z doswiadczenia wiem ze przy sporządzaniu aktu notarialnego z osobą prywatną na czas zapłaty notariusz wychodzi i nie oczekuje pokwitowania na pismie chyba żę jest zapis w umowie 

Przyjmuje oświadczenia stron. Ale może w tym pośredniczyć. Może nawet depozyty robić, może potwierdzić zasady rozliczenia. Dla przykładu składając DNa do urzędu podejmujesz zobowiązanie podatkowe na rok. Jeżeli w umowie notarialnej nie jest zawarte kto od momentu przeniesienia własności ma je dalej wypełniać to płacisz za sprzedaną nieruchomość. Nie jest to więc reguła. Notariusz tylko przyjęte zasady potwierdza a przy sporze sąd do nich się odwołuje.

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał(a):

z doswiadczenia wiem ze przy sporządzaniu aktu notarialnego z osobą prywatną na czas zapłaty notariusz wychodzi i nie oczekuje pokwitowania na pismie chyba żę jest zapis w umowie 

Zawsze notariusz wychodził gdy było płacone.

Jeśli był przelew to notariusz ma w doopie czy był on wykonany czy będzie. Robi zapis zapłaty np do 3 dni pod rygorem egzekucji.

Opublikowano
jahooo napisał:

Teraz, DTaras napisał(a):

Nie przeginaj. Prawo jest korzystne fla typowego zarządzania schedą a jedynie nadużywane. Jak zaczną wszystko blokować prawem to sam wyleziesz na ulicę. Iii tu dochodzimy retrospekcji z poczynań rewolucjonistów spod znaku "narodowych".

tak jak sąd nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością, tak prawo nie ma nic wspólnego z moralnością

Czyli PiS jest bez sensu...

Agrest napisał:

17 minut temu, jarecki napisał(a):

Jeśli był przelew to notariusz ma w doopie czy był on wykonany czy będzie. Robi zapis zapłaty np do 3 dni pod rygorem egzekucji.

Dopłacisz - zostanie.

Opublikowano (edytowane)

dokładnie ..jak strony poświadczają że są rozliczone to wpisuje do aktu że zapłacone a jak przelew lub w ratach to pisze to w akcie ...

3 minuty temu, Agrest napisał(a):

a egzekucja należności to nie jego sprawa 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

No nie jego. Umywa ręce, akt sporządzony. Zapisane że zapłacono gotówkà lub zapłacone będzie przelewem i nic go nie obchodzi. Nie chce ani widzieć pieniędzy ani potwierdzenia przelewów, jak to niby u Tomka się odbywa

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

No nie jego. Umywa ręce, akt sporządzony. Zapisane że zapłacono gotówkà lub zapłacone będzie przelewem i nic go nie obchodzi. Nie chce ani widzieć pieniędzy ani potwierdzenia przelewów, jak to niby u Tomka się odbywa

U mnie coś w akcie wtedy pisała że jest wiazacy jak wpłynie kasa na konto.

Opublikowano (edytowane)

wydanie rzeczy pewnie zapisał w dniu zapłaty ...choć można różne wpisy robić jak strona żąda a drugi się zgadza .....notariusz ma wpisać co strony ustalają i tyle 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

wydanie rzeczy pewnie zapisał w dniu zapłaty ...choć można różne wpisy robić jak strona żąda a drugi się zgadza .....notariusz ma wpisać co strony ustalają i tyle 

Mi to nie przeszkadzało, a starsi ludzie chcieli taki zapis to mieli.

Opublikowano

30 kwietnia sprzedałem mieszkanie a wydanie ma nastąpić do 31 mają. W lutym kupiłem gospodarstwo z domem to wydanie domu do dnia 31.12

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał(a):

Widocznie nie ufali Tobie 🤣🤣

Nikomu się nie ufa jeśli chodzi o pieniądze ...

7ha ziemi zostawał im tylko dom i podwórko, do tego niepełnosprawny syn, ja tam się nie dziwię ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
45 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

nikogo to nie obchodzi czy płacił alimenty i czy pił ...bo to nie upoważnia nikogo aby to wykorzystać do przejęcia majątku ....w tym kraju morderca ma swoje prawa i za zabicie bandyty idziesz siedzieć tak samo jak za niewinnego człowieka 

No widzisz to jest takie czytanie po nagłówkach byle tylko sensację stworzyć.

Majątku to ten człowiek nie miałby żadnego bo nie stać byłoby go na wykupienie tego mieszkania jeśli był pod opieką MOPS od 2007 roku

Z resztą miał opiekunkę przez cały ten czas a jeśli był nie poczytalny to tym bardziej umieściliby go wcześniej w dps.

Ti jest ciekawa historia jak pijak dostał mieszkanie komunalne😄

Opublikowano

Karolek już się osrał. Oddaje mieszkanie bo załapał, że kumpel jego kumpla Wielkiego BU za podobny numer wyłudzenia mieszkania siedzi. Gamoń jeszcze sam przyznał, ze okłamał notariusza bo powiedział, ze zapłacił całość a potem, że w ratach i na nic nie ma dowodów. Przegrane wybory to może być najmniejszy jego problem w tej sprawie jak wszystko to dokładnie prześledzi prokuratura. Żona tez może mieć problem bo brała udział w szwindlu.

Opublikowano

Afera totalnie z d*py. Oto historia "biednego staruszka, pana Jerzego":

1. Złodziej recydywista, liczne kradzieże na koncie.
2. Alkoholik, który porzucił rodzinę z dwójką dzieci: roczne i czteroletnie.
3. Nie płacił alimentów, trafia do więzienia.
4. Wóda wyżarła mu mózg, staje się nieobliczalny, po 2015 roku atakuje własne dzieci na pięciu kontach portalu FB.
5. W ramach ciekawostki nie jest fanem PiS i Kaczyńskiego, ale Tuska i Owsiaka

Nawrocki 14 lat utrzymywał degenerata, chociaż taką łajzę po wykupie mieszkania 99 na 100 nie tylko wywaliłoby na zbity pysk, ale jeszcze kopem poczęstowało.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Karolek już się osrał. Oddaje mieszkanie bo załapał, że kumpel jego kumpla Wielkiego BU za podobny numer wyłudzenia mieszkania siedzi. Gamoń jeszcze sam przyznał, ze okłamał notariusza bo powiedział, ze zapłacił całość a potem, że w ratach i na nic nie ma dowodów. Przegrane wybory to może być najmniejszy jego problem w tej sprawie jak wszystko to dokładnie prześledzi prokuratura. Żona tez może mieć problem bo brała udział w szwindlu.

Nie zesraj się ze szczęścia 😄

wierzysz w to jak w obietnice PO w 2023 roku 😄

Z resztą jakby chciał to nic nie mówiłby i nic byś nie widział o jakimś pijaku jerzym

Jedni zapierdzielają całe życie a tu alkoholik dostaje komunalne mieszkanie a potem wykupuje za 10% wartości .

Pewnie rentę też miał alkoholową 😂

2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

Afera totalnie z d*py. Oto historia "biednego staruszka, pana Jerzego":

1. Złodziej recydywista, liczne kradzieże na koncie.
2. Alkoholik, który porzucił rodzinę z dwójką dzieci: roczne i czteroletnie.
3. Nie płacił alimentów, trafia do więzienia.
4. Wóda wyżarła mu mózg, staje się nieobliczalny, po 2015 roku atakuje własne dzieci na pięciu kontach portalu FB.
5. W ramach ciekawostki nie jest fanem PiS i Kaczyńskiego, ale Tuska i Owsiaka

Nawrocki 14 lat utrzymywał degenerata, chociaż taką łajzę po wykupie mieszkania 99 na 100 nie tylko wywaliłoby na zbity pysk, ale jeszcze kopem poczęstowało.

A jak się znalazł w tym komunalnym mieszkaniu ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nerwy ci puszczają jak Kaczyńskiemu. Będziesz wył 1 czerwca jak inni. Wasz kandydat już narobił pod siebie w narobicie 1 czerwca. 

75e067d9a74d0dd16484e4a4a62bf690.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał(a):

No widzisz to jest takie czytanie po nagłówkach byle tylko sensację stworzyć.

Majątku to ten człowiek nie miałby żadnego bo nie stać byłoby go na wykupienie tego mieszkania jeśli był pod opieką MOPS od 2007 roku

Z resztą miał opiekunkę przez cały ten czas a jeśli był nie poczytalny to tym bardziej umieściliby go wcześniej w dps.

Ti jest ciekawa historia jak pijak dostał mieszkanie komunalne😄

nie dostał tylko został wykorzystany jako słup przez gangusa przestępcę..

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Z resztą jakby chciał to nic nie mówiłby i nic byś nie widział o jakimś pijaku jerzym

Nie jak by chciał tylko jak by był mądry. Przecież ten cymbał sam zaczął o tych mieszkaniach.

Opublikowano (edytowane)

który bezprawnie się uwłaszczyli na komunalnym mieniu ....a że jest głupcem to jeszcze się tym chwalił i twierdził że jest jak każdy zwykły Polak złodziej 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

nie dostał tylko został wykorzystany jako słup przez gangusa przestępcę..

Mieszkanie komunalne czy tam socjalne dostaje się od miasta a nie od gangusów

Nawrocki zapewne miał za***iste kontakty w gdańsku rządzonym od lat przez PO 😂