Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o odpowiedzialność za decyzje polityczne nawet błędne które przynoszą realne straty finansowe itd. Bo za to prawo odpowiedzialności nie przewiduje i za to nikt nie odpowie. Chodzi o zwykłem złodziejstwo ustawianie konkursów typowanie zwycięzców wbrew opinii np komisji konkursowej itd. Na to już sa paragrafy. Przypomnę też, że już Wąsik i Kamiński siedzieli władza nie cofnęła się nawet przed wyjęciem ich z pałacu. A wcale nie były to płotki. 

Na tych co siedzą/uciekną na Węgry tez może przyjść czas. Rząd Orbana coraz bardziej Węgrom się nie podoba. Pozostanie uciekać na Białoruś albo do Rosji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

. Chodzi o zwykłem złodziejstwo ustawianie konkursów typowanie zwycięzców wbrew opinii np komisji konkursowej itd. Na to już sa paragrafy.

No i jak z tym wygląda w chociażby spółkach skarbu państwa? Miała być nowa jakośc jest stare gówno, a już psl w tym przoduje

nic zobaczymy co będą robić jak dostaną swojego prezydenta, bo jak to co dotychczas to przy kolejnych wyborach skończą gorzej niż pisiory

Edytowane przez Takeda
Opublikowano (edytowane)

Ty mieszasz wszystko. Obsadzanie spółek swoimi moralnie naganne nie jest karane . Nie ma na to paragrafu. Jeszcze raz powtórzę masa polityków kradła ordynarnie jak Matecki przelewając na swoje konta lub swoich fundacji wielu przekraczało uprawnienia ustawiało konkursy itd za to są paragrafy.

PSL powinien zniknąć z polityki i mam nadzieje że to ich ostatnie kadencje ta czy kolejna.

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Wielu ludzi w Polsce już rozumie, że żaden rząd nic wielkiego nie da, żaden nie zrobi rewolucji, żaden nie uczyni wszystkich szczęśliwymi i bogatymi. Wielu ludzi oczekuje po prostu, ze politycy zaczną odpowiadać za to co robią. 

Nikt nie chcę rewolucji , Nikt nie każę żadnej partii obiecywać rzeczy niemożliwych

Najbardziej to są wydymani ci którzy dalej popierają po mimo nie spełnionych po raz kolejny złożonych obietnic .

I tak ma wyglądać odpowiedzialność za to co robią politycy ?😄

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ty mieszasz wszystko. Obsadzanie spółek swoimi moralnie naganne nie jest karane . Nie ma na to paragrafu.

nie mieszam, zobacz jak wyglądało obsadzanie wszelkich instytucji i placówek badawczych co tam lewica odpierdalała, kogo usuwała i dawała swoich gorszych przydupasów partyjnych i jak się tłumaczyli dlaczego nie trzeba konkursu, albo dlaczego decyzja była inna niż zalecenia "kapituły". NRI, oceania, wycinanie ludzi od marii, ba nawet ze zdjęć wycinają, uwalanie projektu badawczego reaktora wysokich temperatur, pod pozorem wymiany kadr

W TVP nawet wycieli Abradaba z materiału VOD bo kiedyś nacisnął nie tym na odcisk a to już cenzura. Nie jest różowo.

A co do TVP to nawet niedawno był wywiad z Cieślakiem z KMP, który na pytanie o telewizję powiedział, że jak nie występował za pisiorów to i teraz też nie będzie bo zmienili się zarządzający a nie kurs tego statku.

No jego chyba o bycie pisiorem nie oskarżysz?

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

obietnice obchodzą tylko głupich i naiwnych ..normalni ludzie chcą rozliczeń oszustów i złodziei ...😲

Czyli twierdzisz, że oszust rozliczy oszusta, a złodziej złodzieja? no już byli tacy co Hitlera wypędzili Stalinem, niby zmiana, niby inna jakośc, ale generalnie gówno

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

PSL powinien zniknąć z polityki i mam nadzieje że to ich ostatnie kadencje ta czy kolejna.

Nie może zniknąć PSL, bo to "swoi ludzie" - pomagają kraść innym, robią szkolenia, jak kraść inteligntnie, w zasadzie to oni wiodą pierwsze skrzypce w wyprowadzaniu pieniędzy ze spółek skarbu państwa, są wszedzie, jak mafia. Jak ktoś spróbuje ich ruszyć, to tak, jakby wybuchł dekiel z szamba. Dlatego nikt tego nie dotyka, a że jakos przełażą przez próg wyborczy ? Bo dzielą się z kolegami i elektoratem. Pojedź na wieś i zobacz, co się dzieje w remizach OSP przed wyborami, ile kiełbasy i wódki idzie na "zebrania" i "spotkania". I głupiludek pójdzie i zagłosuje "na swoich".

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To wszystko o czym piszecie jest złe naganne ale na to nie ma paragrafów. Konkurs do spółki tak można ustawić, że swój wiejcie i prawa nie złamiesz.  Tu chodzi o łamanie prawa co politycy pis robili i za co są paragrafy.

Jak za po kradli to czemu pis nikogo przed sąd nie postawił. Nawet na Karpińskiego nie mieli z czego aktu oskarżenia napisać. 

12 minut temu, racyl napisał(a):

Nikt nie chcę rewolucji , Nikt nie każę żadnej partii obiecywać rzeczy niemożliwych

Najbardziej to są wydymani ci którzy dalej popierają po mimo nie spełnionych po raz kolejny złożonych obietnic .

I tak ma wyglądać odpowiedzialność za to co robią politycy ?😄

A co takiego zrobił pis i czemu ich 3 raz do władzy naród nie poprosił. CO zrobili wielkiego? Jeśli wierzysz w jakieś obietnice to twój problem. Ja chcę jedynie rozliczenia złodziei porządku i aby państwo jak najmniej się wpieprzało. Nie interesuje mnie benzyna po 5 złotych czy sopcjal większy,.

Opublikowano

remizy OSP przejął PiS i nie pomogło ...PSL na obiecywał kobietom i ich głosami dostał się ...oszukał, bo zaraz sie wycofał ze wszystkiego ...więcej to nie przejdzie bo już nie ma kogo oszukać 😲

to sługusy czarnej mafi i skończą na śmietniku 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

co do tv to na trzecie miejsca wpadła tv republika a tvn spadł na czwarte , dość zaskakujące 

To co tu próbujesz pisać to jest demagogia lub manipulacja. Przytocz dokładne dane ile np osób ogląda fakty wydarzenia 1930 a ile np główne info w republice.  Republika to jedna stacja a próbuje się ja porównać jako telewizje z poszczególnymi kanałami polsat tvp czy tvn 24 który jest płatny. To jest propaganda dla głupich.

Opublikowano (edytowane)

gangus poświadczył nie prawdę przed notariuszem że niby zapłacił owe 120 tys bo taki jest zapis  ...w wywiadzie opowiada że spłacał kilkanaście lat w opłatach za swoje mieszkanie ....czy ten człowiek jest umysłowo chory 😲🤣🤣🤣🤣

Screenshot_20250506-183445.png

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał(a):

nie spinaj sie  -zylka peknie,dostaniesz wylewu a alfons sie toba nie zajmie..

gdybys byl zdrowy to jakas panienkeby ci mogl zalatwic a tak to kiepsko bys natym wyszedl.

ot..przyklad pis-owskiej moralnosci.

macie choc jakas chwile refleksji na kogo glosujecie ??

notariusz tego nie daje do ksiag wieczystych ?? nie sadze... 

kupujesz dom,mieszkanie a tu babcia sobie mieszka...mozna to sprzedac ale wtedy kupujacy wchodzi w role opiekuna.

Analfabeto. Najpierw naucz się pisać poprawnie a dopiero potem zabieraj głos. A taki odważny był.

6 godzin temu, Agrest napisał(a):

Zapytam tak wogóle kto na tego prezydenta?

Trzaskowski notoryczny kłamca, chorągiewka, rządzący od kilku lat, wykluczający dużą część mieszkańców Warszawy, ograniczający ich swobody  ideologicznymi decyzjami, defraudujący olbrzymie kwoty pieniędzy podatników, 

Nawrocki aferka z mieszkaniem .

Czyli dwóch z czoła peletonu skreślonych.

I co dalej?

Jakubiak w miarę sensowny. Mentzen się nadaje na prezydenta według mnie. Chyba że w obecnym układzie postawić na Lewicę- Zandberga.

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko to samo co o Trzaskowskim można powiedzieć o środowisku popierającym Nawrockiego. Tak samo defraudacja pieniędzy, zatrudnienie "samych swoich", ideologiczne decyzje ograniczające prawa obywateli ... Niczym się Karolek od Rafałka nie będzie różnił ...

Skoro się niczym nie różni jeden od drugiego to dlaczego ciągle wałkujecie temat Nawrockiego a o Trzaskowskim cisza. Przypomnę jeszcze że oprócz nich jest 10 innych kandydatów a tu na tapecie tylko jeden. Wali hipokryzją na odległość.

5 godzin temu, Agrest napisał(a):

https://vm.tiktok.com/ZNd66Eamb/

Ach Ci Polacy. Wywołali tę wojnę. Już nie ma wątpliwości.

Może jakaś dymisja i przeprosiny?

To widziałeś jak w Tuska raca poleciała ? W Holandii też go nie lubią :ph34r: ?

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/donald-tusk-wyprowadzony-przez-ochrone-wideo/jc9m4z0?utm_source=livebar&utm_campaign=verticals

5 godzin temu, jarecki napisał(a):

poprzednie olałem , te były by juz trzecie i pora wziąć przyszłość Polski w swoje rece 🤣 a jak pójdę to w pierwszej tuże zagłosuje na Sławka chociaz im więcej mówi tym gorzej dla konfederacji i zupełnie mi  program ich nie leży ale cóż wiem że nie wygra 

Ja tam głosuje na Mentzena bo się nadaje na prezydenta. Mówię to całkiem serio.

3 godziny temu, Leszy napisał(a):

Zawsze możesz zbojkotować jak nie masz na kogo zagłosować ;)  

Na protesty rolników pojechali chłopaki, którzy nie chodzą na wybory bo to nic nie da, ich polityka nie interesuje. Po co w takim razie protestować, skoro to nic nie da ?

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Dlaczego miałbym wstawiać morawieckiego?

Planujecie wymienić Rafała na niego?

Mam zakłamywać rzeczywistość i pisać superlatywy o Rafałku?

Nie zaprzeczyłeś niczemu o czym napisałem? Dlaczego? Może po prostu się nie da zaprzeczyć?

Widzisz jeżeli jesteś przeciwny Tuskowi czy powiesz coś popierającego Pis od razu stajesz się zwolennikiem tej partii. Taka tu jest mentalność. Klapki na oczach. Nie ma PSLu, Lewicy czy Hołowni. Jest tylko zły Pis 🤣. k**wa minęło półtora roku od przejęcia władzy a tu ciągle jeden temat.

3 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Bo to co napisałeś dużo lepiej pasuje do morawieckiego.

Rafałek nie jest moim idolem, ale i tak jest najmniej kontrowersyjnym kandydatem.

Albo słabo znasz się na ludziach albo za mało ich oglądasz i słuchasz.

57 minut temu, jarecki napisał(a):

co do oczyszczalni to był taki czas ze wszystko było robione bez nadzoru w całej Polsce , rok po wylaniu asfaltu robiły sie dziury itd teras  jest o wiele lepiej prowadzony nadzór 

Panie :) u mnie po kilku dniach od wylania zaczął się zwijać a gdzie tam mówić o roku 🤣. Firma musiała wracać i poprawiać.

6 minut temu, Takeda napisał(a):

W TVP nawet wycieli Abradaba z materiału VOD bo kiedyś nacisnął nie tym na odcisk a to już cenzura. Nie jest różowo.

TVP twierdzi że wycięli go z powodów licencyjnych 🤣.

Opublikowano
22 minuty temu, dsbh napisał(a):

Skoro się niczym nie różni jeden od drugiego to dlaczego ciągle wałkujecie temat Nawrockiego a o Trzaskowskim cisza. Przypomnę jeszcze że oprócz nich jest 10 innych kandydatów a tu na tapecie tylko jeden. Wali hipokryzją na odległość.

No raczej o głównych się mówi...nie o tle...

Sam teraz nie wiem komu mój....bezcenny głos oddać...

Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał(a):

To co tu próbujesz pisać to jest demagogia lub manipulacja. Przytocz dokładne dane ile np osób ogląda fakty wydarzenia 1930 a ile np główne info w republice.  Republika to jedna stacja a próbuje się ja porównać jako telewizje z poszczególnymi kanałami polsat tvp czy tvn 24 który jest płatny. To jest propaganda dla głupich.

Bierzesz jakieś leki ?

Senyrzyn 6 mieszkań  Jakubiak 3 , Nawrocki 2 Trzaskowski też , połowa tego forum też ma po kilka ....

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A druga połowa przejęła gospodarstwa...

tylko czy za darmo , bo spora czesc musiała pewnie dawać ,, spłate '' rodzeństwu 

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

tylko czy za darmo , bo spora czesc musiała pewnie dawać ,, spłate '' rodzeństwu 

No to różnie...

Jak czytam , to wielu się tylko należało.

..wymówkę zawsze sobie można znaleźć..

Opublikowano
39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No raczej o głównych się mówi...nie o tle...

Sam teraz nie wiem komu mój....bezcenny głos oddać...

Mieszkanie oddaj Nawrockiemu za opiekę, a nad głosem się jeszcze zastanów xD

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...sam nie wiem...

Ale chyba tak żenujących wyborów to jeszcze nie było...

Ja tam chyba nie pójdę, a jak mnie najdzie jednak iść to w 1 turze na Senyszyn xD

• Haha 1