Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał(a):

a ty misiu ile wydales na swoja ostatnia podroz ???a ty  ile byles w wenecji ?? moze jakis kurort wloski polecisz na wakacje-ze swojego doswiadczenia...

podaj namiar na biura ktore robia za poldarmo wycieczki- adresy i terminy..

Post napisałem dla jaj ale widzę trafiłem w sedno. Po pierwsze nie mam żadnych kompleksów, nie przechodzę żadnego kryzysu, nie muszę się dowartościować i nie muszę nic sobie ani nikomu udowadniać w przeciwieństwie do ciebie. Na wycieczkę wolał bym jechać swoim samochodem niż autobusem i oglądać miejsca wyznaczone przez przewodnika. Tylko że mi się nie chce. Cholernie jestem leniwy a z  drugiej strony nie widzę sensu łazić bez potrzeby.

10 godzin temu, jacus napisał(a):

jakie to szkoly w polsce c macie wysoko w rankingu perspektyw ?? 

podaj skad pochodzisz to podjade zeby napawac sie waszym bogactwem.

Pisałem ci już. Mieszkam w Polsce Z :ph34r:. Podstawówka nauczyła mnie pisać poprawnie i biegle czytać. Chociaż czytać nauczyłem się  wcześniej zanim trafiłem do szkoły :P. W najbliższej okolicy ponadto znajduje się kilka szkół średnich od zawodowych po liceum. Jedne mają wyższy poziom inne powiedzmy niższy. Szkoły wyższe. Uniwersytet i politechnika. Możesz albo dojeżdżać codziennie albo mieszkać. Zależy jaki masz kaprys.

Do najbliższego basenu mógłbym iść pieszo. Kolejny jest kilkanaście kilometrów dalej. Podstawowa opieka zdrowotna działa na dobrym poziomie. Z sąsiednich gmin przyjeżdżają się do nas leczyć. Nie jest to zasługa władz gminnych tylko lekarzy tam pracujących. Mamy dostęp do czterech głównych operatorów telkomów i światłowodu. Pod tym względem nie ma t.z.w. białych plam. Jest kilka zabytków do zwiedzania. Nawet dosyć sławnych. W jednych byłem w innych nie. Chociaż jest blisko ale mi się nie chce 🙃. Zapomniał bym. Elektrownia też jest nie daleko 🤣. Jest też jeszcze kilka innych obiektów ale ich nie będę wymieniał, chociaż kebab i pizzeria też jest na miejscu. Biedronki, Lidl, Lewiatan, Dino i kilka innych  sklepów w okolicy też jest. Do tego prywatna stacja paliw prawie za płotem. Tak wygląda Polska Z.

11 godzin temu, jacus napisał(a):

nie mysl. bo ci to nie wychodzi 5 dni wycieczka trwala..

To na tej Litwie nie ma co zwiedzać w takim razie. Wrzuciłeś trzy zdjęcia. Karuzeli, kościół i skrzyżowanie ulic. Słabo jak na pięć dni. Kanapek ci wystarczyło 🤔:ph34r: ?

ten scyzoryk z problemami psychicznymi wymiekl pierwszy..ty przynjamniej jakis post napiszesz, a on przewaznie kropki wstawial albo slowa bez sensu.

O ile dobrze pamiętam to ten chłopak mieszka z drugiej strony Krakowa i to ciebie strach obleciał a nie chce mi się szukać postów z zeszłego roku.

pelne koscioly w tygodniu w miescie- tego nawet komentowac nie trzeba..😂😂 jakie to miasto bylo ?? watykan ??

Nie rób z siebie większego idioty niż jesteś. Może zapytaj Dziwisza kiedy ludzie na tygodniu odwiedzają kościół.

2 godziny temu, jacus napisał(a):

rzeczywiscie nie mam plakietki wybitny uczen szkoly specjalnej -jak ty 🤣

Na razie to ty Agrestowi do pięt nie dorastasz i  niestety tego już nie zmienisz.

2 godziny temu, jacus napisał(a):

ja wam pokazuje swiat za wsia- a ze to niepasuje do waszych wyobrazen to juz nie moj problem..

Najpierw to może ten świat porównaj ze sobą.

• Like 1
Opublikowano

Tylko nazwy brak...

No mieszka z drugiej strony .w kieleckim..pojedz z Warszawy w stronę Ostrów Mazowieckiej a później zawróć na Rawę Mazowiecka  i wtedy zrozumiesz subtelna różnice.. 

Może taka podróż nie przerośnie twoich możliwości..a poserzy horyzonty.

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

To kultura wychowania przekazywana z pokolenia na pokolenie.

Musi chodzić z taboretem by zawsze móc patrzeć na innych z góry i być zauważonym.

Ja mam 183 a ty ?

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Póki sam nie za akceptujesz siebie, to będziesz tak się męczył.

Nie oczekuj że inni uwierzą w twoje urojenia. ...bo sam w nie już nie wierzysz...

,jakie urojenia..wasz wiejski świat umiera razem z wami

Tez mogę pisać że jesz zapiekanki że śmietnika i na kradzionym rowerze jeździsz...

3 godziny temu, witejus napisał(a):

było się uczyć

Boś ją ledwie skończył

U siebie na podwórku pod oknami.

Wziąłeś lekarstwa..

Sa miejca na taka sama pielgrzymkę, dac ci namiary? Wyjazd z wadowic w srode.

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

nie bardzo ta kupa złomu i gnoju pasuje ,nawet bym nie pomyślał że można w takim syfie żyć ....z wąsami nie narysują  ale koło kupy gnoju na bank 🤣

ty nie masz nic do pokazania ,nawet ubrania masz nędzne a ta twoja to zeby ma dziurawe .....ot mi dorobek 🤣🤣🤣🤣🤣

świat dawno odjechał a ty pozostałeś w swojej zacofanej norce i możesz tyko popatrzyć  z za szyby autokaru jak ludzie żyją i se rozwijają ..ty na to nie masz żadnych szans 

Weź tabletki i na oddział marsz..

Zamiast synowi pomagać pampersy zmieniać to w kaftanie łazisz.

Choć na majówkę byś go zastąpił w pielęgnacji powodów twojej choroby

Koniec przerwy śniadaniowej.

Opublikowano

...Świat to za mało...

Giacomo Bond vel Voyager Wenecki

Teraz, jacus napisał(a):

Ja mam 183 a ty ?

Aco? Garnitur chcesz mi kupić.

Dzięki stać mnie i mam gust. Nie chciałbym by mnie za brata twego brali. 

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał(a):

Ja mam 183 a

A w pasie??

29 minut temu, jacus napisał(a):

Tez mogę pisać że jesz zapiekanki że śmietnika i na kradzionym rowerze jeździsz...

Nawet się nie zdziwię jak tak napiszesz...

Wiesz co ...wycieczki jak wycieczki...

Ale ewidentnie powroty z nich ci nie służą....

Pogódź się z losem...

Gadanie nic u ciebie nie zmieni...🤭

Opublikowano

Image

Image

po wczorajszej konwencji nawrockiego u peowców sraczka :D już wiedzą, że przegrali 

ciekawe jak skomentują to zdjęcie

Image

pedofil, skazany na 2,5 roku więzienia, pobierający duże pieniądze z ratusza warszawskiego

i jeszcze myrcha - może niech napisze coś o swoim teściu 

Piotr Gajewski, ojciec posłanki Kingi Gajewskiej i teść Arkadiusza Myrchy, był w połowie lat 80-tych oskarżony o zacieranie śladów morderstwa Andrzeja N. dokonanego przez jego braci. Zamordowany mężczyzna był kierowcą ciężarówki wypełnionej czekoladą.

trzeba być peowskim idiotą, żeby się tak podłożyć :D 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jacus napisał(a):

Tylko nazwy brak...

No mieszka z drugiej strony .w kieleckim..pojedz z Warszawy w stronę Ostrów Mazowieckiej a później zawróć na Rawę Mazowiecka  i wtedy zrozumiesz subtelna różnice.. 

Może taka podróż nie przerośnie twoich możliwości..a poserzy horyzonty.

Ja mam 183 a ty ?

,jakie urojenia..wasz wiejski świat umiera razem z wami

Wziąłeś lekarstwa..

Sa miejca na taka sama pielgrzymkę, dac ci namiary? Wyjazd z wadowic w srode.

Weź tabletki i na oddział marsz..

Zamiast synowi pomagać pampersy zmieniać to w kaftanie łazisz.

Choć na majówkę byś go zastąpił w pielęgnacji powodów twojej choroby

Koniec przerwy śniadaniowej.

a tak coś z sensem i na temat potrafisz....bo te zwidy to lekarzowi możesz opowiadać jak ci psychotropów braknie 🤣🤣🤣

ale już ci łeb tak spuchł że bym radził odstawić 🤣

tak cie narysują jak cię widzą przy tej kupie złomu i gnoju ...i tego nie przeskoczysz żebyś pękł 🤣....dzieci nie oszukasz 🤪

szczerze to wątpię aby chciały na ta nędzę patrzyć 😲 

a i ja mam 195cm  i 105 kg i co 😲..czym się chwalisz tym bebzonem 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał(a):

pojedz z Warszawy w stronę Ostrów Mazowieckiej a później zawróć na Rawę Mazowiecka  i wtedy

Tu eska z Wyszkowa do Ostrowi maz. Została niedawno oddana więc dopiero za kilka lat przybędzie firm i magazynów , Białystok jest miastem raczej dobrym do życia , oczywiście na zachód od stolicy to zupełnie inna przedsiębiorczość ale i gleby są bardziej przyjazne osadnictwu 

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

po wczorajszej konwencji nawrockiego u peowców sraczka :D już wiedzą, że przegrali 

Aaaaa możesz mi wyjaśnić czemu Pan Nawrocki i Pan Kaczyński tak się na tej konwencji darli? Bo zdaje się że część uczestników była troszkę zdziwiona.🤣

Opublikowano
W dniu 27.04.2025 o 14:58, PRIMO napisał(a):

W najbliższych wyborach jest szansa. 😂😂😂😂😂🤪🤪🤪🤪🤪

Ta pani miała już swoje pięć minut. Jej zasług nie pamiętam. Czas na kogoś nowego. Może Biejat faktycznie z czasem się   wyrobi chociaż na razie to jeszcze nie to.

W dniu 27.04.2025 o 14:40, racyl napisał(a):

To nie jest jakieś astronomiczne koszty. 4 soboty w miesiącu .

Za 200-300zł za jedną sobotę spokojnie ktoś mógłby posprzątać . Nie mów że takich pieniędzy nie ma w kościele

Są ale po co tracić skoro ktoś to zrobi za darmo a jak coś zostanie z kwiatów to złoży ofiarę na kościół.

W dniu 27.04.2025 o 15:31, mirro napisał(a):

Przypomnę Ci tylko że o tym iż wszystko idzie w p.zdu pisałem od dawna. Jakie osiągnięcia może mieć MON w kwestii strategi produkcji uzbrojenia? Ano takie jakie zamówienia pójdą do producentów. A ilu to mamy producentów w tym kraju? A tylu na ilu pozwoliła strategia PiS w kwestii kontraktowania zakupów. Odjebali numer z zastopowaniem sektora prywatnego i tylko WB Electronic jakoś przetrzymało (inna sprawa ze można by zapytać czemu tylko oni, ale to już sprawa dla prokuratury a potem uciąć łapy kilku PiSowcom).

Pewnie szczytowanie będzie potężne.

Przypomnę Ci :P hasło, odsunąć Pis od władzy. Co robi Kosiniak po tym ? Ano nic a mógłby chociaż poudawać że się stara. Ale jemu najlepiej wychodzi trzymanie stołka i w sumie nie tylko jemu. Co robi Różański w takim razie teraz ? To samo co Kosiniak. Za Pisu ładnie punktował Błaszczaka a teraz jako senator ma chyba więcej możliwości. Co z tą produkcją amunicji u nas ? Podobno wystarczy zmienić ustawy i można ruszać  z produkcją. Za trudne dla Tuska ?

21 godzin temu, mirro napisał(a):

Zaprawdę powiadam Ci, błądzisz. Ale Allach jest łaskawy i cierpliwy, dlatego wskaże Ci drogę i powiedzie drogą prawdy.

Zaprawdę powiadam Ci byłeś o jedną misje za długo w Iraku :ph34r:.

Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał(a):

Zaprawdę powiadam Ci byłeś o jedną misje za długo w Iraku :ph34r:.

Zaiste dla męża sprawiedliwego a podążającego drogą Boga, to trud niezbyt wielki. Albowiem nie on idzie na patrol a wiodą go słowa proroka i nagroda przygotowana przez Pana.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

W pasie pewnie jeszcze więcej xD ale to nic, ja mam ręce wskazujące że mam dużą nadwagę xD

A wszystko jedno.

Ja tam też daleki od ideału...

No ale jak sobie można tak wmawiać...lepszość...

Toż zwykły, pospolity ....no powiem ...przeciętniak ..

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Zaiste dla męża sprawiedliwego a podążającego drogą Boga, to trud niezbyt wielki. Albowiem nie on idzie na patrol a wiodą go słowa proroka i nagroda przygotowana przez Pana.

Na misjach to chyba posługę duszpasterską pełniłeś w chwilach wolnych od dystrybucji ołowiu🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

dla PiSu to ostatnie wybory ..nie trzeba nic robić 🤣

tylko pod warunkiem że to będą ostatnie wybory w Pl

BTW strasznie mi to przypomina degrengoladę 2 RP co się dzieje w kraju, pytanie czy też tak skończymy czy trochę lepiej? bo każda ze stron proponuje chujowe rozwiązania, jedni mitomania potęgi polski, drudzy służalczość za cenę przetrwania

Opublikowano

czolem wiejskiej polsce..nie macie co robic tylko swirow ogladac ?? 

dla pis-u ostatnie wybory to beda te gdy prezes odejdzie..pozniej znikna na smietniku historiii.

Opublikowano

To mogą być ostatnie wybory dla partii która się nazywa pis to jest jak najbardziej realne. Jeśli alfons przegra to w pisie mogą zacząć się rozłamy.DO tego wielu politykom jak Morawiecki grożą procesy i ewentualne wyroki. Jest tam część polityków młodego pokolenia w nic nie uwikłana która ma już dość światłego przywództwa Kaczora. Na razie siedzą cicho bo mami się ich szansą wygranej Nowogrodzkiego ale 1 czerwca klapki z oczu spadną i zacznie się wąchanie z konfą w celu stworzenia nowej prawicowej partii.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v