Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Jest-strategia-dla-rozwoju-Morskiej-Energetyki-Wiatrowej-8927052.html

ten niewiadomski (to "coś co się podpisało pod tą propagandą) to aż taki debil czy tylko kawał propagandowego sq..syna że usiłuje przeforsować to co w tytule?
trochę wiatraków na Bałtyku co najwyżej może być strategią rozwoju kilku nadmorskich wiosek ale nie nawet województw nadmorskich a tym bardziej całego kraju.

no dobra; głupi pismaczyna to se może wierzyć nawet w to co wypisuje, ten co Biblię pisał też pewnie wierzył że Mojżesz laską morzu ustąpić nakazał i to ta laska miała taką moc gdy to tylko kawałek kija

a tu tylko parę wiatraków

gorzej że rządzący Polską takie durnoty promują
a to już podlega innym kategoriom oceny

i koniecznych reakcji

tresowanie lemingów powróciło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

bo selekcja zadziałała i pijactwo wymarło po większości i niewiele już zostało "klientów" tego biznesu
z czegoś te depopulacyjne statystyki się biorą

wątpliwa przyjemność zrobić z siebie bydlę i jeszcze na drugi dzień mordować się z kacem

ja tym co wpadli w nałóg proponuję jakieś trwalsze metody na robienie z siebie debila; obecna medycyna potrafi choćby jaka lobotomią na trwale wyłączyć funkcje mózgu o podobnych objawach jak uchlanie w świnię.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

no dobra; głupi pismaczyna to se może wierzyć nawet w to co wypisuje, ten co Biblię pisał też pewnie wierzył że Mojżesz laską morzu ustąpić nakazał i to ta laska miała taką moc gdy to tylko kawałek kija

Oooooooooo widzisz. To jest dowód na to, że od dawna wierzono w wielką moc dwumetrowej drewnianej pały. Nawet żywioły czują respekt i ustępują.🤣Ja też zalecam jej stosowanie albowiem moc jej jeszcze nie do końca zbadana a stosowanie zbawienne efekty przynieść może.

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano

nie ma nigdy takiej dużej pały aby większej nie dało się znaleźć i co wtedy?

pałownicy najłatwiejszym przeciwnikiem bo na takich wcale nie najbłyskotliwszy rozum wystarczy

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

nie ma nigdy takiej dużej pały aby większej nie dało się znaleźć i co wtedy?

Wtedy porównujemy se pały i rozchodzimy w zgodzie nie widząc sensu ich użycia.🤣

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, dysydent napisał(a):

bo selekcja zadziałała i pijactwo wymarło po większości i niewiele już zostało "klientów" tego biznesu

Widać to pod sklepami wiejskim ,

41 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo bimber wraca do łask, a jego w statystykach nie ma xD

eee , w swięta bimber ?  Bimber mi się kojarzy z melina pijacką 🤣, albo z wujem a to też jest zły omen , 

Opublikowano

zależy co rozumiesz pod pojęciem

5 minut temu, jarecki napisał(a):

bimber

wszak wszystko można zrobić po partacku jak i profesjonalnie i niejeden tzw bimber bywa czystszy i bezpieczniejszy od oficjalnych i legalnie akcyzowanych bełtów.
Pierwszy odpar z brei pofermentacyjnej nigdy i nigdzie do spożycia się nie nadaje a że co niektórzy mają to gdzieś to ... kwestia natury ;)

Opublikowano (edytowane)

Tylko czy ten dobry domowy trunek to dalej bimber ? Jest chyba kilka regionalnych trunków które są bimbrami czy juz nie jak sliwowica ? Ja mam skojarzenie bimber jako trunek około 70% 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

ci co denaturat pili to wymarli ,ale nowe pokolenie tez sie zbiera pod gs-em.. paru mlodszych nawet ode mnie idzie sladami poprzednikow..dwoch  nawet w genach to ma.nawet jedna plci pieknej jest.. ze 30 lat ma.. jej siostra tez czasami z wozkiem stala.ale maz ja chyba z powrotem do domu przyjal i pojechaala do niego.

10 godzin temu, Wpaw napisał(a):

To jest prezydent słuchali liroya i Peji slu "szacunek ludzi ulicy" już go lubię 😁

jaranie sie polskim rapem to jak polska pilka ..

byl taki program w radio kiedys -tony z betonu-ile godzin sie nasluchalem tego..

9 godzin temu, witejus napisał(a):

Bez bryli nie bierz telefonu do ręki.

problemem jest ze ja z daleka dobrze widze a okulary ubieram tylko okazyjnie.

na laptopie nie mam problemow.

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Tylko czy ten dobry domowy trunek to dalej bimber ? Jest chyba kilka regionalnych trunków które są bimbrami czy juz nie jak sliwowica ? 

nie znam się na śliwowicach i zrazu sądziłem że to jest rodzaj wina śliwkowego a to pono destylat tak że ... no w tym temacie ze mną nie pogadasz bom ignorant

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Bogdano 🤣to ty myślisz ciągle o jacusiu i o łowrowiaku który ostatnio cię zaniedbał bo nawet słówkiem się do ciebie nie odezwał jak próbowałeś go zagadać.  Za to masz  wielki żal widzę. Tylko ja ci przypominam że to nie on na ciebie się obraził tylko ty na niego. 

zajmij się dziecko swoim nędznym życiem ,barany szczać wyprowadź 🤣

mnie twoja bieda nie obchodzi ,idź z tym do lekarza bo ja nie pomogę 😲

Opublikowano
38 minut temu, dysydent napisał(a):

nie znam się na śliwowicach i zrazu sądziłem że to jest rodzaj wina śliwkowego a to pono destylat tak że ... no w tym temacie ze mną nie pogadasz bom ignorant

sliwowica to sliski temat 😂

kiedys lali do niej spirytus przemyslowy ,dzsiaj podobno juz spozywczy .

technika jest tak robi sie destylat dla rodziny znajomych, a to co zostanie zalewa sie spirytusem zeby koloru i zapachu dostalo,pare dni w beczkach i na handel. jeden cos gadal ze i 10 razy-ale nie wiem czy to prawda i nie 20 🤣

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

eee , w swięta bimber ?  Bimber mi się kojarzy z melina pijacką 🤣, albo z wujem a to też jest zły omen , 

Ten bimber co robią teraz to zupełnie inny niż jeszcze 20 lat temu...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

wątpliwa przyjemność zrobić z siebie bydlę i jeszcze na drugi dzień mordować się z kacem

ja tym co wpadli w nałóg proponuję jakieś trwalsze metody na robienie z siebie debila; obecna medycyna potrafi choćby jaka lobotomią na trwale wyłączyć funkcje mózgu o podobnych objawach jak uchlanie w świnię.

No wiesz selekcja selekcją jedni umierają a drudzy w nałóg wpadają to jak ze wszystkim...ale to chcesz przez to powiedzieć że młodzi już nie wpadają w alkoholizm? A i nie martw się o kaca bo ci co piją nałogowo to zazwyczaj nie trzeźwieją i do kaca nie dopuszczają.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Teraz łatwiej o aparaturę dobrą 

Odkąd mam swoje źródełko to wódki się nie pije praktycznie wcale ... Bimbru wypijesz, ale następnego dnia ani głowa nie boli ani nie suszy, a po tych wódkach to ...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

nie znam się na śliwowicach i zrazu sądziłem że to jest rodzaj wina śliwkowego

Byłem w Łącku (oczywiście służbowo) i zostałem wprowadzony w tajniki produkcji  Z tego co zapamietałem to najważniejsze aby otrząść śliwkę, zgrabić to co spadło drewnianymi grabiami, wpierdzielić wszystko do beczek na zacier a potem w odpowiednim czasie przepuścić przez aparaturę. Otrzymałem wtedy próbki też na drogę, ale okazja do degustacji nadarzyła się dużo później a dokonaliśmy tego wspólnie z szefem izby chorych, pod bacznym okiem personelu medycznego. Nastepnie aby zatrzeć ślady rozlaliśmy resztę po stakanie także dla nich.🤣

Opublikowano

Jaką karotanówkę byś upędził. Cukrów w marchwi sporo.

Zamiast surówki do schabowego by była😁

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał(a):

Jaką karotanówkę byś upędził. Cukrów w marchwi sporo.

A co ja w to pchał się będę? Kiedy tyle różnego dobra w barku, jak u doktora jakiego dowodów wdzięczności od pacjentów.😂