Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

widzę ze masz tu odloty , to już się leczy mydlenie rzeczywistości 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, motocykl i tekst

Cena masła w górę o 27%, cena owoców w górę o 14%, napoje w górę ponad 12%. W ciągu roku średnie ceny na produkty wzrosły o 7%! Ale podobno ludziom żyje się lepiej. Gratulacje, radosne serducha!

• Haha 1
Opublikowano

Akurat w tym roku owoce potanieją o dobre 80%, ale tylko u producenta

Opublikowano

Nie samym masłem człowiek żyje. Kogo obchodzi cena masła.  Pamiętam jak kilka miesięcy temu histeria tu była, że masło drogie. Robię zakupy w sklepie a tam babka przede mną wykłada 3 kostki kasjerka mówi 18 zł a ta pyta po ile kostka. A kasjerka jej, że nie wie. Tak ludziom we łbach mieszają 

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Robię zakupy w sklepie a tam babka przede mną wykłada 3 kostki kasjerka mówi 18 zł a ta pyta po ile kostka. A kasjerka jej, że nie wie. Tak ludziom we łbach mieszają 

...a po ile było?🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie samym masłem człowiek żyje. Kogo obchodzi cena masła.  Pamiętam jak kilka miesięcy temu histeria tu była, że masło drogie. Robię zakupy w sklepie a tam babka przede mną wykłada 3 kostki kasjerka mówi 18 zł a ta pyta po ile kostka. A kasjerka jej, że nie wie. Tak ludziom we łbach mieszają 

Akurat większość społeczeństwa interesuje cena masła jako jednego z podstawowych produktów spożywczych. To że ciebie nie interesuje to akurat ne jest dziwne, bo to zwyczajnie niewygodny temat.

Edytowane przez binek
  • Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

kotek piesek i chłopak się nie liczy 

Chłopaka masz kotka i pieska? Fanie.

7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a po ile było?🤔

No ja tez nie wiem. Jakaś promocja byłą. 

4 minuty temu, binek napisał(a):

Akurat większość społeczeństwa interesuje cena masła jako jednego z podstawowych produktów spożywczych. To że ciebie nie interesuje to akurat ne jest dziwne, bo to zwyczajnie niewygodny temat.

Większość społeczeństwa to akurat je margaryny wszelakie masło raczej do wypieków się bierze a te ludzie robią coraz mniej w domach. Większość ludzi w ogóle nie używa już ani cukru ani margaryny czy masła. To nie jest temat niewygodny to jest mącenie ludziom w głowach.

Chyba. ze ty nie czaisz co to masło a co to margaryna?

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 3
Opublikowano

a tak z ciekawosci zapytam -wiesz czemu sa takie ceny ?

podstawowy produkt ?? nie dla kazdego ..

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Żebyś Ty jeszcze choć pił, to taki wyjazd miałby sens i sam bym się zabrał chętnie.😂

to pielgrzymka jest 😂 parafialna ..

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Tylko widzisz Niemcy czy UK jakoś to uregulowały, inne kraje również, tylko u nas jest na odwrót.

Z twoją mądrością marnujesz się na tych 168 godzinach etatu. W tej chwili powinieneś być co najmniej senatorem lub posłem. Przegrałeś życie. Przemyśl to, tylko za bardzo nie bierz do głowy. Mówi się trudno, żyje dalej :ph34r:.

@witejus nie rób głupstw. Dziwisz go zostawił i szuka nowego obiektu zainteresowań 🤣.

Chyba byś nie chciał :ph34r:.

a ty ?? moglbys byc sutenerem u alfonsa conajmniej.😂

1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Nie wiem jak u jacusia z głową ale jest w co wlać:ph34r:.

u ciebie z glowa slabo, za to z brzuchem lepiej niz u mnie.. sadac po grubosci twojejn  reki to nawet bardzo dobrze.

1744289724_hbrfcu_600.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Większość społeczeństwa to akurat je margaryny wszelakie masło raczej do wypieków się bierze a te ludzie robią coraz mniej w domach. Większość ludzi w ogóle nie używa już ani cukru ani margaryny czy masła. To nie jest temat niewygodny to jest mącenie ludziom w głowach.

Chyba. ze ty nie czaisz co to masło a co to margaryna?

Większość je margaryny ze względów ekonomicznych, Cukru nie używają, masła nie używają, wypieków nie robią - czym żyją? Czy wszyscy uśmiechnięci już przerzucili się na robale? Ewentualnie stołują się w mcdonaldach?

• Haha 3
Opublikowano

Der Onet: Rafał Trzaskowski źle wszedł w debatę bo był nierozgrzany jak reszta.

Krzysztof Stanowski
Nierozgrzany... Ludzie, czy wy się w ogóle słyszycie?

Wstałem w piątek skoro świt, miałem długą rozprawę sądową, podczas której byłem maglowany przez prawie dwie godziny. Tak jak stałem, w pośpiechu, nawet bez żadnej ciepłej kurtki, ruszyłem do Końskich - czego w ogóle tego dnia nie planowałem. Po drodze nawet nie miałem czasu zatrzymać się, żeby coś zjeść, a tego dnia nie zdążyłem nawet zjeść śniadania. Patrzę - przy trasie KFC, może wezmę kanapkę i zjem prowadząc (no, wiem, wykroczenie), ale szybka refleksja, że jak mi skapnie sos to wystąpię z tłustą plamą, więc nie ma co ryzykować. Na rynku w Końskich kupuję na szybko frytki w pierwszym lepszym lokalu. Zmarznięty po debacie na rynku, po upokarzającej przepychance, żeby dostać się do sali gimnastycznej (debata TVP), nagle jestem wśród debatujących. Nie znam zasad tej debaty, nie mam nawet kartki papieru (urwał mi kawałek kartki jeden z kontrkandydatów, dziękuję), pożyczam od obsługi technicznej długopis. Nie mam zrobionego make-upu, tylko lekki puder na szybko, dlatego potem świecę się jak psu jaja. Nie ma grzebienia. Jakubiak wchodzi na salę na minutę przed startem.

Tymczasem obok mnie stoi wypacynkowany Rafał Trzaskowski, który ma plik zapisanych kartek z notatkami. Stoi, ale dopiero co siedział w specjalnym pokoiku, gdzie - jak czytam - do debaty przygotowywała go pani psycholog. Pani psycholog!

I wy coś mówicie o "nierozgrzaniu"?! Tworzycie narrację, że ktoś miał przewagę nad Trzaskowskim? Nie wstyd wam?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Liczy się ile zostaje na koniec miesiąca w portfelu , magiczna bariera 100 zł za zakupy weekendowe pękło już dawno .masło chyba jest odbierane jak do to powszechne i dlatego markety robią ciągle promocje na owy produkt

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

to pielgrzymka jest 😂 parafialna ..

łoooooo a żebyś Ty wiedział jak wojsko na pogrzeb JP II jechało i jak wracało.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, binek napisał(a):

Większość je margaryny ze względów ekonomicznych, Cukru nie używają, masła nie używają, wypieków nie robią - czym żyją? Czy wszyscy uśmiechnięci już przerzucili się na robale? Ewentualnie stołują się w mcdonaldach?

A czemu mają cukru nie używać jak cukier taki tani po 1.50🤣

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

wy coś mówicie o "nierozgrzaniu"?! Tworzycie narrację, że ktoś miał przewagę nad Trzaskowskim? Nie wstyd wam?

..jak popatrzyłem trochę skróty, memy...i takie tam....to tam wygranych wcale nie było...

Niski poziom debaty...aż mi się wierzyć nie chce że taki poziom będzie ktoś reprezentował.... niedługo...

Opublikowano

Zrobią sondaże po niedzieli i wyjdzie, że debata nic nie zmieniła. A pis się podnieca.

2 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

A czemu mają cukru nie używać jak cukier taki tani po 1.50🤣

Z tego co widzę coraz więcej ludzi nie słodzi.