Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jarecki napisał(a):

chyba KTM  kupiła chińska firma 

KTM to już dawno był robiony w Chinach, i w sumie jakość była "chińska" xD ale tak szczerze to Benelli, CFMoto, Kove i jeszcze trochę tego jest, design i cena spoko, niech tylko nie uyopią z jakoscią i mogą namieszać ...

Zresztą, BMW czy Japończyki też już dużo części produkują w Chinach, BMW 310 jak dobrze kojarzę w całości robią w Chinach, ale mogę się mylić.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

juz nawet na ten tekst o viagrze nie napisalem, bo po pierwsze sa tansze zamienniki, a po drugie oprocz sildenafilu, pojawil sie juz tadalafil. wiec nie chcialem jackowi mieszac w glowie, bo i tak juz ma metlik z calej tej polityki. niestety nie zrozumial o gwaltach, nie wie co to stada czarnych szukajacych tylko mlodej sztuki! w szwcji do niektorych dzielnic sie nie wchodzi. w jakims miasteczku we wloszech, zaciagneli dziewczyne w kilku, zgwalcili wielokrotnie, zabili i zjedli jej watrobe i serce. reszte pokroili i wyrzucili do wielu koszy. dlaczego do koszy, oodobno mysleli ,ze jak porozrzucaja ja w ten sposob, to nikt jej nie znajdzie. na poludniu wloch problem migrantow jest olbrzymi. spia na plazach, w laskach przy olazy, kradna domostwa. dla mnie jest to jedno z wazniejszych postulatow , dlatego teczowy rafalek jest dla mnie skonczony.

Edytowane przez Siedzacybyk
  • Thanks 2
Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

Październik 2023 - baryłka ropy BRENT 90 USD - a litr ON około 6.30 zł
Dzisiaj baryłka o 20% niższa tj 73 USD , a cena ON -6.01 zł czyli tylko niecałe 5% mniej.
Ot taka różnica.

dlaczego ? 

Odpowiedź jest prosta Romanie, w październiku 2023 mieliśmy przedwyborczy cud na Orlenie i epidemię Instrybutor 2023, magicznie awarii ulegały na raz wszystkie dystrybutory na danej stacji xD 

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

A ,, prestiż " to co ? Np Ducati 

A weź z tymi włoskimi maszynami xD Prestiż jest, a przy okazji znasz wszystkich mechaników w okolicy, a w szczególności tych co znają się na Desmo xD 

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał(a):

Październik 2023 - baryłka ropy BRENT 90 USD - a litr ON około 6.30 zł
Dzisiaj baryłka o 20% niższa tj 73 USD , a cena ON -6.01 zł czyli tylko niecałe 5% mniej.
Ot taka różnica.

dlaczego ? 

Chętnie ci napiszę dlaczego ale najpierw chce sie dowiedzieć jak cena ropy naftowej  powinna według ciebie wpływać na cenę benzyny albo ON.

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

który np myśli, ze kopalnia złota nie może zbankrutować.

Jeśli będzie zarządzana przez nieudolnych fanatyków peło to oczywiście zbankrutuje.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A weź z tymi włoskimi maszynami xD Prestiż jest, a przy okazji znasz wszystkich mechaników w okolicy, a w szczególności tych co znają się na Desmo xD 

Bo włoskim sprzętem to się nie jeździ tylko delektuje jazdą 🙃

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Chętnie ci napiszę dlaczego ale najpierw chce sie dowiedzieć jak cena ropy naftowej  powinna według ciebie wpływać na cenę benzyny albo ON.

czyli nie wiesz ? 

Trzaskowski popierał KARY dla Polski od Unii Europejskiej za... uwaga... nieprzyjmowanie tysięcy imigrantów m.in. z Afryki czy Bliskiego Wschodu❗
To jest coś niebywałego. Ktoś tak antypolski nie może być prezydentem, bo razem z Tuskiem zaleją nas imigrantami z Paktu migracyjnego! Już przecież teraz rząd Tuska przyjmuje wszystkich imigrantów podrzucanych nam przez Niemców!
Dlatego musimy się mobilizować, jednoczyć i głosować na Sławomir Mentzen! Tu chodzi o bezpieczeństwo Polski, bezpieczeństwo naszych kobiet i dzieci. Nie możemy pozwolić, by w Polsce było tak, jak w Niemczech, we Francji czy Szwecji!
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

To ja wolę takie którymi się jeździ, ale tak normalnie, a nie po kolegach mechanikach xD 

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 1.04.2025 o 22:19, Siedzacybyk napisał(a):

haha tak bywa z promotorami. natomiast wracajac do gwaltow. mamy swoje problemy, wiec nie potrzebne nam nowe!

W dniu 2.04.2025 o 08:50, jacus napisał(a):

a kto bedzie sterowal alfonsem nowogrodzkim ??

masz problemy z gwaltem ?? moze wiagra pomoze 🤣, zapisz sie do seksuologa .mlody chlop i nic ??

22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...z ciekawości...

Gdzie się znowu wyłożył?

No ciekawe jak z trwałością.

Wizualnie i ...bajery to lux ..i dużo taniej.

@Siedzacybyk mu pisze, że skoro mamy swoje problemy to po co nam dodatkowe a ten wyskakuje z wiagrą. Może używa i tak mu się skojarzyło  🤔:ph34r:. Reszty jego twórczości nie chciało mi się komentować bo tu bez zmian. Mania wielkości góruje 🙃.

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Odpowiedź jest prosta Romanie, w październiku 2023 mieliśmy przedwyborczy cud na Orlenie i epidemię Instrybutor 2023, magicznie awarii ulegały na raz wszystkie dystrybutory na danej stacji xD 

dlaczego kierowcy Ducati nie mówią sobie "dzień dobry" jak się spotkają ? bo rano widzieli się już w serwisie

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

dlaczego kierowcy Ducati nie mówią sobie "dzień dobry" jak się spotkają ? bo rano widzieli się już w serwisie

Zamiast Ducati wpisz Alfa Romeo a reszta zdania zachowa nadal sens xD 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Zamiast Ducati wpisz Alfa Romeo a reszta zdania zachowa nadal sens xD 

akurat Alfa Romeo to już tylko "obiegowa opinia" a nie rzeczywistość. jeszcze w czasach AR155 jakość była gorsza niż fiata , szczególnie z silnikami benzynowymi, ale po unifikacji w zasadzie AR nie odstaje od całej grupy

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Czyli jak kradną z PO to nie szkodzi ale jak z Pis to olaboga moje podatki kradną 🤔?

Widzę strach przed drugą turą i bardzo dobrze.

Powinien zostać ministrem zdrowia. No i jednak słoma mu z butów wychodzi.

I o czym ty bidoku wtedy będziesz pisał :ph34r:.

A kto powiedział, ze z po czy tam ko mogą kraść? Niech opozycja zgłasza jak widzi, że kradną Ja pisałem że to co oni kradną to pikuś  przy pisie.

Strach może nie ale respekt zawsze należy mieć i nie tracić czujności. Komorowski wmyślał, ze wygra w cuglach.

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

europe też czeka nałożenie ceł na chinskie produkty , ostatnio na targach motoryzacyjnych wiekszosc sprzetu to firmy chińskie targi motocyklowe , samochody też już czesciej pojawiają się na drogach , rynek autobusów miejskich tez zdobywają chińskie firmy itd .

Być może coś będzie na rzeczy ale nie tak jak w USA poza tym europejskie firmy chcą jakoś w to wchodzić Same szukają choćby taniej produkcji.

46 minut temu, jarecki napisał(a):

chyba KTM  kupiła chińska firma 

Tak już nie pamiętam co to było. Ale nawet know how dają i pomagają projektować silniki. 

17 minut temu, witejus napisał(a):

Jeśli będzie zarządzana przez nieudolnych fanatyków peło to oczywiście zbankrutuje.

Nie kompromituj się już. 

12 minut temu, witejus napisał(a):

Będziesz chichotał jak się kto pomyli i zamiast w powie ch...

Jak się pomyli to on pierdołą nie mój problem.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

akurat Alfa Romeo to już tylko "obiegowa opinia" a nie rzeczywistość.

Śmieję się, Ducati tak samo nie jest złe, tylko trochę skomplikowane i pełno specyficznych włoskich rozwiązań technicznych, i mało który mechanik chce się tego dotykać. A jak już kogoś znajdziesz to np regulacja zaworów będzie 2x droższa niż w japończyku.

Miałem kiedyś Punto II, 8 zaworowe, to żeby każdy samochód był tak samo awaryjny, silnikowo bez problemów, blacharka była średnia i zawieszenie, ale włosi już tak mają, ale jak za tą cenę to był dobry samochód.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Tych starych tak odkąd ducatti kupił vw to jest dużo dużo lepiej. W zasadzie najlepsze motocykle na rynku. za***ista elektronika dająca duże możliwości wzięta wprost z torów wyścigowych której japonia nie ma a przy tym jakość i trwałość. Niestety droga. 

Jakość nowych alf jest na bardzo dobrym poziomie w sensie usterkowości.

Edytowane przez hubertuss
  • Confused 1
Opublikowano

ale kto to naprawi. kumpel mial subaru impreza, fajny ,ponad 200 km, 4x4 naped. ale jak sie zepsol, to jeden warsztat sie nie podjal. drugi sie odwazyl, rozebral, stwierdzil ze sie tego nie zrobi. sprzedal jako uszkodzony za 1/3 ceny i jeszcze sie cieszyl 😂

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tych starych tak odkąd ducatti kupił vw to jest dużo dużo lepiej. W zasadzie najlepsze motocykle na rynku. za***ista elektronika dająca duże możliwości wzięta wprost z torów wyścigowych której japonia nie ma a przy tym jakość i trwałość.

Ducati dopiero od 3 lat zwycięża w MotoGP, wcześniej Honda i Yamaha ich niszczyła ...

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/muzulmanie-swietowali-we-wroclawiu-i-gdansku-to-nie-inzynierowie-z-afryki/e3mkw86,79cfc278

28 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

juz nawet na ten tekst o viagrze nie napisalem, bo po pierwsze sa tansze zamienniki, a po drugie oprocz sildenafilu, pojawil sie juz tadalafil. wiec nie chcialem jackowi mieszac w glowie, bo i tak juz ma metlik z calej tej polityki. niestety nie zrozumial o gealtach, nie wie co to stada czarnych szukajacych tylko mlodej sztuki! w szwcji do niektorych dzielnic sie nie wchodzi. w jakims miasteczku we wloszech, zaciagneli dziewczyne w kilku, zgwalcili wielokrotnie, zabili i zjedli jej watrobe i serce. reszte pokroili i wyrzucili do wielu koszy. dlaczego do koszy, oodobno mysleli ,ze jak porozrzucaja ja w ten sposob, to nikt jej nie znajdzie. na poludniu wloch problem migrantow jest olbrzymi. spia na plazach, w laskach przy olazy, kradna domostwa. dla mnie jest to jedno z wazniejszych postulatow , dlatego teczowy rafalek jest dla mnie skonczony.

widze ze mamy specjaliste od zgaslego konara ..

byles we wloszech jak ja ,w szwecji ,niemczech ?? w polsce nie tej wiejskiej ??  wszedzie takie rzeczy dzieja sie codziennie..

daj link do tej sprawy od serca i watroby.

17 minut temu, jarecki napisał(a):

szczegolnie alfa albo new hollandem 

10 minut temu, dsbh napisał(a):

@Siedzacybyk mu pisze, że skoro mamy swoje problemy to po co nam dodatkowe a ten wyskakuje z wiagrą. Może używa i tak mu się skojarzyło  🤔:ph34r:. Reszty jego twórczości nie chciało mi się komentować bo tu bez zmian. Mania wielkości góruje 🙃.

zart czy ironia jest obca prymitywnym wyborca prawicy..temu zadnego prawicowego kabaretu nie ma ..

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...a było w Sybilli że Ameryka poprosi Polskę o pomoc...

Się sprawdza...

...ni źle jaja..

Aby zdenerwować Trumpa UE powinna wprowadzić 200% cła exportowe na jaja kurze xD 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Roman176 napisał(a):

czyli nie wiesz ? 

Wiem doskonale dlatego dopytuje czy ty kumasz.  Tak w sumie to nie powinienem bo średnio inteligentny człowiek juz po twoim pytaniu zorientuje sie że z matematyką ci nie po drodze.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1