Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cię dawno nie...czytałem...

Co tam dobrego u Ciebie?

Jak tam mąż , dzieci?

Co tam słychać po świętach ...Partycjo???

A co stęskniłaś się za mną ? 

Wszystko dobrze nie narzekam. 

Opublikowano

Jest problem z prawem ale to ogolnie w Europie 

2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

ty sie nie rozglądasz , ? ja zawsze zatrzymuje się 

Ja tak rozglądam się ale na kierującym też są obowiązki 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Prokuratura Krajowa wszczęła śledztwo przeciwko Antoniemu Macierewiczowi. Były szef MON jest podejrzany o działanie na szkodę RP przez decyzję o nieprzystąpieniu do programu zakupu tankowców powietrznych.

dymać peowskich frajerów :D 

Bardzo mnie cieszy iż go ścigają. Widać facet ma fobię na Airbusa i gdzie tylko zobaczył tę nazwę, to od razu uwalał zagadnienia.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Próżny trud , ruskie w czasie II światowej latali samolotami bez nóg.

Które samoloty...nogi miały?

1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

co stęskniłaś się za mną ? 

No jasne że tak...

Chyba nie dziwne...

Opublikowano
jarecki napisał:

Problem w tym że Polska dostosowała prawo o ruchu pieszych do prawa światowego chyba w latach 70 ubiegłego wieku ale źle było przetłumaczone i dopiero PIS naprawił ten błąd i teraz jest tak jak powinno być 

Konwencja Wiedeńska prawa o ruchu drogowym nie precyzuje takich tematów. PiS niczego nie naprawił. Poczytaj sobie np. Chorwacki kodeks. W niemczech na trzech pasach poza terenem zabudowanym tak po prostu prawą stroną wyprzedzać nie wolno a u nas można dowolnie ba są nawet tacy co interpretują dwa pasy autostrady jako drogę jednokierunkową i wyprzedzają na dwóch pasach poza terenem zabudowanym ale są w grubym błędzie.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Bardzo mnie cieszy iż go ścigają. Widać facet ma fobię na Airbusa i gdzie tylko zobaczył tę nazwę, to od razu uwalał zagadnienia.

Sam zamiar był chyba dobry mieć własne samoloty tankujace ?

Opublikowano
Teraz, DTaras napisał(a):

Konwencja Wiedeńska prawa o ruchu drogowym nie precyzuje takich tematów. PiS niczego nie naprawił. Poczytaj sobie np. Chorwacki kodeks. W niemczech na trzech pasach poza terenem zabudowanym tak po prostu prawą stroną wyprzedzać nie wolno a u nas można dowolnie ba są nawet tacy co interpretują dwa pasy autostrady jako drogę jednokierunkową i wyprzedzają na dwóch pasach poza terenem zabudowanym ale są w grubym błędzie.

To nie konwencja wiedeńska ale gdzieś w Anglii , jak znajdę to podeślę Tobie link 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

a gdy po była przeciwna zakupowi tankowców to było dobre? 

z kogo głupka robią?

• Like 1
Opublikowano
jarecki napisał:

Jest problem z prawem ale to ogolnie w Europie 

2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

ty sie nie rozglądasz , ? ja zawsze zatrzymuje się 

Ja tak rozglądam się ale na kierującym też są obowiązki 

A kto komu na drogę wyłazi? Obowiązki są przede wszystkim na pieszym co PiS raczył w kosmos wypi...lić.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

A kto komu na drogę wyłazi? Obowiązki są przede wszystkim na pieszym co PiS raczył w kosmos wypi...lić.

Znaczy nie tyle samo prawo jest źle napisane, co kampanie medialne i pierdolenie głupot w TV nauczyło pieszych że wchodzą pod same samochody ... Prawnie tak na prawdę przesunięto o niewiele moment nabywania pierwszeństwa na przejściu, tylko źle przedstawiono to w mediach i ameby umysłowe traktują te głupoty co gadali dziennikarze jako obowiązujące prawo ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):
8 minut temu, mirro napisał(a):

a gdy po była przeciwna zakupowi tankowców to było dobre? 

z kogo głupka robią?

... Z ciebie???

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

kampanie medialne i pierdolenie głupot w TV nauczyło pieszych że wchodzą pod same samochody ...

Choć raz prawdę napisałeś😆

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Obowiązki są przede wszystkim na pieszym co PiS raczył w kosmos wypi...lić.

tylko ucywilizował

• Like 1
Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

Choć raz prawdę napisałeś😆

Ale kiedy taka jest prawda, samo prawo się tylko nieznacznie zmieniło, cały bałagan jest spowodowany głupotami opowiadanymi w mediach ...

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał(a):

Problem w tym że Polska dostosowała prawo o ruchu pieszych do prawa światowego chyba w latach 70 ubiegłego wieku ale źle było przetłumaczone i dopiero PIS naprawił ten błąd i teraz jest tak jak powinno być 

przepisy ruchu obejmujące pieszych to obecnie patologia

Opublikowano
55 minut temu, Takeda napisał(a):

do ciebie kilka pytań, boś bliżej bagna WP. A nie mam czasu i ochoty by szukać i weryfikować. Ostatnio słychać głosy, a jak juz się posłucha Marka Budzisza to WoGóle nic tylko na najbliższej suchej gałęzi powiesić się obok komunistów co to mieli niby wisieć od lat. Ale do rzeczy.

1. Ile jest w tym prawdy, że abramsy nie sprawdziły się na polach ukrainy. ile to wina sprzętu ile pola walki ile samych ukraińców.

2. Czy faktycznie w starciu z tanimi dronami (ukry podobno robią milion rocznie) lepiej wypadają tanie proste czołgi ,które łatwiej naprawić po unieruchomieniu/uszkodzeniu, a i części bliżej niż USA. Zeby znów wracała moda na t34?

2. Czy Tygrysek w ostatnich ogłoszeniach potwierdza, że powielamy ukraińskie struktury dowodzenia i organizacji wojska, które się nie sprawdzaja?

Jakbys się wypowiedział i odniósl byłbym wdzięczny.

Ad 1 Abramsy sprawdziły się o ile trafione dały przeżyć załodze. Wina , czy nie cudów nie ma.

Ad 2 Nie ma czegoś takiego jak tani, prosty czołg w starciu z dronem. Tylko część i to niewielka trafionych czołgów nadaje się do remontu, bo jeszcze jakoś trza je wyciągnąć z miejsca trafienia a to ryzyko tez ogromne. 

Ad3 Armia ma mieć struktury adekwatne do planowanych działań. To co robia Ukraińcy to czysta improwizacja , ale inaczej nie mogą, bo tyle mają. Co do naszych wolę sie nie wypowiadać, bo musiałbym parę k**ew posłać.Cały czas się coś zmienia i trochę to pokłosie cyrku z WOTem. 

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

przepisy ruchu obejmujące pieszych to obecnie patologia

Ale nic się wielkiego nie zmieniło, to piesi źle intepretują przepisy bo im w mediach opowiadano głupoty....

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ok może i wiedeńska tak jak Napisałeś ale PiS dopiero to prawo dostosował do konwencji  ,,  Polskie prawo nakazuje kierowcom zbliżającym się do przejścia dla pieszych „zachować szczególną ostrożność” (art. 26 ust. 1), „zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszych znajdujących się w tych miejscach lub na nie wchodzących” (do 2021 roku ten przepis zawarty był jedynie w rozporządzeniu ws. znaków i sygnałów drogowych, a nie ustawie Prawo o ruchu drogowym)[3] i „ustąpić pierwszeństwa pieszym znajdującym się na przejściu albo wchodzącemu na to przejście” (art. 26 ust. 1 – druga część zacytowanego przepisu została dodana w 2021 roku do ustawy PRD, czym spowodowała, że różnice między ustawą a Konwencją w tej materii zniknęły). Jednocześnie, zabrania się pieszym „wchodzenia na jezdnię bezpośrednio przed jadący pojazd” (art. 14 pkt 1 lit. a).

Opublikowano

Tomasz0611 napisał:

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale że co?

Jak zabronić?

Dać jednemu, drugiemu po 300h zamiatania ulic, to się reszta zastanowi czy warto wsiadać po zakazie ...

Już Ci nadmieniam co będzie. Pierwszego dnia, po ubranie robocze, delikwent przyjedzie jakimś autem.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale kiedy taka jest prawda, samo prawo się tylko nieznacznie zmieniło, cały bałagan jest spowodowany głupotami opowiadanymi w mediach ...

Oto mi chodziło.