Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał(a):

Mirro , z jednej strony peowcy kwestionują poprzednie wybory sędziów  co prowadzi obecnie do anarchii sądownictwa to Nawrocki możę ma troche racji jak sie temu przyjrzeć 

a wybiórczo to działa min . sprawiedliwośći skoro niechce neosędziów to niech spłaca kredyt frankowy bo z danych które linkował NIE wynika żę wyrok w jego sprawie wydał neosędzia to kto tu jest wybiórczy ? 

Żeby to peowcy to pół biedy. Neo sędziów kwestionuje cały świat prawniczy. Ich wyroki nie sa uznawane przed trybunałami ludzie żądają odszkodowań Polska połci za ich dzielność kary.

15 minut temu, Wpaw napisał(a):

To ty myślisz że on sobie sam to wymyślił że nie ma doradców profesorów? We dwóch z Tomkiem jesteście najmądrzejsi na tym forum to do polityki k**wa I naprawiać Polskę.

Ale jaja ale się uśmiałem. Wychodzi niestety na to, że sam wymyśla a jak mu doradzają tak jego doradcy to tym gorzej. W przypadku sędziów i oficerów rola prezydenta zapisana w konstytucji ogranicza się jedynie do wręczenia nominacji. A nie decydowania komu dać a komu nie. Ubawiłeś mnie tym wpisem.

8 minut temu, jarecki napisał(a):

A kim ty jesteś ze kogoś nieznajac wyborców nazywasz kogoś szambem ? 

Piszesz to do @Wpaw?

4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Szambem nazywam te wypociny kodowcòw😁

Słychac wycie - znakomicie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rozumiem, że wybranie dwóch sędziów niezgodnie z konstytucją pozwoliło PiSowi na rozjebanie całego sądownictwa, no super usprawiedliwienie xD 

to sobie poczytaj min twoje posty czy dorotki schnepf, przecież wy od prawie dwóch lat usprawiedliwiacie w ten sposób rządzących w kółko, że mogą robić to czy tamto bo pisiory też to robiły.

Czy rozjebanie systemu pozwala teraz nadal go rozjebywać?

To PO otworzyło drzwi, PiS wy***ał je z framugą a teraz KO i przystawki zaczynają wstawiać większe nadproże by wszystko nie jebło jak poszerzą otwór drzwiowy

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Takeda napisał(a):

tak masz rację, ale on już zaczął wracać wcześniej kiedy to Herr Tfusk i przydupasy chcieli by sędziowie na forum partii bodajże parlamentu w jednej z wersji wyrazili skruchę i czynny, żal, że wiesz "po okresie błędów i wypaczeń... etc" i jak zaczęła obecna ekipa rządząca blokować powoływanie do TK ile tam 6 wakatów w grudniu?, albo zabierając im uposażenie. Nie Nawrocki tą wojenkę zaczął i nie on ją zapewne skończy.Ale i tak nad rozwiązaniem zapłaczą te resztki rozsądnych.

Ona ta cała wojenka o sędziów zaczęła się w 2015 kiedy to ekipa Tuska z jego długą czarną brukselską ręką oddając władzę wybrała 2 sędziów trybunału konstytucyjnego na zapas przed upływem ich kadencji, która to wypadała już w nowym parlamencie gdzie PiS wybrałby już swoich ludzi. Także to obecni rządzący są odpowiedzialni za wybuch tego chaosu oni pierwsi powiedzieli jebać konstytucję.

Więc te twoje święte oburzenie jest trochę z d*py.

Z tą skruchą to po prostu łżesz i to bardzo brzydko. Chodziło oto by sędziowie po prostu byli formalnie zweryfikowani przez prawidłowo wybrany organ którym nie jest obecny KRS.

To co piszesz o sędziach TK na zapas to zgoda ale pis nie musiał tego burdelu pogłębiać Natomiast dzisiaj jest problem z sędziami sądów powszechnych gdzie zdecydowanie burdel zaczął robić pis powołując nie zgodnie z konstytucją tgz neo KRS który jako organ wadliwy prawnie wyłania wadliwych prawnie sędziów.

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

cały świat prawniczy

i cała galaktyka :D 

"Nie będę dawał nominacji, awansów tym sędziom, którzy kwestionują porządek konstytucyjno-prawny Rzeczpospolitej."

brawo, właśnie dlatego większość głosowała na nawrockiego, żeby powstrzymał warcholstwo 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał(a):

mówisz że lepiej w Goebbelsie? 

Jeśli wolisz Geobbelsa to jak tam uważasz. Wolność i demokracja. 

Teraz, nie napisał(a):

"Nie będę dawał nominacji, awansów tym sędziom, którzy kwestionują porządek konstytucyjno-prawny Rzeczpospolitej."

brawo, właśnie dlatego większość głosowała na nawrockiego, żeby powstrzymał warcholstwo 

Szkoda, że sam jest warchołem. A większość była marginalnie większa. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Raczej kontynuował PiSowski burdel ...

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szambo to wypowiedzi PiSowców, a w szczególności tych od Ziobry xD Gosek czy Kowalski to chyba szczyt debilizmu xD 

Poczekaj dwa lata ciebie z Tuskiem zamkną w jednej celi, byś mu buły wylizał. Człowieku ty byś oczy wydrapał, nienawiść aż kipi.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Poczekaj dwa lata ciebie z Tuskiem zamkną w jednej celi, byś mu buły wylizał. Człowieku ty byś oczy wydrapał, nienawiść aż kipi.

Tak tak Tuska już 8 lat zamykał pis, że ci nie wstyd wierzyć a i pisać, ze pis jest w stanie kogoś zamknąć po 8 latach ich rządów?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Tak tak Tuska już 8 lat zamykał pis, że ci nie wstyd wierzyć a i pisać, ze pis jest w stanie kogoś zamknąć po 8 latach ich rządów?

Mam to gdzieś, szkoda tylko kraju dla takich idiotów

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Już nie raz tu twoje kłamstwa życie obalało a czasami również ja

kiedy zaczniesz obalać?? :D 

Opublikowano (edytowane)

Masz jak chcesz.

16 minut temu, nie napisał(a):

Image

Wyciągnąłeś jedne przepis i manipulujesz. Albo manipulujesz albo kłamiesz. Prezydent nie bierze udziału w procesie powołania sędziów. Nie wybiera kandydatów nie sprawdza ich nie prowadzi żadnych egzaminów , rozmów. Powołanie polega tu na wręczeniu czy tam podpisaniu odpowiednich dokumentów tak samo jak w przypadku tych oficerów.

15 minut temu, Wpaw napisał(a):

Mam to gdzieś, szkoda tylko kraju dla takich idiotów

Masz racje szkoda kraju rządzili 8 lat i Tuska nie umieli zamknąć a ty dalej wierzysz, ze zamkną choć nie wiadomo czy i kiedy będą rządzić 

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Masz jak chcesz.

Wyciągnąłeś jedne przepis i manipulujesz. Albo manipulujesz albo kłamiesz. Prezydent nie bierze udziału w procesie powołania sędziów. Nie wybiera kandydatów nie sprawdza ich nie prowadzi żadnych egzaminów , rozmów. Powołanie polega tu na wręczeniu czy tam podpisaniu odpowiednich dokumentów tak samo jak w przypadku tych oficerów.

Masz racje szkoda kraju rządzili 8 lat i Tuska nie umieli zamknąć a ty dalej wierzysz, ze zamkną choć nie wiadomo czy i kiedy będą rządzić 

Pewnie nie zamkną bo PiS to... Są na tych samych układach co po-wce, to chodzi tylko o garnuszek. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Patrząc po tym, że otoczył się PiSowskimi debilami to jakoś wątpię w tych doradców xD Może Kryśka Pawłowicz mu doradza xD 

Brałeś coś dziś z hubertusem na spółkę? Nie idź tą drogą...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Brałeś coś dziś z hubertusem na spółkę? Nie idź tą drogą...

Ale jaką drogą ?? Pseudokibol na fotelu prezydenta, a doradcy to m.in. szczekacz Andruszkiewicz ... Banda debili wsadzona do pałacu prezydenckiego ... Już zaczynam tęsknić za klaunem z Krakowa ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Albo manipulujesz  albo kłamiesz.

jak możesz tak brzydko mówić o trybunale konstytucyjnym pod przewodnictwem rzeplńskiego

po-lgłówki dostały dzisiaj cios między oczy 💪

Opublikowano
Godzinę temu, Takeda napisał(a):

Ona ta cała wojenka o sędziów zaczęła się w 2015 kiedy to ekipa Tuska z jego długą czarną brukselską ręką oddając władzę wybrała 2 sędziów trybunału konstytucyjnego na zapas przed upływem ich kadencji, która to wypadała już w nowym parlamencie gdzie PiS wybrałby już swoich ludzi. Także to obecni rządzący są odpowiedzialni za wybuch tego chaosu oni pierwsi powiedzieli jebać konstytucję.

Ciekawostka: ci dwaj zapasowi nie zostali zaprzysiężeni. Nie zostali zaprzysiężeni również prawidłowo wybrani trzej sędziowie i w ich miejsce pis wybrał i zaprzysiągł tzw. dublerów. A wystarczyło olać zapasowych, zaprzysiąc trzech legalnych, wybrać kolejnych dwóch legalnych i po sprawie.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wpaw napisał(a):

To ty myślisz że on sobie sam to wymyślił że nie ma doradców profesorów? We dwóch z Tomkiem jesteście najmądrzejsi na tym forum to do polityki k**wa I naprawiać Polskę.

Jeden taki kupuje w znajomym sklepie.

Nawet baby że wsi które tam sprzedają, a nie wiedzą kto to, zawsze uważały że z nim cos nie teges jest.

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

tak masz rację, ale on już zaczął wracać wcześniej kiedy to Herr Tfusk i przydupasy chcieli by sędziowie na forum partii bodajże parlamentu w jednej z wersji wyrazili skruchę i czynny, żal, że wiesz "po okresie błędów i wypaczeń... etc" i jak zaczęła obecna ekipa rządząca blokować powoływanie do TK ile tam 6 wakatów w grudniu?, albo zabierając im uposażenie. Nie Nawrocki tą wojenkę zaczął i nie on ją zapewne skończy.Ale i tak nad rozwiązaniem zapłaczą te resztki rozsądnych.

Więc te twoje święte oburzenie jest trochę z d*py.

Zanim zaczniesz bredzić sprawdź fakty.

Godzinę temu, Takeda napisał(a):

mówisz że lepiej w Goebbelsie? 

Może wy prawie chłopcy macie specjalnie zachcianki??

Nasz forumowy gebels już zajęty.a w jego sercu tylko najwyższy prezes..

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, nie napisał(a):

jak możesz tak brzydko mówić o trybunale konstytucyjnym pod przewodnictwem rzeplńskiego

po-lgłówki dostały dzisiaj cios między oczy 💪

Wiem o tym że to był TK Rzeplińskiego. Ja ci tylko pokazuję jak manipulujesz. Tak chciałeś dowodów to masz. Z mojej wypowiedzi też wyjąłeś kawałek ja tłumaczyłem o co mi chodzi a ty tylko jedno zdanie i to nie całe. 

A między oczy to dostanie Batyr kolejną kompromitacja i porażką Chce rządzić to widać ale nie może bo prawo nie pozwala. Jak mu Tusk dął lekcje na radzie gabinetowej to i tego już nie robi. Jest słaby i ma słabych doradców choć bardzo chce to nie idzie. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A wierzysz w to że Tusk kogoś zamknie? Bo to ta sama śpiewka od wielu lat!rozliczymy poprzedni rząd itd,itp...