Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, jarecki napisał(a):

Telus też jest narazie podejrzewany , ziobro też można domiemywać o ich niewinnosci to po co ich oskarżasz żę coś ukradli ? 

Chyba se jaja robisz? Na ten wał z działką są dokumenty. To są konkretne dowody. To sam KOWR a raczej jego szefostwo obecne zgłosiło to do prokuratury. Są też dowody w postaci nagrań Telusa wizytującego Dawtonę. Telus może nie beknie za to wyrokiem bo to była raczej kradzież zgodna z procedurami jak mawiał Horała. Chyba, że się pojawią jakieś dowody, ze w tym palce maczał Tu jest olbrzymi koszt polityczny dla Telusa i pisu.

Ziobro to już pachnie wyrokiem. Nagrania Mraza.  Dwa podmioty z obdarowanych przed przetargiem mają status małej korony . Czyli sypią Zero. DO tego dokumenty potwierdzające przelewy finansowe podmiotom które jeszcze nie stanęły do konkursu i dopiero potem go wygrały a już miały kasę.  NO i ten list Kaczyńśkiego do Zero by tego nie robili bo będą problemy. Zero nie posłuchał. Dodatkowo kasa z funduszu pomocy ofiarom przestępstw wydana nie zgodnie z przeznaczeniem. Z tego Zero będzie miał trudniej się wymiksować niż z zakupu pegazusa. 

Grodzki i łapówki. Czy są nagrania czy są potwierdzające przyjęcie przez niego kasy dokumenty. No nie nic takiego nie ma. Są tylko słowa jakichś ludzi których często dziesiątki lat wcześniej leczył. 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Chyba se jaja robisz? Na ten wał z działką są dokumenty. To są konkretne dowody. To sam KOWR a raczej jego szefostwo obecne zgłosiło to do prokuratury. Są też dowody w postaci nagrań Telusa wizytującego Dawtonę. Telus może nie beknie za to wyrokiem bo to była raczej kradzież zgodna z procedurami jak mawiał Horała. Chyba, że się pojawią jakieś dowody, ze w tym palce maczał Tu jest olbrzymi koszt polityczny dla Telusa i pisu.

Ziobro to już pachnie wyrokiem. Nagrania Mraza.  Dwa podmioty z obdarowanych przed przetargiem mają status małej korony . Czyli sypią Zero. DO tego dokumenty potwierdzające przelewy finansowe podmiotom które jeszcze nie stanęły do konkursu i dopiero potem go wygrały a już miały kasę.  NO i ten list Kaczyńśkiego do Zero by tego nie robili bo będą problemy. Zero nie posłuchał. Dodatkowo kasa z funduszu pomocy ofiarom przestępstw wydana nie zgodnie z przeznaczeniem. Z tego Zero będzie miał trudniej się wymiksować niż z zakupu pegazusa. 

Grodzki i łapówki. Czy są nagrania czy są potwierdzające przyjęcie przez niego kasy dokumenty. No nie nic takiego nie ma. Są tylko słowa jakichś ludzi których często dziesiątki lat wcześniej leczył. 

Nie pierwsza i nie ostatnia afera od roku 1990 trochę ich było - kto by tam o tym pamiętał .

Za kilka miesięcy będzie jako Historia mało kto będzie pamiętał i wspominał .

Polacy nie pamiętają co wczoraj na obiad jedli a co dopiero co  było kilka miesięcy temu . Starych Polityków co siedzą w polityce od lat 1990 jest coraz mniej . Zastąpią ich inni i też będą robić afery a Polacy będą ich nadal wybierać .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano

masz najwyzszego prezesa i kogo wecej ???

gdzie sa jego godni nastepcy ??

najnowsza wersa ministra rolnictwa z  nocnych wiadomosci radiowych- grunty dawtony sie zamieni na inne .

czyli jaj ciag dalszy i nie ma opcji odkupu..

umowa na stol i wtedy bedzie wiadomo jasno jaki wal sie odpieprzyl..

Opublikowano
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ktoś kłamie tylko nie wiadomo kto. Ranonw rmf platfus mówił że ziemi nie mozna odkupić. Pisowcy mowią że można. Przecież to nie jest jakaś tajna umowa- pokazali by jak to wygląda i tyle.

Chyba chodzi tylko o grzanie tematu.

Z tego co widziałem ogłozenia przetargowe w kowrze to we wszystkich był punkt że kowr moze odkupić grunty w ciagu 5 lat. 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „AFERA CKP WYBUCHA! TUSK KŁAMAŁ?! $ Sledztwo w sprawie działki pod CKP dopiero co zostało wszczęte dokumenty wpłyne zaledwie razpolska8 miesiąc temu. Coraz więcej wskazuje na powiązania z Dawtoną, sponsorem Campusu Trzaskowskiego jego kampanii. Sprawa nabiera tempa budzi coraz większe kontrowersje.”

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Przeraża mnie skala upośledzenia umysłowego wyznawców Donalda! Kemot”

Może być zdjęciem przedstawiającym rower, parkometr, segway, skuter, Plac Bastylii, Brama Brandenburska, ulica i tekst

wie ktoś kogo w tym roku zabije? patrzaj @12Pafnucy

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, telewizor, newsroom i tekst „WYDARZENIA 24 ABIG BEN ZNÓW ZABIJE WYDARZENIA.INTERIA.PL W w NOWY ROK SPORT IISKO RADOM EKS COMMERCECON ŁÓDŹ 0:3 ン EUROLIGA: CRVENA ZVEZDA- BARI 10:39”

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

jest możliwosc odkupu ale jak widać nikt nie chce , dopóki do sprawy nie włączy się premier to będą kombinować ale i gmina na terenie której jest działka musi współpracować z CPK być możę wspołpracuje , tego nie wiem 

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał(a):

w polityce większość ma dwie lewe ręce, za to do brania pieniążków są pierwsi.

Możeeeee są w polityce właśnie dlatego że mają obie lewe? A przecież z czegoś żyć trzeba Romanie. Polityka to zdaje sie zakład pracy chronionej i tam spełniają się oraz realizują swoje marzenia.

Opublikowano
9 godzin temu, witejus napisał(a):

Mieli zacząć od zasadzenia 300 ha lasu?

to tezjest czesc polityki lesnej- jelsi wytniesz las to musisz nowy zaszadzic .

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

jest możliwosc odkupu ale jak widać nikt nie chce , dopóki do sprawy nie włączy się premier to będą kombinować ale i gmina na terenie której jest działka musi współpracować z CPK być możę wspołpracuje , tego nie wiem 

to po co minister krajewski mowi o zamianie gruntow.

to pokazuje patologie w kazdej ze stron..

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

to po co minister krajewski mowi o zamianie gruntow.

to pokazuje patologie w kazdej ze stron..

Bo nie mogą odkupić pod działalność komercyjna , o ile pod tory tak to cała reszta jest pod usługi komercyjne typu hotel czy inne usługi a po drugie to wbrew pozorom w tych regionalnych oddziałach kowr to siedi Stary PSL od 20 lat albo i jeszcze dłużej 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Tusk  wpada  w furię  część jego elektoratu go ogrywa

Jak to? przecież miał go nikt nie ograć w Europie? Chyba że chodziło mu o wschodnie krańce Europy, np. Mołdawia, Armenia czy inna Gruzja.

Opublikowano

Polska to ciekawy kraj .

Niemcy likwidują . Polska niby to będzie budować elektrownie Atomowe :D . 300 ha lasu wytną ktoś na tym zarobi .

Na zachodzie wracają do orki zaś w Polsce odwrotnie .

Podczas gdy - Niemcy likwidują ostatnie pozostałości po swoim sektorze atomowym  . Polska z poparciem wszystkich partii buduje swoją pierwszą elektrownię atomową :D

Może być zdjęciem przedstawiającym silos i mgła

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Na zachodzie wracają do orki zaś w Polsce odwrotnie .

W ubiegłym roku zaorałem 8 hektarów z 260. W tym roku zaorzę może 4 hektary, albo wcale. Roboty mniej. plony dobre i mimo suszy jest OK. Jeśli będzie wszystko zgodnie z planem to będę orał może za 2 lata. A jeśli beda suche lata, to pewnie nie.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

W ubiegłym roku zaorałem 8 hektarów z 260. W tym roku zaorzę może 4 hektary, albo wcale. Roboty mniej. plony dobre i mimo suszy jest OK. Jeśli będzie wszystko zgodnie z planem to będę orał może za 2 lata. A jeśli beda suche lata, to pewnie nie.

(Glifosat nie wyrobisz )- to nie Mercosur . Nadal Polska :D

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

(Glifosat nie wyrobisz )

A ciula mi glifosat? Po zbiorach leci talerzówka, 90-100kg reczki na hektar i żaden glifosat nie potrzebny 

Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał(a):

najnowsza wersa ministra rolnictwa z  nocnych wiadomosci radiowych- grunty dawtony sie zamieni na inne .

umowa na stol i wtedy bedzie wiadomo jasno jaki wal sie odpieprzyl..

Podobno jest opcja odkupu za taką samą sumę za jaką została sprzedana ta ziemia. Tylko zrobiło się z tego nie złe bagno jak widać. W Koalicji zanim rozpętali tą aferę nie sprawdzili widać kto tą działkę kupił.

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20251101_092848_com.facebook.katana_edit_622409814723773.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v