Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Może sami petenci drwinami i błedami wymowy sami przekonają te wszystkie ministry i  pszycholożki do starego🤭

Screenshot_20250815_144213_Facebook.jpg

Opublikowano

Dziś słuchałem jednej bardzo konkretnej feministki, że równouprawnienie to nie dzielenie włosa na czworo i walka z wiatrakami oraz narzucanie wszystkiego siłą, bo same kobiety w większości tego nie chcą. Że w zasadzie osiągnięto już ten stan równouprawnienia a teraz niektórzy próbują na siłę wprowadzać rzeczy, których społeczeństwo nie chce i jest to droga donikąd. Fajna babka. Ona jest przeciwko tym wszytskim żeńskim nazwom, bo są sztuczne i ośmieszające (w większości). Te, które można było naturalnie wykształcić jak na przykłąd lekarz - lekarka, już dawno się przyjęły i są w użyciu, a tworzenie nowych na siłę jest bez sensu. 

Mi tam osobiście "premierka" to się kojarzy z takim ośmieszaniem cżłowieka, coś jak krasnoludek.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Mi tam osobiście "premierka" to się kojarzy z takim ośmieszaniem cżłowieka, coś jak krasnoludek.

Aaaaaa to nie dziewica po pierwszym seksie? Tak pytam, bo mi się chyba pomieszało.

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Te, które można było naturalnie wykształcić jak na przykłąd lekarz - lekarka, już dawno się przyjęły i są w użyciu, a tworzenie nowych na siłę jest bez sensu. 

Aleee jak wlazłeś do gabinetu , to i tak zwracałeś się Pani doktor a nie Pani doktorko.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Aleee jak wlazłeś do gabinetu , to i tak zwracałeś się Pani doktor a nie Pani doktorko.

ale mówi szię powszechnie  lekarka albo doktorka, tak samo jak kiedyśłowo radio było nieodmienne, mówiło się "słyszałem w radio" , a dziś - słyszałem w radiu

język się zmienia, co nie oznacza, że nalezy go modyfikowac na siłę, komuniści próbowali wyeliminowac pewne słowa obcojęzyczne, na przykład krawat miał zastąpić "ozdobny zwis męski" - i co, ktoś to pamięta ?

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

na przykład krawat miał zastąpić "ozdobny zwis męski" - i co, ktoś to pamięta ?

Ja pamiętam. Nawet dysydentowi miałem to odpisać na jego post.

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

ale mówi szię powszechnie  lekarka albo doktorka,

Ciekawe cz tak zmieniają na tablicach gdzie jest napis "lekarz dyżurny"? Zmieniają na "lekarka dyżuna"?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Ja pamiętam. Nawet dysydentowi miałem to odpisać na jego post.

Ciekawe cz tak zmieniają na tablicach gdzie jest napis "lekarz dyżurny"? Zmieniają na "lekarka dyżuna"?

już wchodzi ustawa , że będą wymagane takie wpisy w określeniach stanowisk pracy jak też w miejscach pracy, więc pewnie niedługo będzie "lekarz/lekarka dyżurna"

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

więc pewnie niedługo będzie "lekarz/lekarka dyżurna"

Kiedyś w jednostce , na Izbie Chorych podoficerem medycznym była Pani chorąży Żełnierze inaczej o niej nie mówili między sobą jak chorążyca. Czyli można rzec prekursorka feminizmu we wojsku.;

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

to będzie kierownica zawodowa?

A nie fojera? Bo skoro kierowca kręci fojerom. ( jak napisałem z błędem to poprawić proszę)

Opublikowano

Galan nie syp piasku w dobrze działające i  naoliwione tryby rządowe.  Wyrzuć te pisowskie ratingi do kosza

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

A kobieta uprawiająca jeździectwo? Może Kamasutra?🤔

Eeeeee tu zdaje się od dawna funkcjonuje amazonka.

Aleeeeee idziesz dobrym tropem i trzymaj się tej ścieżki, gdyż podoba mnie się ona.😂

11 minut temu, witejus napisał(a):

Chyba fajera

Być może. Nie będę się upierał.

20 minut temu, galan99 napisał(a):

Nikt nigdy
nie dbał tak o Polskę,
jak Donald Tusk.

Zaiste mądrość przemawia przez Ciebie i wielkimi jawią się Twe czyny.🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

to USA chyba zaszalała  z ,, Ministerstwo wojny

Przecież oni różne działania prowadzą a te często kończą się wojną. to i nazwa adekwatna.

U nich Departament Obrony. Tak jak u Żydów IDF.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v