Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PO w sprawie reparacji nie zrobiła nic bo nikt z tym nic nie zrobi. Bo po pierwsze żadna instytucja międzynarodowa nam ich nie przysadzi. A po drugie jak chcesz zmusić Niemców by zapłacili. To jest gigantyczna suma. A po kolejne jak nam zapłacą zgłoszą się inne kraje. Ludzie gdzie wasze mózgi gdzie wasz rozum?

I to nie jest tak że ja bronię tu Niemiec. Nam się to należy tylko co z tego.  Po wojnie odszkodowania za nas wzięło ZSRR potem w 1953 roku PRL zrzekł się jakich kolwiek roszczeń. My jako III RP jesteśmy kontynuacją PRL u choćby w sensie terytorium itd. Masa naszych obywateli przyjęła odszkodowania od niemieckich firm za pracę itd. Mamy sporo niemieckiego terytorium. 

Jeśli uważacie, że PiS coś w tej sprawie robi to jesteście naiwni policzyli to i nic więcej nie robią tylko udawali, ze robią 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A po drugie jak chcesz zmusić Niemców by zapłacili. To jest gigantyczna suma. A po kolejne jak nam zapałce zgłoszą się inne kraje. Ludzie gdzie wasze mózgi gdzie wasz rozum?

A to chyba będzie Niemców problem .

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo było od samego początku że nikt niczego nie zrobi. Ani jednej ZLOTÓWKI NIE DOSTANIEMY chociaż to my dostaliśmy najbardziej poszkodowani. Tutaj nikt nie mówi o tym aby dostać tylko mówi się jak jest i jak to wygląda z boku jeśli się ktoś przygląda. PiS chciał ale to tylko się pokazać że coś tam się zadziało aby to publiczności dotarło nic poza tym. Taka jest prawda nikt jej nie zmieni. Wiadomo że jest to suma nie do osiągnięcia ale wiadomo też że my nie jesteśmy niczemu winni a tym bardziej tego co zostało nam zrobione. 

9 minut temu, hubertuss napisał(a):

PO w sprawie reparacji nie zrobiła nic bo nikt z tym nic nie zrobi. Bo po pierwsze żadna instytucja międzynarodowa nam ich nie przysadzi. A po drugie jak chcesz zmusić Niemców by zapłacili. To jest gigantyczna suma. A po kolejne jak nam zapłacą zgłoszą się inne kraje. Ludzie gdzie wasze mózgi gdzie wasz rozum?

I to nie jest tak że ja bronię tu Niemiec. Nam się to należy tylko co z tego.  Po wojnie odszkodowania za nas wzięło ZSRR potem w 1953 roku PRL zrzekł się jakich kolwiek roszczeń. My jako III RP jesteśmy kontynuacją PRL u choćby w sensie terytorium itd. Masa naszych obywateli przyjęła odszkodowania od niemieckich firm za pracę itd. Mamy sporo niemieckiego terytorium. 

Jeśli uważacie, że PiS coś w tej sprawie robi to jesteście naiwni policzyli to i nic więcej nie robią tylko udawali, ze robią 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I mają na niego rozwiązanie ;) nie zapłacą nam ...

Aaaaaaa jakby tak Roman zmusił wujka, żeby mu w ramach reparacji nowy traktor zafundował , albo i jaka inną maszyną? Może to potraktować jako akt dobrej woli?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Wiadomo że jest to suma nie do osiągnięcia ale wiadomo też że my nie jesteśmy niczemu winni a tym bardziej tego co zostało nam zrobione. 

Wręcz przeciwnie. Jesteśmy winni, Tego że nie najechaliśmy Niemców jako pierwsi. (taki żart)

Najlepsze sa komentarze w filmie, 

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

Wręcz przeciwnie. Jesteśmy winni, Tego że nie najechaliśmy Niemców jako pierwsi. (taki żart)

Oglądam filmy tego gościa...

Całkiem ciekawe, ale mam wrażenie że trochę pod publikę robi....tak by pochwalić...by się Polak cieszył, a jemu wyświetlenia leciały...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Całkiem ciekawe, ale mam wrażenie że trochę pod publikę robi....tak by pochwalić...by się Polak cieszył

Tak, dlatego zwróciłem uwagę na komentarze. Szczególnie te jak to Rosja Polskę utrzymywała odejmując swoim chleb od ust.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Tak, dlatego zwróciłem uwagę na komentarze. Szczególnie te jak to Rosja Polskę utrzymywała odejmując swoim chleb od ust.

No ale fakt...

Ciekawie nas widzą....niczym jeden z Polski a😆

Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał(a):

Reklama jak się mówi. Tylko o jednym zapomniał że to zamiast wsi opisuje miasto. Oj mu się marzenie włączyło o idealnym świecie gdzie wszysko jest piękne. 

Oczywiście nie raz tak bywa na wsiach ale nie wszystkich to trzeba powiedzieć.

Komentarze jak komentarze ale jedno jest pewne ani Rosja do nas nie może się porównywać ani my do Rosji 

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

Taa.masz pojęcie o czym piszesz?

Wystarczy że ty masz pojęcie o wszystkim i niczym.

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tania siła robocza jest przyczyną konkurencyjności wielu gospodarek.

Cytat z mądrości memcena?

Gospodarki Bangladeszu, Afganistanu czy krajów czarnej Afryki są konkurencyjne dla USA, Francji czy Japonii i reszty wysokorozwiniętych krajów świata?

Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Komentarze jak komentarze ale jedno jest pewne ani Rosja do nas nie może się porównywać ani my do Rosji 

A pewnie, pewnie. Tam zawsze wszystko lepsze i większe.

15 minut temu, witejus napisał(a):

wychodzi na to że Kaczyński dalej rządzi zza pleców Tuska😅

A nieeeee to że już nie rządzi, to Błaszczak chyba mu w końcu wyklarował.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

A nieeeee to że już nie rządzi,

Rządzi, rządzi, poprzednio tusek rządził zza pleców Kaczyńskiego, po wyborach zamienili się miejscami, świat według huby😆