Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Francja odkąd tam monarchia popadła w degenerację już nigdy nie podniosła się do tak znaczącej potęgi jaką była wcześniej i ta gloryfikowana przez lewactwo komuna paryska była jeszcze większym przejawem tego upadku wręcz wtórnego zdziczenia narodu a że dała do myślenia innym monarchiom feudalnym i się same dobrowolnie zreformowały jak - nie przymierzając - polskie komuchy nie czekając wariantu rumuńskiego to dewastacji Francji komunistyczną dziczą już nigdy później nie udało się na tyle zregenerować aby dorównała znaczeniowo nowym potęgom które na błędach durniejszych Francuzów wyciągnęli postronni i tych błędów uniknęli u siebie oszczędzając rujnowania swoich krajów przez wqrwiony lud nieuzasadnionym możnowładztwem elit
Ciekawe czy polskie obecne elity dostrzegną uderzajacą analogię do czasów tużprzedgilotynnych francuskich?
dla Polski było by najlepiej gdyby dostrzegły ale diabeł mnie kusi tuczyć nadzieję że - a niech by przegapili  i dobrze im tak do czego to ich doprowadzi ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

Ciekawe czy polskie obecne elity dostrzegną uderzajacą analogię do czasów tużprzedgilotynnych francuskich?

Jak se wyznaczymy te elity, albo wylosujemy, to pytamie będzie maiło sens. Ale na razie elit brak, to i obserwacji nie ma kto prowadzić.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

no dobra - nieprecyzyjnie napisałem; powinno być - "lokatorzy enklaw społecznych właściwych elitom" a czy to dzicy lokatorzy czy ... właściwie - jak tak uczciwie spojrzeć - to jedyna opcja

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Powiedz Panu na Chobielinie że elitą nie jest, powiedz hrabiemu bigosowi z dwururką na odstrzał dwóch kaczorów, że elitą nie jest...🤣

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał(a):

Powiedz Panu na Chobielinie że elitą nie jest, powiedz hrabiemu bigosowi z dwururką na odstrzał dwóch kaczorów, że elitą nie jest...🤣

Powiedz panu na Żoliborzu że jego matka nie jest ważniejsza niż matka mojego ojca ...

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał(a):

Generalnie pijemy wódkę.🤣 Można zabezpieczyć ,całą granicę, co będzie kosztowało miliony monet ale gwarancji że nic sie nie prześliźnie i tak nikt nie da. Horyzont radarowy, to pojęcie klucz a przy obiektach lecących tak nisko, to może gdyby radary były na sterowcach zakotwiczonych , to dałoby się osiągnąć lepsze efekty. Zdaje się nasi zamówili taki system  i bodaj ma się nazywać Barbara., ale w jakim to jest obecnie stanie nie odpowiem , bo nie wiem.

To po tej paradzie siły 15 sierpnia, ktoś powiedział sprawdzam ? 

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Co ty bredzisz człowieku? Znałeś mojego dziadka?

Lepiej napisz jak Nawrocki poszedł na wojnę z narodem i zawetował obniżkę cen prądu. 56 % Polaków wg sondażu było za obniżeniem ceny prądu powiązanej w ustawie z wiatrakami tylko 34 % było przeciw. Polacy to nie taka ciemnota jak wam się wydaje. 

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/tylu-polakow-opowiada-sie-za-ustawa-wiatrakowa-sondaz/03dnvnc

Ankietowanych zapytano, czy prezydent powinien podpisać ustawę liberalizującą zasady inwestowania w wiatraki, która jednocześnie zakłada zamrożenie cen prądu dla gospodarstw domowych do końca roku. 32,1 proc. zapytanych odpowiedziało "zdecydowanie tak", zaś 23,7 proc. odpowiedziało "raczej tak" (co daje łącznie 55,8 proc. zwolenników ustawy). Wśród przeciwników ustawy "zdecydowanie nie" odpowiedziało 22,5 proc. ankietowanych, a "raczej nie" – 11,4 proc. Zdania na ten temat nie miało 10,3 proc. ankietowanych.

No coś ty rząd nie chce Solorzowi kieszeni napychać i problem się zrobił? Przecież ta elektrownia miała by taki charakter biznesowy jak autostrada Kulczyka. A kiedyś Kulczyk był zły. Przynajmniej dla pisu. Tak naprawdę rząd miał budować tę elektrownie a Solorz był by współwłaścicielem. 

A potem co pewnie ruski uran do niej. Wy napaleni na ten atom jak szczerbaty na suchary a to nie takie proste. Potem uran trzeba kupić a najwięcej maja go ruscy. nawet amerykanie u nich brali i to jeszce nie dawno nie wiem czy dalej nie biorą. 

Pierwszy z tych powiedzmy "zepelinów" których ma być 4 będzie dostarczony w przyszłym roku. 

Dlaczego to nie są dwie oddzielne ustawy tylko jedna ?

5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

NO pewnie że silna. 😄 Mamy 3 marki czołgów samoloty f 35 bez komputerowego systemu dowodzenia które kupił Błaszczak podobnie jak koreańskie fa 50 które uzbroi dopiero obecny rząd.

Co zakupił Kosiniak dla wojska ?

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

To po tej paradzie siły 15 sierpnia, ktoś powiedział sprawdzam ?

i cholera wie gdzie toto miało dolecieć bo w/g już oficjalnych doniesień akurat tam się rozpizło bo zaczepiło o linie energetyczne

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No i wyszło jaka jest prawda, a że 15 sierpnia to był tylko pokaz cyrkowy ...

Tylko że to miała być parada i pokaz siły a jest jak było. Szkoda komentować. Za Kosiniaka co chwilę coś wchodzi w nasze granice a ten nic z tym nie robi. 

Kolejny geniusz Szczerba.

Jeżeli ktoś został w tej chwili z Konina odesłany, niech natychmiast znajdzie inną placówkę - takimi słowami Michał Szczerba skomentował wstrzymanie przyjęć na onkologię w szpitalu w Koninie

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Tylko że to miała być parada i pokaz siły a jest jak było. Szkoda komentować. Za Kosiniaka co chwilę coś wchodzi w nasze granice a ten nic z tym nie robi. 

Wchodziło, wchodzi i wchodzić będzie, nawet żelazna kopuła przepuszcza ...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

i cholera wie gdzie toto miało dolecieć bo w/g już oficjalnych doniesień akurat tam się rozpizło bo zaczepiło o linie energetyczne

Na pewno wie o tym ten kto tym sterował.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wchodziło, wchodzi i wchodzić będzie, nawet żelazna kopuła przepuszcza ...

Bydgoszcz pamiętasz, jak tu darliście łacha że coś wleciało i nikt nie wie co i gdzie ? 

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Bydgoszcz pamiętasz, jak tu darliście łacha że coś wleciało i nikt nie wie co i gdzie ? 

Bydgoszcz to było trochę coś innego. Mieli to na radarach, potem im zniknęło, a Błaszczak ukrywał to dopóki jakaś babka tego w lesie nie znalazła ...

Opublikowano

Błaszczak ukrywał to dopóki jakaś babka tego w lesie nie znalazła ...

Jak dla mnie to taka sama.... bezbronność...

Do d*py te nasze systemy obronne..

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Jak dla mnie to taka sama.... bezbronność...

Do d*py te nasze systemy obronne..

Ważne że sojusznicy nam wypychają swój złom, a my płacimy im za to miliardy ...

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

wysoce prawdopodobne że się deko wqrwił

Mówisz, że powtórzy lot i uwzględni linie energetyczne ?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bydgoszcz to było trochę coś innego. Mieli to na radarach, potem im zniknęło, a Błaszczak ukrywał to dopóki jakaś babka tego w lesie nie znalazła ...

Kilka miesięcy temu też wleciało, było na radarach i se zawróciło 🤣. Ale Kosiniak z Kamyszem obserwowali jakby co :P.

Opublikowano (edytowane)

Sojusznicy są tacy że jak nam coś się przydarzy to już i tak szykują plan  aby tylko podzielić nas między sobą. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Ale Kosiniak z Kamyszem obserwowali jakby co :P.

Chociaż wyleciało, a nie zabiło 2 ludzi jak za Błaszczaka ...

Teraz, dysydent napisał(a):

bo tak powiedzieli? a to za mną co na wersalce z tyłu to też dwa radary
a nie uszy kota :D

Co oni wiedzą, a co mówią to nigdy się nie dowiemy ... I to nie ważne czy rządzi partia X, Y czy Z ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Chociaż wyleciało, a nie zabiło 2 ludzi jak za Błaszczaka ...

Pewny jesteś że wyleciało czy tak w telewizji powiedzieli ?

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Pewny jesteś że wyleciało czy tak w telewizji powiedzieli ?

A wcześniej nic nie mówili, a ludzie w lesie znajdowali i ginęli podczas suszenia kukurydzy ...