Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał(a):

Generalnie byłem oburęczny., szczególnie przy broni krótkiej. Jednak przy karabinkach szturmowych wolę prawą. 

szkoda, że mnie na strzelnicy nie widziałeś, trzymając broń w prawym ręku strzelac na lewe oko :D co zrobić, jak wiele rzeczy mi wychodzi lepiej na lewą rękę czy lewe oko :D

a najlepsze komentarze były przy strzelaniu z broni krótkiej : podrywasz, dłużej celuj, nie ciągnij tak spustu itp

a potem puchar za broń krótką :D

i kopary opadały, bo każdy ma swój indywidualny styl strzelania, ważne, żeby był skuteczny

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Yyyyyy dzikie gołebie zbierają wszystko.

Patrz, wiosną 30% siewem grochu wybrały. Zebrałem i tak 4t z ha, i jak latało 2x po 200 sztuk tak teraz maks kilkanaście. Nawet po kombajnie nie chcą wyzbierać.

Ktoś musiał je podkarmić

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał(a):

Patrz, wiosną 30% siewem grochu wybrały.

U mnie też łaziły ale nie bardzo mogły coś znaleźć na wierzchu i poszły w pizdiec.

Ti był dobry rok na groch. Zebrane ponad 1000 ton.

Opublikowano

To wogóle był dobry rok dla pracujących. 

Cebule narcyzów jeno gorzej majq. Siano w zbożu i we łbie.

Ups - miałem dać se na wstrzymanie...

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Jak świetnie się składa. Przypadek. 

Dziś przylazł sąsiad i pyta czy wiem że 2027 wybuchnie wojna w Polsce. Pytam- dlaczego, skąd te wieści. A on- Żydy z Polski wyjeżdżają a ony wiedzą kiedy ta wojna ma być bo sami ją wywołają. A potem wziął i poszedł a mnie kanapka w gębie przestała się obracać.

Z tego co mi wiadomo to Żydki wyprowadzają się ale z Izraela między innymi do Polski.

Opublikowano

A widzisz, znaczy persona to rolnik z nadania, taką rolę mu powierzono przy pierwszej rejestracji. Tylko nawet bez leków inni widzą co i jak  .

Ale wysieję kolejną porcję potasu i poproszę żonę o leki.

Wytrącę choć jeden argument🤭

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Ja tam rano jeszcze nie przypuszczałem że dowiem się czegoś w tej kwestii,

A z twojego punktu widzenia poprawiło się coś w tej armii chodzi mi między innymi o sprzęt. Czy propaganda? Pewnie nigdy nie będziemy mieli tyle co w 60-70latach. 

4 minuty temu, galan99 napisał(a):

To dobra nowina dla Polski .

A po co oni tu? W razie w i tak sp***dolą 

Opublikowano

Jak przyjeżdżają zmajątkiem, to tak szybko nie spier... , a to też oznacza, że się u nas wojny nie spodziewają, albo wcześniej żydki z rosji ich powiadomia, trzeba obserwować

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A z twojego punktu widzenia poprawiło się coś w tej armii chodzi mi między innymi o sprzęt. Czy propaganda? Pewnie nigdy nie będziemy mieli tyle co w 60-70latach. 

Poprawiło sprzętowo. Mentalnie, po chwilowym wzlocie, wracamy do stanu który napawał mnie obrzydzeniem.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Wpaw napisał(a):

A po co oni tu? W razie w i tak sp***dolą 

@mirro napisał .

Dziś przylazł sąsiad i pyta czy wiem że 2027 wybuchnie wojna w Polsce. Pytam- dlaczego, skąd te wieści. A on- Żydy z Polski wyjeżdżają a ony wiedzą kiedy ta wojna ma być bo sami ją wywołają. A potem wziął i poszedł a mnie kanapka w gębie przestała się obracać.

Żydzi  do Polski to będzie dobrze . @Wpaw .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Poprawiło sprzętowo. Mentalnie, po chwilowym wzlocie, wracamy do stanu który napawał mnie obrzydzeniem.

A można jaśniej? 🤔

8 minut temu, galan99 napisał(a):

@mirro napisał .

Żydzi  do Polski to będzie dobrze . @Wpaw .

No ja rozumiem że jak przyjeżdżają to nie będzie wojny... 

Co nie zmienia mojego podejścia do...

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

A można jaśniej? 🤔

Nie może, musiałby pochwalić pis a zganić po🤭

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał(a):

Jak przyjeżdżają zmajątkiem, to tak szybko nie spier... , a to też oznacza, że się u nas wojny nie spodziewają, albo wcześniej żydki z rosji ich powiadomia, trzeba obserwować

Myślisz że ruskie mogą na nas napaść? Z obecnej polityki wydaje mi się że bardziej nie przyjaźni wobec nas są na przykład Niemcy, Ukry, po ostatnich wydarzeniach Izrael. To nie jest tak że to garstka tak myśli ktoś im wlewa tam do głowy co mają myśleć o Polsce, piszą sobie historię po swojemu.

4 minuty temu, Agrest napisał(a):

I popsułeś całą zabawę 🤭 

Opublikowano

Widzisz - niemcy wola pewne interesy załatwiać rekaki innych. A dlaczego nie mają za ich pieniądze ginąć rosjanie ? Coś tam Putinowi obiecają i będa się przyglądać. Przecież zaraz ruszy tłum młodych, wykształconych i chętnych do roboty Polaków w stronę niemiec. czego tu nie rozumieć.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał(a):

Trudna odpowiedź, bo chciałbym odpowiedzieć i Tobie i drugiemu Koledze, ale chyba nie mogę na forum publicznym. Ale to nie kwestia chwalenia czy ganienia. 

10 minut temu, Wpaw napisał(a):

A można jaśniej?

Gdybym rozkminił na tym forum np ostatnie gwiazdki generalskie, podejrzewam że miałbym poważne kłopoty. 

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Widzisz - niemcy wola pewne interesy załatwiać rekaki innych. A dlaczego nie mają za ich pieniądze ginąć rosjanie ? Coś tam Putinowi obiecają i będa się przyglądać. Przecież zaraz ruszy tłum młodych, wykształconych i chętnych do roboty Polaków w stronę niemiec. czego tu nie rozumieć.

No inaczej nie będzie, trzeba się zbroić i złapać jakichś dobrych sojuszników na przykład Turków, Węgrów. Rozwijać jakieś technologie z innymi państwami jak robią to na zachodzie. A omijać Niemców z daleka.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Trudna odpowiedź, bo chciałbym odpowiedzieć i Tobie i drugiemu Koledze, ale chyba nie mogę na forum publicznym. Ale to nie kwestia chwalenia czy ganienia. 

Gdybym rozkminił na tym forum np ostatnie gwiazdki generalskie, podejrzewam że miałbym poważne kłopoty. 

Ja rozumiem albo wydaje mi się że rozumiem że nie możesz odpowiedzieć.

A co do gwiazdek generalskich to aż tak w tym nie siedzę żeby się wypowiedzieć.

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Rozwijać jakieś technologie z innymi państwami jak robią to na zachodzie.

My się wymiksowaliśmy z każdej nadarzającej sie okazji. Zachód bawi się sam ze sobą. To kto nam zostaje?

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

My się wymiksowaliśmy z każdej nadarzającej sie okazji. Zachód bawi się sam ze sobą. To kto nam zostaje?

No właśnie za każdym razem dają d*py. A kto nam zostaje? To raczej pytanie do ciebie?

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Ja rozumiem albo wydaje mi się że rozumiem że nie możesz odpowiedzieć.

Pewnie rozumiesz. Przez szacunek walnąłbym analizę na podstawie posiadanych info i obserwacji własnych ( nie zawsze trzeźwych). Tylko że w zasadzie sam się już tego zaczynam bać.

3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A kto nam zostaje?

Nikt. Dlatego zawsze prosiłem o zakupy które dawałyby dostęp do technologi a także stawianie wszelkiej maści centrów obsługowych firm lotniczych i zbrojeniowych. 

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Pewnie rozumiesz. Przez szacunek walnąłbym analizę na podstawie posiadanych info i obserwacji własnych ( nie zawsze trzeźwych). Tylko że w zasadzie sam się już tego zaczynam bać.

Nikt. Dlatego zawsze prosiłem o zakupy które dawałyby dostęp do technologi a także stawianie wszelkiej maści centrów obsługowych firm lotniczych i zbrojeniowych. 

To nie jest za ciekawie...

Twoim zdaniem to wina polityki? Czy braku technologii i małych środków finansowych na takie wspólne projekty? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v