Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Kórwa Binek , Polska jest największym producentem rowerów w Europie , Romet , Kross itd , rowery elektryczne też polskie firmy robią dobre 

Takie polskie jak ten romet?

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Lepiej głodny brudny chodzić byle by Niemiec nie zarobił czy inny Francuz. Bo wiadomo swojego produkować i kupować też nie. 

Po tym co piszesz widać na kogo głosujesz. 

Po tym co ty piszesz to też wiadomo na kogo głosujesz. Nie do pomyslenia by nie być podnóżkiem zachodu. Mieliśmy mega szansę która zaczyna mijać by zastąpic niemcow w wielu aspektach polityczno-gospodarczych, ale pisdzielce były za głupie, a u popapranców widać słowiański kompleks podludzi i oni nawet o tym nie pomyślą.

• Haha 1
Opublikowano

Romet jest firmą z polskim kapitałem , chcąc konkurować o klienta biedniejszego trzeba zlecać produkcję gdzie jest taniej ale te lepsze rowery dla klienta z grubszym portfelem są produkowane w PL .

6 minut temu, binek napisał(a):

Takie polskie jak ten romet?

Opublikowano
27 minut temu, binek napisał(a):

No powiedz jacy my tępi jesteśmy, nawet roweru nie umiemy zrobić, nic się u nas nie opłaca i świat nam odjechał. Jak Helmut przejmie to już nagle się opłaca...... Mi tam świat nie odjechał, ale śmieszy mnie ocena tak zmanipulowanych ludzi jak ty

Jak cię śmieszy ocena realu to tylko sobie wystawiasz świadectwo. Ja zmanipulowany a tobie świat odjechał. Obrażasz się na fakty bo świata nie rozumiesz. Niemcy mają VW Porsche Audi BMW MB a pisuary Izerę chcieli i gówno wyszło. Jak Helmut przejmie to się nagle opłaca. 😄  Tak to niestety jest i nie ma co się obrażać. Trzeba się starać wyciągać z tego możliwie jak najwięcej i tyle.

10 minut temu, Takeda napisał(a):

Po tym co ty piszesz to też wiadomo na kogo głosujesz. Nie do pomyslenia by nie być podnóżkiem zachodu. Mieliśmy mega szansę która zaczyna mijać by zastąpic niemcow w wielu aspektach polityczno-gospodarczych, ale pisdzielce były za głupie, a u popapranców widać słowiański kompleks podludzi i oni nawet o tym nie pomyślą.

W czym ty Niemców chciałeś zastąpić? Mercedes BMW grupa VW skupiająca Porsche Audi VW. Izerą chciałeś ich zastąpić? Gołodupca mokry sen o potędze. Ostatnio głośna dyskusja o kolejach dużej szybkości. My nawet nie umiemy wyprodukować pociągu który szybciej pojedzie niż 250 km/h i pisiory wpadły na pomysł by nie robić szybszej kolei skoro nie umiemy. Tym chcesz Niemców zastąpić?

Na świat nie ma co się obrażać jest taki jaki jest. Trzeba coś robić by zarabiać w takim świecie jaki jest. A nie siedzieć i się żalić, że podnóżkiem jesteśmy.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Jak cię śmieszy ocena realu to tylko sobie wystawiasz świadectwo. Ja zmanipulowany a tobie świat odjechał. Obrażasz się na fakty bo świata nie rozumiesz. Niemcy mają VW Porsche Audi BMW MB a pisuary Izerę chcieli i gówno wyszło. Jak Helmut przejmie to się nagle opłaca. 😄  Tak to niestety jest i nie ma co się obrażać. Trzeba się starać wyciągać z tego możliwie jak najwięcej i tyle.

W czym ty Niemców chciałeś zastąpić? Mercedes BMW grupa VW skupiająca Porsche Audi VW. Izerą chciałeś ich zastąpić? Gołodupca mokry sen o potędze. Ostatnio głośna dyskusja o kolejach dużej szybkości. My nawet nie umiemy wyprodukować pociągu który szybciej pojedzie niż 250 km/h i pisiory wpadły na pomysł by nie robić szybszej kolei skoro nie umiemy. Tym chcesz Niemców zastąpić?

Na świat nie ma co się obrażać jest taki jaki jest. Trzeba coś robić by zarabiać w takim świecie jaki jest. A nie siedzieć i się żalić, że podnóżkiem jesteśmy.

Nie no po co nam CPK jak mamy lotnisko w Berlinie, po co nam port kontenerowy w Świnoujściu jak mamy w Hamburgu, po co cokolwiek robić jak Helmut nam to sprzeda

Tusk-sie-klania-Scholzowi1-1030x780.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, binek napisał(a):

Nie no po co nam CPK jak mamy lotnisko w Berlinie, po co nam port kontenerowy w Świnoujściu jak mamy w Hamburgu, po co cokolwiek robić jak Helmut nam to sprzeda

Ale CPK budują,. Nawet działki odzyskali co to je pis sprzedał. Tobie naprawdę świat odjechał a te zdjęcia które wklejasz dobitnie to pokazują 

12 minut temu, Ulman napisał(a):

No dobra. Niemcy, Niemcy, wszędzie Niemcy..... A jaki masz pomysł żeby to zmienić? 

Żadnego pomysłu nie ma .Ma tylko mokre sny o potędze. Jak taki menel co to nigdzie do roboty nie pójdzie bo na kogoś robił nie będzie. Ale swojej firmy tez nie założy bo nie. Ale co pomarudzi co powyrzeka na innych to jego. Niemcy źli ale co zrobić by to zmienić to już nie wie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ale CPK budują,. Nawet działki odzyskali co to je pis sprzedał. Tobie naprawdę świat odjechał a te zdjęcia które wklejasz dobitnie to pokazują 

Żadnego pomysłu nie ma .Ma tylko mokre sny o potędze. Jak taki menel co to nigdzie do roboty nie pójdzie bo na kogoś robił nie będzie. 

mokre sny to ty masz, że jak będziesz właził w cztery litery Helmutowi to coś dostaniesz, dostaniesz ale kopa w doope.

hubertus ty też deklarujesz obniżenie sobie pensji na rzecz ratowania swojego ukochanego rządu?

https://www.instagram.com/p/DRNuL47jE7_/

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał(a):

@binek, masz jakiś pomysł na twoje niemieckie bolączki?

Tak dokładnie takie jak nasi zachodni przyjaciele, uprzywilejowanie w wszelkich przetargach i inwestycjach Polskiego kapitału. Zresztą sam Tusk przed wyborami coś wspominał o repolonizacji gospodarki, coś przespałem? już nieaktualne? 

Widzisz taka drobna różnica, jak w niemcowni byłby rozpisywany przetarg na dostarczenie składów kolejowych bądż pewny że przetarg byłby tak skonstruowany że nasza PESA odpadłaby w przedbiegach. tymczasem u nas jak jest przetarg rozpisany wygrywa Simens - przypadek? czy celowe działanie?

Edytowane przez binek
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

My nawet nie umiemy wyprodukować pociągu który szybciej pojedzie niż 250 km/h i pisiory wpadły na pomysł by nie robić szybszej kolei skoro nie umiemy. Tym chcesz Niemców zastąpić?

to nie jest problem wyprodukować ale koszty i czas  do realizacji  te 20-30 składów to jest nie zbyt dużo pewnie na same certyfikaty to trzeba kilka lat a wczesniej kilka lat na samo wyprodukowanie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał(a):

to nie jest problem wyprodukować ale koszty i czas  do realizacji  te 20-30 składów to jest nie zbyt dużo pewnie na same certyfikaty to trzeba kilka lat a wczesniej kilka lat na samo wyprodukowanie 

A to my nie potrafimy na eksport produkować ??? Musimy mieć krajowy rynek zbytu bo inaczej sobie na rynku międzynarodowym nie radzimy ??

Opublikowano

kolej dużych predkosci to elitarny rynek , bez praktyki i doswiadczenia na własnym podwórku nie da rady wejsc na rynki zagraniczne , to tak jak ze składami metra łatwiej jest wyprodukować taki wagonik ale czy warto ponosić nakłady na te kilka wagoników na 10 lat , nie wiem czy jeszcze te pierwsze rosyjskie składy nie jeżdzą w stolicy 

Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

kolej dużych predkosci to elitarny rynek , bez praktyki i doswiadczenia na własnym podwórku nie da rady wejsc na rynki zagraniczne , 

No patrz, a teraz jak pojawia się taka okazja, aby lokalne firmy miały szansę spróbować to PiSuar się drze że to złe ...

22 minuty temu, jarecki napisał(a):

nie wiem czy jeszcze te pierwsze rosyjskie składy nie jeżdzą w stolicy 

10 lat temu już ciężko było to spotkać, może z 2-3 stoją jako jakieś awaryjne ...

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to my nie potrafimy na eksport produkować ??? Musimy mieć krajowy rynek zbytu bo inaczej sobie na rynku międzynarodowym nie radzimy ??

Dumny Polski Kapitał , którego podstawą egzystencji będą zamówienia państwowe.🤣

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Dumny Polski Kapitał , którego podstawą egzystencji będą zamówienia państwowe.🤣

Sam k**wa byłeś pasożytem na koszt państwa 

swr.PNG

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Sam k**wa byłeś pasożytem na koszt państwa 

Tak, ale było mi głupio, gdy to zrozumiałem iiiiii winę swoją chyba już zmazałem z nawiązką.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v