Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, racyl napisał(a):

Twój lewacki mózg nie pojmuje tego, że trzeba najpierw zbudować obiekt do którego mają jeździć, potem tory a na końcu pociągi 🤣

Obiekty już są, Warszawa, Łódź, Poznań, Wrocław, Aglomeracja Śląska, Gdańsk, Szczecin, Białystok czy Olsztyn ... Nie musi być nawet CPK aby były potrzebne szybkie linie kolejowe między największymi miastami w tym kraju ...

No i idąc torem myślenia racylka, po co PiS planował nowe linie kolejowe skoro nie wbili nawet szpadla przy budowie CPK ?? xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Twój lewacki mózg nie pojmuje tego, że trzeba najpierw zbudować obiekt do którego mają jeździć, potem tory a na końcu pociągi 🤣

Lewaki to zawsze myślą od d*py strony 🤣

Z tobą to dyskusja jak z galanem . najpierw coś pisze sam a potem temu zaprzecza 

Co napisałem i czemu zaprzeczyłem? Daj cytaty

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał(a):

...a przekopem to gdzie ?

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Obiekty już są, Warszawa, Łódź, Poznań, Wrocław, Aglomeracja Śląska, Gdańsk, Szczecin, Białystok czy Olsztyn ... Nie musi być nawet CPK aby były potrzebne szybkie linie kolejowe między największymi miastami w tym kraju ...

No i idąc torem myślenia racylka, po co PiS planował nowe linie kolejowe skoro nie wbili nawet szpadla przy budowie CPK ?? xD 

Jaki masz postęp przez te 2 lata po rządach PIS ?🤣 

A to czasem nie tusk przed rządami pis zwijał kolej 😄 

Dlaczego nie jeżdżą mając pendolino 🤣

Cpk to inwestycja która miał przynosić zyski którego kolej była uzupełnieniem .

Od samego wożenia d*py nie ma pieniędzy 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Cpk to inwestycja która miał przynosić zyski którego kolej była uzupełnieniem .

Od samego wożenia d*py nie ma pieniędzy 

Elektrownia w Ostrołęce czy przekop mierzei też miały przynosić zyski xD Jak to liczył ten sam pisowski ekonomista ... xD 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a przekopem to gdzie ?

przecież pogłębiają . Jakby pis nie zrobił przekopu to ni emieliby czego pogłębiać bo przecież natuta nie chciała 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Elektrownia w Ostrołęce czy przekop mierzei też miały przynosić zyski xD Jak to liczył ten sam pisowski ekonomista ... xD 

A która elektrownia nie przynosi zysków 🤣 tak jak porty 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Teraz są ekonomisty w platformie gdzie dług jest większy niż za pis i jakoś lewactwo z tobą nie krzyczy że tusk i po zadłuża polskę 🤣

Gdzie to ujadanie o zadłużaniu kraju

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Gdzie to ujadanie o zadłużaniu kraju

Nadszedł czas spłacania PiSowskich długów ... Tak się kończy życie ponad stan na kredyt, że kiedyś trzeba go spłacać ...

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, racyl napisał(a):

Zryty to ty masz dekiel mieszkając pod ukraińską granicą w pierdziszewie z dala od jakichkolwiek kolei 

Yyyyyy racyl a jaką Ty masz kolej? Ten jeden tor i to od niedawna dopiero elektryczny? Wyluzuj z lekka.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nadszedł czas spłacania PiSowskich długów ... Tak się kończy życie ponad stan na kredyt, że kiedyś trzeba go spłacać ...

Nie wiem czy jesteś ułomny czy głupi 

Było ponad stan a teraz jest jeszcze więcej ponad stan 😄.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Było ponad stan a teraz jest jeszcze więcej ponad stan 😄.

Skoro głupi wyborca chce 800+, 13, 14 tek i innego socjalu do go dostaje, a że w pakiecie jest dług to ułomny wyborca tego nie pojmuje ...

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Yyyyyy racyl a jaką Ty masz kolej? Ten jeden tor i to od niedawna dopiero elektryczny? Wyluzuj z lekka.

Już nie błaznuj. Z lublina w kierunku rzeszowa masz jeden tor . Na warszawę jest dwa a także pozostałe

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

to ja już nie chcę dożyć czasów kiedy przyjdzie czas spłacania długów koalicji 13-stego 😏

Swoją drogą emerytom i rencistą w d*pach się po przewracało od tych trzynastek czy czternastek przecież jakim prawem mogli sobie leki wykupić bez problemu

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Skoro głupi wyborca chce 800+, 13, 14 tek i innego socjalu do go dostaje, a że w pakiecie jest dług to ułomny wyborca tego nie pojmuje ...

Czyli nie ma się swojego sposobu rządzenia, porzuca się swoje wcześniejsze poglądy i się wchodzi w buty poprzedników 🤣. Żadnych idei, wartości ,kompletnie niczego ten twój rudy nie ma 🤣

Teraz, Ulman napisał(a):

@racyl podołasz powyższemu pytaniu?

taki ułomy jesteś że nie widzisz jak napisałeś kto rozebrał tory które jeszcze nie zostały wybudowane 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, binek napisał(a):

Swoją drogą emerytom i rencistą w d*pach się po przewracało od tych trzynastek czy czternastek przecież jakim prawem mogli sobie leki wykupić bez problemu

Emerytury się waloryzuje w stopniu pokrywającym inflację ... Jak ktoś małe składki odprowadzał albo myślał, że jest cwaniakiem, bo ubezpieczony był od minimalnej, a resztę brał pod stołem to niech później nie płacze ...

Składki w KRUS są śmiesznej wielkości, to niech potem się ktoś nie dziwi, że i emerytura jest śmiesznej wielkości ... 

Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Błazny od Nawrockiego znowu się ośmieszyły to godło to pewnie któryś z gabinetu na szybkiego złapał i przyniósł. 

taki głupi się urodziłeś czy to nabyte?

to nie jest godło tylko herb małopolski, został umieszczony w szopce ponieważ jest ufundowana przez  małopolskę

kto tutaj się ośmieszył peowski głupku?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, binek napisał(a):

Zaraz jakim cwaniakiem? Czy to ja sobie sam ustalam składki, czy płace tyle ile nalicza mi system?

Możesz odkładać prywatnie więcej, nikt Ci nie broni ... Są różne fundusze, nieruchomości i inne sposoby aby odłożyć sobie na starość ...

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał(a):

Czyli nie ma się swojego sposobu rządzenia, porzuca się swoje wcześniejsze poglądy i się wchodzi w buty poprzedników 🤣. Żadnych idei, wartości ,kompletnie niczego ten twój rudy nie ma 🤣

taki ułomy jesteś że nie widzisz jak napisałeś kto rozebrał tory które jeszcze nie zostały wybudowane 🤣

Zacytuj gdzie tak stwierdziłem.

Opublikowano (edytowane)

ja nie pobieram ani renty ani emerytury, Sprawa dotyczy roczników gdzie nie było możliwości odkładania w funduszach czy innych filarach. Więc wiesz tą radę możesz sobie wsadzić

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Możesz odkładać prywatnie więcej, nikt Ci nie broni ... Są różne fundusze, nieruchomości i inne sposoby aby odłożyć sobie na starość ...

Ile twoi pracownicy sezonowi nakupili sobie nieruchomości na zabezpieczenie starości?

Edytowane przez binek
  • Like 2
Opublikowano

No k**wa jak galankowi trzeba tłumaczyć 🤣.

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Jak ma wyglądać kolej w ramach CPK?
PiS: 2000 km, 250 km/h → żeby Polacy mogli budować.
PO: 480 km, 350 km/h → żeby Polaków wykluczyć.
Teraz: 480 km, 320 km/h → żeby Niemcy mogli wygrać.
Donald Tusk – kto w tym pociągu siedzi w pierwszej klasie: polski pasażer czy niemiecki biznes?