Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ale ja podałem opis o ile wierzyć AI tych zabiegów robionych prywatnie vs inne metody prywatnie. Więc raczej skala porównawcza jest skoro to wszystko jest prywatnie robione. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał(a):

a widzisz jak dobrze kojarzę mieszkasz w woj. łudzkim a to w tym woj. sa najbardziej zadłużone szpitale i własnie chodzi o nierentowne oddziały 

Ja mazowieckie, do łódzkiego mam kilka kilometrów ;)

Opublikowano

ogólnie moje zdanie jest żę potrzeba zreformować szpitale pod wzgledem oddziałów to przyniesie sporo oszczednosci oraz uwolni zasoby ludzkie bez tego żadna reforma nie ma sensu a tym bardziej że demografia jest znana , dodatkowo migracja do dużych osrodków miejskich bedzie miała wpływ

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał(a):

Co do robotu da Vinci , nfz za zdjecie kamienia z zębów płaci chyba 80 zł a prywatnie płaciłem ostatnio 400 zł i obaj detysci zarobią więc porównanie prywatny - państwowy jest bez sensu 

Tak samo porównywanie higienizacji na NFZ i prywatnie jest bez sensu ... Na NFZ 15 min byle jak i z głowy, prywatnie godzinę i dokładnie wyczyszczone, wypiaskowane i zabezpieczone ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

zabezpieczone ..

to nie za 400 zł  , zabezpieczenie dodatkowo płatne 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na NFZ 15 min byle jak i z głowy

dobry lekarz nie zrobi byle jak czy to na nfz czy prywatnie . ostatnio chyba higienistka robi zdjęcie kamienia i czyszczenie 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

dobry lekarz nie zrobi byle jak czy to na nfz czy prywatnie . ostatnio chyba higienistka robi zdjęcie kamienia i czyszczenie 

Na NFZ zrobią ci byle jak, po co robić dobrze jak klient przyjdzie prywatnie i zapłaci ... Na NFZ to tylko z grubsza oczyści i tyle ... Ale bez piaskowania to nie ma sensu ... Bo to jakby rdzę szczotką druciana wyczyścić i zostawić ... Zaraz od nowa się pojawi.

Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał(a):

ogólnie moje zdanie jest żę potrzeba zreformować szpitale pod wzgledem oddziałów to przyniesie sporo oszczednosci oraz uwolni zasoby ludzkie bez tego żadna reforma nie ma sensu a tym bardziej że demografia jest znana , dodatkowo migracja do dużych osrodków miejskich bedzie miała wpływ

Pewnie trzeba ale przy obecnym klinczu nie ma szans to raz. A niech tylko zaczną zamykać oddziały to Goebbels i inni będzie tu szalał jak to ludzie będą umierać bo Tusk szpitale zamyka. 

To jest nie do ruszenia już tu temu z Choroszczy pisałem. Miesiąc temu zaczęła się dyskusja o limitowaniu pensji lekarzy do 42 tys miesiąc max. Izba lekarska od razu się obudziła i zaczęła lamentować jak to źle jest i do prezydenta. 

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na NFZ zrobią ci byle jak, po co robić dobrze jak klient przyjdzie prywatnie i zapłaci ... Na NFZ to tylko z grubsza oczyści i tyle ... Ale bez piaskowania to nie ma sensu ... Bo to jakby rdzę szczotką druciana wyczyścić i zostawić ... Zaraz od nowa się pojawi.

Przecież prywatne kliniki też świadczą nie raz usługi na NFZ  i co oni też fuszerkę robią.

Jak dla mnie kliniki prywatne już tak za bardzo nie mogą sobie na to pozwolić z prostej przyczyny renoma wtedy ucierpi.  Wiadomo że dla nich jest ona najważniejsza. 

Opublikowano
50 minut temu, jarecki napisał(a):

to tak jak taxi z aplikacji , można jechac toyota za 50 zł lub mercedesem za 150 zł , obydwoma dojedziemy jednoczesnie 

Tyyyyyy mnie tu Toyoty do Mercedesa nie porównuj. Mercedesem się podróżuje a Toyotą przemieszcza.🤣

40 minut temu, jarecki napisał(a):

ogólnie moje zdanie jest żę potrzeba zreformować szpitale pod wzgledem oddziałów to przyniesie sporo oszczednosci oraz uwolni zasoby ludzkie bez tego żadna reforma nie ma sensu

Boooo ze szpitalami to jest jak z kopalniami. Jest wianuszek tych , co na nich zarabiają a same ciągle szorują po dnie finansowym.

• Like 2
Opublikowano

Nie liczymy się. Nie liczą się z nami. Jesteśmy przedmiotem, a nie podmiotem... Jak to szło? »Nikt mnie w Europie nie ogra«? Jest źle..."  8 grudnia w Londynie odbędzie się szczyt, na którym pojawią się Emmanuel Macron, Keir Starmer, Friedrich Merz oraz Wołodymyr Zełenski. Zabraknie natomiast przedstawiciela Polski. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, farmerss34 napisał(a):

tego już wyznawcy pisu  nie pamietają ,tylko zapamiętali ,ze w czasie pandemi  pis rozdawał za darmo kasę ,  zawsze  było tak ,ze pod koniec roku  brakowało kasy  aby domknąć budżet , i środki były przesówane ... tylko teraz mam dobrą opozycję i nagłaśniają  wszędzie w Polsce i zza granicą bo marzą o powrocie do koryta

a wyznawcy KO to lepsi? też dziury w pamięci. Ba obecni rządzący będąc w opozycji też nagłaśniali wszędzie gdzie się dało bo marzyli o powrocie do koryta. Ile to tam debat było w parlamencie europejskim o zamordyzmie pisowskim i to z incjatywy posłów KO?

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

a czemu tylko szpitale? a rodzinni to jakie kokosy biją? a gdzie pomysł na kary by jeden z drugim cwaniak  do rodzinnego  szedł a nie z pierdołą na SOR albo świąteczną?

Opublikowano
8 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Nie liczymy się. Nie liczą się z nami. Jesteśmy przedmiotem, a nie podmiotem... Jak to szło? »Nikt mnie w Europie nie ogra«? Jest źle..."  8 grudnia w Londynie odbędzie się szczyt, na którym pojawią się Emmanuel Macron, Keir Starmer, Friedrich Merz oraz Wołodymyr Zełenski. Zabraknie natomiast przedstawiciela Polski. 

Bali się, że jak zaproszą Tuska to przyjedzie Batyr.😄

Opublikowano
14 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Nie liczymy się. Nie liczą się z nami. Jesteśmy przedmiotem, a nie podmiotem..

Wreszcie zrozumiałeś, pojąłeś i pogodziłeś się z naszym położeniem. Teraz będziesz spokojniejszy. 🤣

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Takeda napisał(a):

a czemu tylko szpitale? a rodzinni to jakie kokosy biją? a gdzie pomysł na kary by jeden z drugim cwaniak  do rodzinnego  szedł a nie z pierdołą na SOR albo świąteczną?

rodzinni mają platne od osoby przypisanej , jak zaczną ludzie odchodzić to poprawią sie warunki bo to w większoiśći prywatna praktyka , ja też jak potrzebuje to jade na pogotowie bo mój rodzinny raczej mnie nie przyjmie ale moge się przepisać do drugiego podobno ma lepsze usługi tylko z przyzwyczajenia nie chce 

Opublikowano (edytowane)

no i czy nie ma osi Waszyngton moskwa? i to kontra osi Berlin Paryż Kijów a jak Tusk będzie w Warszawie hersztem to i jeszcze ta Warszawa
https://defence24.pl/geopolityka/kreml-z-zadowoleniem-przyjal-nowa-strategie-bezpieczenstwa-usa

jeśli jankesy kacapów za swych wrogów nie uważają to xujnia przed kacapami stoi otworem bo kto jej ma bronić? popaprańcopodobni? przecież to kpina nie opcja :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Wreszcie zrozumiałeś, pojąłeś i pogodziłeś się z naszym położeniem. Teraz będziesz spokojniejszy. 🤣

zaraz po zaprzysieżęniu rządu Tuska mieliśmy przewodnictwo w UE a szczyt zorganizowała chyba Belgia u siebie to juz oznaczało żę coś jest nie tak , choć teraz te rozmowy to pogadanki przy kawie raczej i wyczekiwanie na ruch USA 

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

no i czy nie ma osi Waszyngton moskwa? i to kontra osi Berlin Paryż Kijów

Aaaaa gdzie jeszcze Rzym i Tokyo?🤣

Teraz, jarecki napisał(a):

zaraz po zaprzysieżęniu rządu Tuska mieliśmy przewodnictwo w UE a szczyt zorganizowała chyba Belgia

Nooooo i se poszczytowali.😂

Opublikowano

zapomnialem tam wstawic cudzysłowu, przepraszam. juz dawno to bylo widac, ani z pis ani z oo sie nie licza. jednak to Tusk wypowiedzial tak piekne slowa: mnie nikt nie ogra! no i k......a ograł! ogrywaja go wzszyscy, ale on nak próbuje wmowic ,ze jest inaczej, ze swiat jest w innych kolorach. nie szanujemy sie sami na wzajem, dlatego nie beda nas szanowac za granica. nie ma u nas z kim gadac. w rzadzie maja swoich ludzi, rosja , rfn to nawet premiera. oni nie musza negocjowac, oni żądaja!!!

Opublikowano (edytowane)

NO i nikt go nie ograł. Nie mamy nic do zaoferowania w utrzymaniu i organizacji pokoju, mamy dwugłos i paraliż w państwie to po co z nami rozmawiać. Do tego anty ukraiński prezydent. Oszukać nas nie oszukali. Skoro nie chcemy i nie mamy nic razem do powiedzenia to nas olali i tyle. Przynajmniej jak pisałem nie będziemy musieli nic gwarantować i nic zabezpieczać jak by co. A te rozmowy to i tak uj dadzą. Tak, że nie ma co przeżywać i bić piany.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

"

Niedzielny wpis premiera Donalda Tuska dotyczący strategii bezpieczeństwa USA był najczęściej wyświetlanym wpisem na platformie X w tematyce polityczno-społecznej. Szef polskiego rządu zwrócił się w nim do "drogich amerykańskich przyjaciół".

"Europa jest waszym najbliższym sojusznikiem, a nie problemem. Mamy wspólnych wrogów. Przynajmniej tak było przez ostatnie 80 lat. Musimy się tego trzymać, bo to jedyna rozsądna strategia dla naszego wspólnego bezpieczeństwa. Chyba że coś się zmieniło" - uznał Tusk,"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-12-08/polski-minister-mocno-o-musku-szalenczy-komentator/

a no się właśnie zmieniło i ten wpis to taki żałosny płacz bezsilnego dziecka które jeszcze ma nadzieję na ... beznadziejne

• Like 1
Opublikowano

A najgorsze jest żę Musk ma racje , ostatnio sąd skazał nauczyciela w irlandi na wiezienie za odmowe zwracania sie do ucznia w formie nijakiej czy tam trzeciej jak kto woli . https://wpolsce24.tv/swiat/siedzi-w-wiezieniu-bo-nie-chcial-uzywac-zaimkow-,57370     Otóż irlandzki nauczyciel Enoch Burke trafił do więzienia za odmowę stosowania... zaimków neutralnych płciowo wobec transpłciowego ucznia. Spędził za kratami ponad 500 dni!