Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pendolino nie jest puszczane z tylko Krakowa do Zakopanego a jedzie z Warszawy czy tam Gdyni. 

Nie tylko dla pasażerów jest lepiej szybko i wygodnie

Dla samobójców jest najlepszy dlatego aby było bez zastanowienia bez ucieczki.

Dla tych drugich liczy się Pendolino żadem inny tylko on i on 

Opublikowano (edytowane)

Dobrze się czuje.  Zdania nie zmienię choć zapewnie byś chciał. Jednak samobójcy mają swoje zdanie o tym czy innym pociągu. Jednak częściej to Pendolino stoi na szynach z krwią czy czymś podobnym do tego 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Zaś samo pendollino będzie jechało z Warszawy

15 minut temu, hubertuss napisał(a):

z Warszawy czy tam Gdyni

16 minut temu, hubertuss napisał(a):

pokazałem jak się ośmieszyłeś

a ty jak to półgłówek

Wyzywasz innych a sam koncertowo się ośmieszyłeś i wyszedłeś na tego półgłówka

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

bedzie bez przesiadki do zakopanego , prawie jak biznes klasa 

natomiast jak PIS przecinał wstęgi to troche groteskowo i tym  razem też nie ma sie czym chwalić 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Widać przeanalizowali rynek i coś robią by była rentowność. W końcu tam ktoś zaczyna myśleć. A to, że linia nie pozwala szybko jechać no cóż gdyby na to patrzeć to ponad 160 km/h mało która linia u nas pozwala to w ogóle nie trzeba było tego pendolino kupować.😄  A może dokupić kilka tych wychylnych i puszczać na takie linie ale one chyba dużo droższe i nie wiadomo czy się opłaca. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

już może wystarczy tej zabawy

dziecko się popłakało i idzie do mamy?

jeżeli ja nie umiem dzielić to ty nie umiesz czytać

przepisałeś z netu, że warszawa zamiast gdyn,i tak samo ja przepisałem prędkość bez weryfikacji, czyli zrobiłeś to samo co ja i nazwałeś mnie za to półgłówek 👏 piękne wystawiłeś sobie świadectwo

teraz próbujesz odwrócić uwagę od istoty problemu, dokładna, co do kilometra, prędkość nie ma tutaj znaczenia, dla głupiego pr, tusk każe dać szybki pociąg na jedną z najwolniejszych tras, a ty, fanatyczny propagandzista, bronisz tego

z krakowa do zakopanego może jechać zwykły pociąg regionalny a pendolino może obsługiwać w tym czasie szybkie dalekobieżne połączenia

a, co do przesiadek, to zlikwidujmy wszystkie przesiadki , ludzie będą zadowoleni :D 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, nie napisał(a):

dziecko się popłakało i idzie do mamy?

jeżeli ja nie umiem dzielić to ty nie umiesz czytać

przepisałeś z netu, że warszawa zamiast gdyn,i tak samo ja przepisałem prędkość bez weryfikacji, czyli zrobiłeś to samo co ja i nazwałeś mnie za to półgłówek 👏 piękne wystawiłeś sobie świadectwo

teraz próbujesz odwrócić uwagę od istoty problemu, dokładna, co do kilometra, prędkość nie ma tutaj znaczenia, dla głupiego pr, tusk każe dać szybki pociąg na jedną z najwolniejszych tras, a ty, fanatyczny propagandzista, bronisz tego

z krakowa do zakopanego może jechać zwykły pociąg regionalny a pendolino może obsługiwać w tym czasie szybkie dalekobieżne połączenia

a, co do przesiadek, to zlikwidujmy wszystkie przesiadki , ludzie będą zadowoleni :D 

Z jakiego netu co ty bredzisz wziąłem rozkład jazdy sprawdziłem pociąg tatry który najszybciej jedzie z Krakowa do Zakopanego tj jaka jest długość trasy. Nie czytałem nic o żadnym pendollino wiec nie wiem czy jedzie z Warszawy czy Gdańska. czy tam Gdyni. Po prostu jak przeczytałem twoje brednie założyłem, że w górach pociąg nie może szybko jechać i tylko sprawdziłem ile km ma trasa i cię wyśmiałem. Tylko ty tu jesteś gamoniem i tyle w temacie.

Co do przesiadek wytłumaczyłem ale jako, że Goebbels jesteś półgłówkiem i o tych półgłówkach tak często piszesz to nic z tego nie rozumiesz. Tylko się tłumaczysz.

Rząd można krytykować jak każdy ale to co ty tutaj wyprawiasz i jeszcze kilku innych to śmiech na sali.. A pis wciąż ma mniej poparcia niż Tusk. Bo ludzie już w te wasze dyrdymały nie wierzą czy wy naprawdę tego nie widzicie?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

wiec nie wiem czy jedzie z Warszawy

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Zaś samo pendollino będzie jechało z Warszawy

12 minut temu, hubertuss napisał(a):

jesteś półgłówkiem i o tych półgłówkach tak często piszesz to nic z tego nie rozumiesz. Tylko się tłumaczysz.

:D :D :D 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Jednak samobójcy mają swoje zdanie o tym czy innym pociągu.

Tiaaaa pewnie na specjalnym forum opisują swoje doznania,  dzień po. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że zawsze i tak jesteś mądrzejszy od wszystkich.

To nie była wycieczka osobista, tylko humor sytuacyjny. Może czarny humor, ale jednak darcie łacha z wieloznaczności tego fragmentu a  nie z Ciebie. Sorry ale zepsułaś zabawę.

Opublikowano
W dniu 18.10.2025 o 07:51, mirro napisał(a):

Samo ministerstwo, to byt oddzielny. Sprawujący cywilna kontrolę nad armią. Ma to też swoje obwarowania w regulaminie ogólnym SZRP na zasadzie podległości służbowej. ( reszty nie napiszę bo mi się kulturalne słowa wyczerpały)

kumpel mnie ostatnio odbierał dawno niewidziany i tak przez 4h gadka o różnościach. chodziło mi bardziej o to, że cywile z MON bawią się w wojnę i żołnierzyków, a opinii wojskowych nikt nie bierze pod uwagę.

Chociaż jakby pozbierać wypowiedzi naszych generałów i  co poniektórych pułkowników, zwłaszcza emerytowanych to od jakiegoś czasu Ukraińcy powinni już likwidować ostatnie punkty oporu Rosjan na... Uralu.

Podobnie jak wotowcy  którzy bodajże z morąga zapierdzielają po broń pod poznań by jechać pod białoruską granicę, a potem z powrotem jadą, ją oddają i wracają dopiero do siebie.

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał(a):

To nie była wycieczka osobista, tylko humor sytuacyjny. Może czarny humor, ale jednak darcie łacha z wieloznaczności tego fragmentu a  nie z Ciebie. Sorry ale zepsułaś zabawę.

Przepraszam nie wiedziałam że ty potrafisz mieć jakiś humor czarny lub żartować sobie z każdego komentarza 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał(a):

kumpel mnie ostatnio odbierał dawno niewidziany i tak przez 4h gadka o różnościach. chodziło mi bardziej o to, że cywile z MON bawią się w wojnę i żołnierzyków, a opinii wojskowych nikt nie bierze pod uwagę.

Aaaa daj spokój. Jak się zdrowo nie napiję, to nie chce mi się o tym gadać. Tego na trzeźwo opisać się nie da, a i tak nikt nie uwierzy. Na pocieszenie powiem że tak było od dawna,

Opublikowano

Rzeczniczka Białego Domu Karoline Leavitt na pytanie dziennikarza, kto zasugerował Budapeszt jako miejsce spotkania przywódców USA i Rosji, odpowiedziała:

-Twoja matka.

:D 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, racyl napisał(a):

@jacus na baletach autokarem w ciechocinku 

a gdzie bebzon 🤔

W dniu 17.10.2025 o 20:53, jahooo napisał(a):

Bezpośrednio gaz z Rosji bierze Słowacja i Węgry, poza tym Ukraina, Mołdawia - a my częściowo kupujemy od ich firm. nie każdy kraj w Europie zrezygnował z zakupów royjskiego gazu, pozostało im około 10% rynku sprzed agresji na Ukrainę (ilościowo).

image.png

nord stream tylko do tego sie nadaje 

https://www.facebook.com/reel/2051467802289665

Opublikowano
10 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Bzdura. Odpal sobie grupy pszczelarskie na fejsie, na to cały czas jest popyt patrząc na sprzedaż akcesoriów. U mnie w okolicy całkowicie odmiennie. Pasieki mają ludzie w wieku 20-30-40-50 lat. 60-70latków z pszczołami nie kojarzę. 

dalej od krakowa jest inaczej... ja mam na polu jakiegos mlodego z krakowa  ,on akurat nie ma konkurencji w poblizu. ule stoja caly rok.

6 godzin temu, nie napisał(a):

Maciej Dutkiewicz

😀🚆🏔Pierwsze Pendolino z pasażerami w Zakopanem. Od 14 grudnia codziennie, z najkrótszym czasem przejazdu z Krakowa w historii - tylko 1h 57 min.

tak wygląda współczesne malowanie trawy na zielono

pendolino na trasie ze średnią prędkością 55km/h :D :D 

i oni chcą budować kolej najszybszą w europie 350km/h :D gdzie my żyjemy?

koniobijco zamiast bic niemca co noc, wsiadz w pociag i zobacz jak wyglada ta trasa..

odkad milosciwie nam panujacy franciszek jozef kazal ja wybudowac niewiele sie zmienilo..

spora czesc trasy to jednotorowka z mijankami . 

wyjazdy z domow wprost na tory,gory doliny. wies na wsi..

6 godzin temu, Michał18 napisał(a):

a co ona zrobila ??

4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Nie tylko dla pasażerów jest lepiej szybko i wygodnie

Dla samobójców jest najlepszy dlatego aby było bez zastanowienia bez ucieczki.

Dla tych drugich liczy się Pendolino żadem inny tylko on i on 

napisz wczesniej kiedy zamierzasz to zrobic -zebym nie jechal wtedy..

gdyby nie pogoda to bym na mazury jechal w poniedzialek.. a tak to pszenica do siania..