Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale ja się nie spinam, mi się po prostu smiać z Ciebie chce dziadu małopolski ... Jak tam gnój na środku podwórka ?? Sznurki w płocie z palet się nie poprzecierały ??

Może i w twoim otoczeniu jest nowoczesność, nowe budynki, ale dla Ciebie to nic nie zmienia, jak byłeś zwykłym dziadem z cieciówki tak nadal nim jesteś ...

i tak nie jestem takim posmiewiskiem jak ty do dzisiaj 😂

do dzisiaj pod sklepem maja ubaw .. 

tylko pleban jes niepocieszony  -bo nikt nigdy go tak nie zrobil w wuja jak ty w czasie przysiegi malzenskiej 😂

7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jacek jednak z ciebie to jest bydle, jak ty możesz na forum publicznym tak pisać  🐷...

a ty jak mozesz kogos nazywac bydeciem ??  

to tomus sam opowiadal ...jesli nie wiesz o co chodzi to morda w kubel i pod stol..

Opublikowano
W dniu 19.07.2025 o 00:28, Ulman napisał(a):

Rządowym samolotem poleciała zona naszego drugiego w dziejach Polaka w kosmosie. Tak ci żal dupsko ściska że jest posłanką od Tuska? Po co robicie z kolegami z siebie takich idiotów? Aż tak wóda i PISchoza na dekiel sadzi?

jaki idiota z ciebie i prostak z kilometra widać za kim głosowałeś ... co do twojej psychozy zacytować cię 22/23 jaki jesteś głupi ? 

jesteś zjebany jak ten cały kosmos ludzi własnych sie ma w d*pie a tu sobie latają za podatnika 

https://wydarzenia.interia.pl/bliski-wschod/news-rzecznik-msz-wyjasnia-ws-ewakuacji-odniosl-sie-do-placenia-z,nId,21842647

Opublikowano
Właśnie tego dotyczyły wczorajsze protesty - dziś radomska policja zatrzymała imigranta z Kolumbii, który minionej nocy nożem próbował zabić Polaka❗Jak długo jeszcze rząd Tuska będzie udawał, że jego polityka migracyjna nie zagraża naszemu bezpieczeństwu⁉️
Ofiarą napaści jest pan Krzysztof Szewczyk, który apeluje o nagłośnienie tej sprawy, więc bardzo proszę o szerokie udostępnianie! Do zdarzenia doszło pod Radomiem, gdzie pan Krzysztof zauważył pojazd poruszający się w sposób zagrażający bezpieczeństwu i podejrzewał, że kierowca jest pijany. Powiadomił policję i ruszył za pojazdem, które zatrzymało się na parkingu. Tam doszło do konfrontacji i próby ataku nożem. Na miejscu zdarzenia pojawili się również kolejny imigranci.
Oto relacja pana Krzysztofa: "Od kierowcy wyraźnie czuć było alkohol. Ciosy były wyprowadzane z góry, jak młotkiem. Uchyliłem się w ostatniej chwili. Gdybym się nie cofnął o te kilka centymetrów, nóż trafiłby mnie w twarz albo klatkę piersiową. W trakcie składania zeznań odniosłem wrażenie, że próbowano mnie przekonać, by nie określać tego jako usiłowanie zabójstwa, a jedynie groźby. Nie zgodziłem się. Ten człowiek naprawdę próbował mnie dźgnąć. Gdyby nie szybka reakcja, mogło mnie tu już nie być. Jeśli będziemy milczeć, w końcu nas pozabijają. Walczymy o bezpieczeństwo naszych rodzin i dzieci."
Policja już potwierdziła, że Kolumbijczyk legalnie przebywał na terenie Polski. Jeszcze niedawno sądziłam, że problem będzie dotyczył tylko nielegalnych imigrantów. Ale mnóstwo kolejnych, tragicznych zdarzeń, w których brali udział imigranci legalnie przebywający w Polsce sprawił, że wniosek może być jeden - zarówno nielegalna, jak i legalna imigracja stanowi dla nas ogromne niebezpieczeństwo. Szczególnie, gdy za politykę migracyjną odpowiada rząd Tuska, który sprowadza ich na potęgę, przyjmuje podrzucanych imigrantów z Niemiec i po cichu wdraża Pakt migracyjny!
Koalicja Tuska i jej media mogą nas atakować, wyzywać od faszystów i próbować wyciszać problem imigracji, ale my nigdy nie damy zamknąć sobie ust. Tu chodzi o bezpieczeństwo nasze i naszych rodzin! #StopImigracji 🇵🇱
Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst

wyborcy rudego jak to było ja wam załatwię ze nikogo nie przyjmiemy  mam znajomości  🤣
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał(a):

tylko pleban jes niepocieszony  -bo nikt nigdy go tak nie zrobil w wuja jak ty w czasie przysiegi malzenskiej 😂

a ty jak mozesz kogos nazywac bydeciem ??  

to tomus sam opowiadal ...jesli nie wiesz o co chodzi to morda w kubel i pod stol..

Powiedziałeś raz i starczy. Sam właz pod stół menda jesteś i tyle.

A samo opowiada dlatego że może szukał zrozumienia czy jakiegoś wsparcia a nie k**wa naśmiewania się.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

Co tam szczekasz cieciu ?? Jak na razie to ty tutaj jesteś jednym z największych pośmiewisk, obok takiego baraniego poganiacza z jego 20 kontami ...

4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

.

A samo opowiada dlatego że może szukał zrozumienia czy jakiegoś wsparcia a nie k**wa naśmiewania się.

Daj mu spokój, to zwykły dziad Małopolski któremu w życiu nie wyszło i na siłę sobie poprawia samopoczucie ... Wielki gospodarz, podróżnik, a płot z palet i kupa gówna na podwórku ... O potężnej nadwadze nie wspomnę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co tam szczekasz cieciu ?? Jak na razie to ty tutaj jesteś jednym z największych pośmiewisk, obok takiego baraniego poganiacza z jego 20 kontami ...

Daj mu spokój, to zwykły dziad Małopolski któremu w życiu nie wyszło i na siłę sobie poprawia samopoczucie ... Wielki gospodarz, podróżnik, a płot z palet i kupa gówna na podwórku ... O potężnej nadwadze nie wspomnę ...

Nieważne czy do ciebie tak pisze czy do kogoś innego, są jakieś tematy, rzeczy których nie powinno się poruszać. Są chyba jakieś zasady... 

Normalnie na ulicy za takie gadanie to wiesz co by się stało.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Nieważne czy do ciebie tak pisze czy do kogoś innego, są jakieś tematy, rzeczy których nie powinno się poruszać. Są chyba jakieś zasady... 

Normalnie na ulicy za takie gadanie to wiesz co by się stało.

To pośmiewisko nie ma żadnych zasad, zwykła padlina spod Krakowa ... Cała okolica się pewnie z niego śmieje to tutaj sobie samopoczucie poprawia. Nawet w domu jest nikim, pierze, sprząta i gotuje ...

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To pośmiewisko nie ma żadnych zasad, zwykła padlina spod Krakowa ... Cała okolica się pewnie z niego śmieje to tutaj sobie samopoczucie poprawia. Nawet w domu jest nikim, pierze, sprząta i gotuje ...

Ja cukierek nie jestem ale są pewne granice. Dziwne tyle ludzi tu jest a nikt mendzie uwagi nie zwróci.

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ja cukierek nie jestem ale są pewne granice. Dziwne tyle ludzi tu jest a nikt mendzie uwagi nie zwróci.

Przepraszam cię ile ja razy zwracam mu delikatnie uwagę że wszyscy sobie robią z niego żarty w on wraca jak bumerang po wiecej. Przeczuwałam że tak to się skończy 

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Na niego to nie działa, wszyscy się z niego nabijają, wyśmiewają, a on i tak codziennie wraca po kolejną porcję ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na niego to nie działa, wszyscy się z niego nabijają, wyśmiewają, a on i tak codziennie wraca po kolejną porcję ...

Bobek nie napinaj się bo popuścisz😆

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Bobek nie napinaj się bo popuścisz😆

Ale ja się nie napinam barani poganiaczu ... Zajmij się swoimi Bezdusznymi, Patrycjami, Elonami, Ciapkami, Michałkami i innymi kontami ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Łał jaki mocny w necie jak mi dowalił🤣😗

Nie dowalił, a po prostu śmieszny jesteś z tymi swoimi kontami i konwersacjami między nimi ...

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

jaki idiota z ciebie i prostak z kilometra widać za kim głosowałeś ... co do twojej psychozy zacytować cię 22/23 jaki jesteś głupi ? 

jesteś zjebany jak ten cały kosmos ludzi własnych sie ma w d*pie a tu sobie latają za podatnika 

https://wydarzenia.interia.pl/bliski-wschod/news-rzecznik-msz-wyjasnia-ws-ewakuacji-odniosl-sie-do-placenia-z,nId,21842647

Roman, proponuje ci najpierw przestać pić,  wytrzeźwieć a potem naPISz o co ci chodzi bo tego bełkotu nikt normalny nie zrozumie.

Opublikowano

Patryk Słowik

Pozwólcie, że z  
@p_figurski
 opowiemy Wam o wielkim rodzinnym szczęściu oraz prokuraturze, która uratowała nie tylko dobre relacje rodzinne, lecz także władzę Koalicji Obywatelskiej w powiecie ostródzkim.
Sprawa zaczęła się w marcu 2025 r. Wtedy z Pawłem opisaliśmy wszystkie cuda i przypadki starosty ostródzkiego.
Andrzej Wiczkowski - starosta, który startował w wyborach z własnego komitetu, ale sprawuje władzę dzięki koalicji z Koalicją Obywatelską - to człowiek sukcesu. Chociaż nie zawsze korzystało na tym starostwo.
A było to tak, że Wiczkowski sprzedał w imieniu Skarbu Państwa działkę nad samym jeziorem swojej córce i jej mężowi. Mąż chwilę po sprzedaży swoją część podarował żonie, w efekcie czego cała działka stała się własnością córki starosty.
Wartość działki zaniżały brak możliwości wybudowania domu i brak dostępu do drogi publicznej. I wtedy stały się dwa cudy. W starostwie odnaleziono starą mapę, z której wynikało, że działka córki starosty jednak ma dostęp do drogi publicznej. Odebrano ten dostęp jej sąsiadowi.
A możliwość budowy domu? Gmina sama z siebie, bez wniosku, zaproponowała zmianę miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. I to na tak korzystną dla córki starosty, że może ona wybudować dom nad samym jeziorem, bliżej linii brzegowej niż ktokolwiek inny.
Do tego z Pawłem napisaliśmy, że:
- starosta wykorzystywał służbową limuzynę do celów prywatnych. Gdy poprzednią rozbił podczas majówkowych zakupów, urząd kupił nową;
- na koszt urzędu starosta i wicestarosta podnosili swoje kwalifikacje zawodowe. W Collegium Humanum uzyskali MBA. Andrzej Wiczkowski, dzięki MBA, trafił do rad nadzorczych komunalnych spółek w Lidzbarku, Nidzicy i Morągu. Z kolei samorządowcy z tych miejscowości znaleźli się w radzie nadzorczej podległego mu szpitala w Ostródzie.
Po naszym tekście sprawą zajęła się prokuratura. Szef Koalicji Obywatelskiej w Ostródzie, a zarazem zastępca Wiczkowskiego (inny niż ten od MBA), powiedział, że od rozstrzygnięcia prokuratury zależy los koalicji w regionie.
No i właśnie się dowiedzieliśmy, że los koalicji jest bezpieczny. Prokuratura uznała, że wszystko było w porządku, żadnego przestępstwa nie ma. Nawet nie przesłuchano Wiczkowskiego, bo - cytuję - "nie było takiej potrzeby", gdyż "przesłuchano kompetentnych pracowników Starostwa Powiatowego w Ostródzie".
No to po kolei...
Starosta sprzedał niewiele wartą działkę swojej córce, po czym działka - dzięki magicznie odnalezionej mapie i zmianie planu - zyskała na wartości?
Prokuratura: przestępstwa nie ma, bo na sprzedaż działki zgodę wyraził wojewoda warmińsko-mazurski. A cena, za którą sprzedano nieruchomość, też była odpowiednia, bo przepisy nie nakazują w procedurze wyceny rozpatrywania ewentualnych późniejszych okoliczności.
Czy sprawdzono mapę sprzed dziesiątek lat, np. pod kątem jej powstania kilkadziesiąt lat temu? Sami dobrze znacie odpowiedź...:)
Starosta i jego zastępca dokształcali się w Collegium Humanum na koszt starostwa, po czym zarabiali na tym poprzez wymianę się z innymi samorządowcami stanowiskami w spółkach komunalnych?
Prokuratura: starosta i wicestarosta mają prawo do korzystania z uprawnień, które przysługują pracownikom samorządowym, a tym jest m. in. podnoszenie kwalifikacji.
Starosta rozbił służbowy samochód podczas prywatnych zakupów?
Prokuratura: istniała umowa pomiędzy starostwem a starostą, a poza tym Wiczkowski wykonywał obowiązki służbowe również poza godzinami pracy, więc swoją postawą nie generował dodatkowych kosztów, które byłyby związane z ewentualnym wynagrodzeniem dla kierowcy.
Dodajmy: starosta faktycznie podpisał ze starostwem umowę na używanie samochodu służbowego do celów prywatnych. Płacił 100 zł miesięcznie i mógł jeździć, gdzie chciał. Za paliwo płaciło starostwo.
Uff, sprawa się wyjaśniła.
Aaa, gdybyście zastanawiali się, czy ktoś może decyzję prokuratury zażalić do sądu, to odpowiadam: tak, to możliwe. Ewentualnie pokrzywdzone jest starostwo, więc starosta Wiczkowski może domagać się dalszego prowadzenia sprawy w kwestii nieprawidłowości w działaniu starosty Wiczkowskiego.
Koalicja uratowana. A przy okazji Koalicja Obywatelska dla swojej wpływowej lokalnej polityk otrzymała dodatkowe stanowisko: prezes powiatowego szpitala w Ostródzie. Bo przecież wiadomo, że nikt lepiej nie zarządzi szpitalem niż polityk, a pozycja starosty, przed wyjaśnieniem sprawy przez prokuraturę, była niezachęcająca do szukania sporów z koalicjantem.
To tyle, dobrej niedzieli!

mafijna po-tologia, złodziejski system 🤮