Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Czyli te 60mld to twoja fantazja? 

biedronka co roku traci na sprzedaży W 2024 roku Jeronimo Martins miało 33,46 mld euro przychodów (wzrost rok do roku o 9,3 proc.).

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał(a):

Kto kazał zadłużać, kto kazał budować siłownie parkowe za miliony, kto kazał stawiać budki dla naturalnych zapalaczy za setki tysięcy, kto kazał betonować miasto by za chwilę sadzić stare niemieckie drzewa, kto kazał stawiać gipsowe jaja, ławki, pomniki kundli czy inny szajs,  kto kazał oświetlać każdą wiejską drogę, kto każe zmieniać kostkę co 5 lat, kto każe obsadzać miejskie klomby za miliony, kto każe robić rdmonty w budynkach gminnych i miejskich 365 dni w roku przez ostatnie 20 lat????

To jest polityka zakładania i zaciskania sznura na społeczeństwo i zadłużania państwa. Trwa od wejścia do unii i odwrotu nie ma. 

To jest banda. Gdyby właściciel gospodarstwa lub firmy tak zarządzał to po pierwszej racie byłoby po nim.

Ale tu się kredytuje by drenaż i uzależnianie trwało

Wyborcy kazali. I nie ma tu wyjątków choć w dużej mniejszości bo w małej ilości miast rządzą podobne praktyki prowadzą samorządowcy z pisu

Opublikowano

3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

biedronka co roku traci na sprzedaży W 2024 roku Jeronimo Martins miało 33,46 mld euro przychodów (wzrost rok do roku o 9,3 proc.).

A co ci w aspekcie podatkowym  dają przychody? Do czego ci one? 

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

wizyta w energylandi to nie jest glupi pomysl-szczegolnie przy dobrej pogodzie..

jesli pojedziesz autostrada na 7 to niewiele zobaczysz .

a wjazd do miasta w piatek to nie jest dobry pomysl.

jak dlugo na wawelu zygmunta bije dzwon....

wam juz nikt nie chce pozyczac i dlug nie rosnie ??

to patologia kazdego samorzadu..

No właśnie Kraków jest najbardziej zadłużony wśród samorządów i dlatego poruszyłem temat  , teraz chyba 33 mln na wieczysta Kraków ma trafić , energolandia byłem dwa razy jest ok , 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Po co ja mam ustalać wersje jak ty nie przytomny jak ci dwaj. Oni przyjechali do PL na polskiej wizie potem wywalili wszystko do śmietnika albo schowali, chyba ,ze poszli do pracy w PL i pojechali do Niemic. Przecież na granicy PL DE nie musieli okazywać żadnych papierów chyba, że wpadli na kontroli. Gdzie ja piszę, że kogoś namierzono? Ty bredzisz. 

aby ich nie namierzono. nie przekręcaj, dobrze.

9 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Widzę frustracja u ciebie sięga zenitu. Ty widzisz jak sie kompromitujesz jak ja cię orzę Nie rozumiesz dlaczego uchodźcy nie maja paszportów ty byś Niemcowi paszport pokazał. A murzyn widać bystrzejszy. Mówi, że nie ma by ani Niemiec ani Polak nie wiedział gdzie go odesłać. Ty byś powiedział wszystko jak się nazywasz skąd przyjechałeś i by wiedzieli gdzie cię odesłać a murzyn bystrzejszy od ciebie wala głupa i nikt nie wie co z nim zrobić  Ty się dziwisz że oni wszyscy mają po 17 lat i się tak samo nazywają boś głupi.

Czaisz gdzie o tym mówiłeś ? Sam bredzisz a potem się tego wypierasz :P.

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Po co ja mam ustalać wersje jak ty nie przytomny jak ci dwaj. Oni przyjechali do PL na polskiej wizie potem wywalili wszystko do śmietnika albo schowali,

chyba ,ze poszli do pracy w PL i pojechali do Niemic. Przecież na granicy PL DE nie musieli okazywać żadnych papierów chyba, że wpadli na kontroli.

Nie wiem czy wyrzucali papiery w Polsce czy w Niemczech czy je gdzieś ukrywali. Służbom niemieckim nie przyznawali się kim są tak samo jak polskim by te nie mogły ich deportować do Afryki czy Azji.

Na polskiej wizie wjeżdżali do Shcengen. Notabene w wielu krajach Afryki wizę dostawali bez weryfikacji wiec już tam mogli bajki pisać w papierach. Jak wjechali do Schengen przez Polskę to już mieli na to wywalone chyba ,ze ktoś chciał pracować  Ile razy tłumaczyć tak oczywiste sprawy mozńa?

Co do drugiej wypowiedzi mogło tak być. Pojechali na wycieczkę do Niemiec.

Reszta skoro nie byłeś przy tym to twoje wizje, fantazje, insynuacje. 

Ponadto wychodzi na to że Niemcy odsyłają tylko do nas "naszych"migrantów. Reszta która nielegalnie u nich przebywa im nie przeszkadza. Chyba że każdy imigrant kojarzy im się z polską 🤣.

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Wyborcy kazali. I nie ma tu wyjątków choć w dużej mniejszości bo w małej ilości miast rządzą podobne praktyki prowadzą samorządowcy z pisu

Odstaw co bierzesz bo za mocne jest 🤣. Wyborcy po wyborach mają tyle do powiedzenia co żyd za okupacji. Gdybym ci powiedział jakie fantazje miał nasz wójt w kolejnych kampaniach to spadł byś z krzesła ze śmiechu a i tak go ludzie wybrali po raz kolejny a teraz robi to co mu pasuje na resztę nie ma funduszy. Prosta wymówka. I nie jest z Pisu chociaż był w kilku partiach w zależności jak wiatr zawiał 🤫. Grunt że ciągle na stołku.

Opublikowano

Kurna..

Ciekawe czy hektary , nawet z tartakiem będą coś warte ..w przesmyku suwalskim ...?

Trochę szkoda... .https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-pociag-staje-w-przesmyku-suwalskim-europa-szykuje-sie-na-wypadek-ataku/lcymw3m

• Haha 1
Opublikowano

Czyli historia zatoczyła koło. Schleswig-Holstein znów stanął w granicach PL :ph34r:. Putin powtórzy błąd Hitlera ? Nie sądzę. Raczej znów prowokuje ale dzięki temu można zwiększyć wydatki na obronność.

@12Pafnucy ponadto Ty się nie martw o Bogdana. @jacus albo @Kowalsky30 go przyjmą pod swój dach 🤣.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Czyli historia zatoczyła koło. Schleswig-Holstein znów stanął w granicach PL :ph34r:. Putin powtórzy błąd Hitlera ? Nie sądzę. Raczej znów prowokuje ale dzięki temu można zwiększyć wydatki na obronność.

Błąd?

Do tej pory wielu chwali Hitlera za wymordowanie Żydów...

4 minuty temu, dsbh napisał(a):

ponadto Ty się nie martw o Bogdana. @jacus albo @Kowalsky30 go przyjmą pod swój dach 🤣.

Myślisz?

No to dobrze, bo w obecnym czasie dobrze mieć takich...przyjaciół co przyjmą...

Opublikowano

Hitler przegrał bo zaatakował na kilku frontach jednocześnie. Gdyby zatrzymał się na linii Wisły, zostawił Afrykę i.t.d. Rosja i USA zostawiły by go w spokoju.

Prawdopodobnie.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Hitler przegrał bo zaatakował na kilku frontach jednocześnie. Gdyby zatrzymał się na linii Wisły, zostawił Afrykę i.t.d. Rosja i USA zostawiły by go w spokoju.

Prawdopodobnie.

Fajnie że masz swoich ... bohaterów...

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Myślisz?

No to dobrze, bo w obecnym czasie dobrze mieć takich...przyjaciół co przyjmą...

Tak. Będzie krowy doił u Kowalskiego 🤣.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

....Chiba ty...

Skąd się to chiba u Was wzięło ? Czysta ciekawość. U mnie każdy mówi chyba. Chociaż spotkałem się też ze słowem wim zamiast wiem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dsbh napisał(a):

Skąd się to chiba u Was wzięło ? Czysta ciekawość. U mnie każdy mówi chyba. Chociaż spotkałem się też ze słowem wim zamiast wiem.

Prawdę mówiąc ...to stąd to połapałem...

U nas to słowo ..musi tak..to nasze...

Tamto na naśladuję..takie ciekawostki ..🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
53 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna..

Ciekawe czy hektary , nawet z tartakiem będą coś warte ..w przesmyku suwalskim ...?

Trochę szkoda... .https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-pociag-staje-w-przesmyku-suwalskim-europa-szykuje-sie-na-wypadek-ataku/lcymw3m

@Bogdan_ja co powiesz na to co Pafnucy pisze ?

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

nawet ty bys tyle nie wydmuchal ..

46 minut temu, dsbh napisał(a):

@12Pafnucy ponadto Ty się nie martw o Bogdana. @jacus albo @Kowalsky30 go przyjmą pod swój dach 🤣.

obore mam wolna , nawet ty bys sie zmiescil z paroma krowami..

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

ty bys tyle nie wydmuchal .

...nie zartuj...🤭

3 minuty temu, jacus napisał(a):

obore mam wolna , nawet ty bys sie zmiescil z paroma krowami..

Hmmm.

Śmieci z bramy tam schowaj...

Będzie dużo ładniej....

Nie ma za co...🤷

Opublikowano
54 minuty temu, dsbh napisał(a):

Prawdopodobnie.

To by Stalin go zaatakował. Czemu Niemcy weszli w Ruskich jak w masło i zatrzymali się dopiero na przedpolach Moskwy? Bo armia sowiecka była zgromadzona i przygotowana do ataku na zachód. Niemcy mogli niszczyć i przejmować sprzęt oraz zasoby. Oraz zadać gigantyczne straty w pierwszych dniach walki. 

Wojna w Afryce to też nie taka fanaberia. W sumie to przecież nie Niemcy a Włosi tam rozpętali walki. Po przegranej Niemiec i Włoch, Brytyjczycy z Amerykankami sobie stworzyli dogodne warunki do  desantu w Europie. Gdyby nie wysłali tam Afrika Korps to by szybciej można było przeprowadzić desant na Włochy.