Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Skąd nasz takie info ?

inaczej nie mógł tego mieszkania przejąć bo to komunalne ....to i tak jest wałek bo nie miał prawa do tego bo nie był tam zameldowany ....to jest przestępczy proceder i będą z tego kłopoty 

tak dziala mafia która przyjmuje nielegalnie 🤣

umowa dożywocia musiała być i była i był to wałek 😲

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

inaczej nie mógł tego mieszkania przejąć bo to komunalne ....to i tak jest wałek bo nie miał prawa do tego bo nie był tam zameldowany ....to jest przestępczy proceder i będą z tego kłopoty 

Dziadek wykupił mieszkanie za 12 tys. Po pięciu latach je sprzedał za 120 tys Nawrockiemu . Był sąsiadem matki  Nawrockiego .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)

Sprawę na pewno zbada prokuratura. Sam proceder jest co najmniej moralnie wątpliwy ABW tego pod tym kontem nie sprawdzała.  Czy było to po 5 latach tez nie wiadomo. Wątpię by ABW sprawdzało czy Nawrocki się nim opiekował kto płacił za dps itd to ich nie obchodzi nabył mieszkanie i tyle kulis nie sprawdzali. 

W Poznaniu np samorząd zakazał takiego przejmowania mieszkań komunalnych. Lokatorzy po śmierci czy za życia nie mogą nikomu tego przekazać sprzedać itd nie mają żadnych praw. Po śmierci mieszkanie wraca do miasta.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Dziadek wykupił mieszkanie za 12 tys. Po pięciu latach je sprzedał za 120 tys Nawrockiemu . Był sąsiadem matki  Nawrockiego .

Jeżeli dziadek sprzedał, to nie mógł przekazać za dożywocie.

Nawrocki wyczuł biznes. Dał dziadkowi kasę na wykup mieszkania( do którego alfons nie miał prawa). Ten je wykupił i przepisał na alfonsa za opiekę. I mamy wałek. Wróć, mamy "zaradność" alfonsa. Prawnie wszystko ok. Tylko opieki brak.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Jeżeli dziadek sprzedał, to nie mógł przekazać za dożywocie.

Nawrocki wyczuł biznes. Dał dziadkowi kasę na wykup mieszkania( do którego alfons nie miał prawa). Ten je wykupił i przepisał na alfonsa za opiekę. I mamy wałek. Wróć, mamy "zaradność" alfonsa. Prawnie wszystko ok. Tylko opieki brak.

Gdyby było za opiekę ,to taka adnotacja znalazła by się w księdze wieczystej,ale tego nie ma ( tak jak jest w księdze u żony Trzaskowskiego).  Przecież gdyby mieszkanie było przejęte " za nic " a nie za kasę to notariusz już by siedział. Może  już wystarczy  wymyślania teorii spiskowych .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

to po co kłamie ....pewnie wyłudzili za pożyczkę na wysoki procent bo facet miał problemy .... typowy gangus dorobkiewicz na cudzym nieszczęściu ...dał 12 tys a potem lipna umowa niby sprzedaży za dług ....ale smród z tego będzie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

tak właśnie mafia przejmuje nieruchomości 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
20 godzin temu, mirro napisał(a):

Dzieciaku! 😂

Takie rzeczy to robił Freddy Krueger. Ale ten był z Ulicy Wiązów a nie Krakowa.🤣

Ten koszmar jest z ulicy Wałowej :ph34r:.

11 godzin temu, jacus napisał(a):

jakie pytanie bylo ?? skad jestem i ile mama dzieci ? wiele razy pisalem .poszukaj sobie.

ja sie tego nie wstydze jak ty.

i koniec dyskusji z wsiokami 🤣

Widzę już amnezja dopada, cóż starość nie radość. Nie interesuje mnie twoje życie prywatne. Mam je gdzieś. Na kogo tchórzu głosowałeś i będziesz  na dniach głosował ? Masz tą odwagę się przyznać czy będziesz udawał głupa ?

5 godzin temu, nie napisał(a):

peowcoy mają dzisiaj dzień orgazmu :D 

Koncepcja jest taka, że kandydat największej partii opozycyjnej, z realnymi szansami na elekcję, dowiedziawszy się, że będzie kandydował, postanowił zamordować jakiegoś staruszka, tak? 

Nagle okazało się, że człowiek, który od 20 lat jest prześwietlany przez wszystkie służby jest mordercą :D zabił staruszka, który ............ okazało się, że mieszka w DPS :D 

To służby Nawrockiego nie prześwietlały do tej pory ?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Gdyby było za opiekę ,to taka adnotacja znalazła by się w księdze wieczystej,ale tego nie ma ( tak jak jest w księdze u żony Trzaskowskiego).  Przecież gdyby mieszkanie było przejęte " za nic " a nie za kasę to notariusz już by siedział. Może  już wystarczy  wymyślania teorii spiskowych .

Póki co w przypadku żony Trzaskowskiego mieszka tam jej ojciec więc nie wiem w czym problem z tym Trzaskowskim.

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

on widział te 120 tys jak świnia niebo ....wszystko teraz wylezie a będzie cekawie 😲

Pewnie ustnie się dogadali, ze za opiekę a na papierze wpisali, że sprzedał. Jak prokuratura zacznie grzebać to może być ciekawie.

Opublikowano
9 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Nie w temacie jestem dlatego zapytam. Żona Trzaskowskiego osobiście się opiekowała ? Ponadto strasznie drogie DPSy w tym Gdańsku. Wychodzi ponad 8 tys zł miesięcznie plus emerytura za jedną osobę. To muszą być komfortowe warunki.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

To służby Nawrockiego nie prześwietlały do tej pory ?

Prześwietliły znalazły akt zakupu i sprawę zostawiły nie badając kulis bo oni tym się nie zajmują. 

Opublikowano (edytowane)

Był pod kontrolą ABW ale oni nie bedą sprawdzać jak się dogadał z dziadkiem. Sprawdzili, ze kupił od kogo kupił itd. Ten co sprzedał nie był w nic zamieszany i po sprawie. A czy on wymagał opieki czy może wyjechał do ciepłych krajów to ABW tym się nie interesuje. Pis teraz by uwiarygodnić co najmniej wątpliwy moralnie biznes a może i wątpliwy prawnie zasłania się ABW>.

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Nie w temacie jestem dlatego zapytam. Żona Trzaskowskiego osobiście się opiekowała ? 

Jedynie nawiązałem , że żona Trzaskowskiego posiada mieszkanie po matce za " dozywotke" , potwierdzone aktem notarialnym . W przypadku Nawrockiego jest inna forma przekazania własności.

Opublikowano (edytowane)

będzie smród bo coś ukrywają ...ja obstawiam że była lipna umowa kupna i nigdy gość tych 120 tys nie dostał ....typowe gangsterskie metody jakie znamy 😲

tak przestępcy robią "legalne "wały 🤣...jeszcze mamusia nastręczała gościa 🤣🤣🤣🤣🤣

kura ale smród 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Pewnie tak było pytanie ile da się udowodnić i czy dziadek jest w stanie coś powiedzieć?

Kumpel chciał w Poznaniu po teściowej tak mieszkanie dla córki przejąć. Teściowa 40 lat tam mieszka jeszcze żyje. Ale nie ma opcji. Przez takie biznesy Nawrockich Poznań zablokował takie przejęcia. Uczciwi ludzie nie mogą skorzystać. Bo szubrawcy biznes sobie wypatrzyli.

Moja mama miała dobra koleżankę ze szkoły jeszcze. Córka tej koleżanki zginęła nie miała koleżanka nikogo gdyby moja mama miał mentalność Nawrockiego miała by chatę Dała by kasę na wykup i biznes by był. No ale ona nie ma moralności Nawrockiego.

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Czepianie się tu zony Trzaskowskiego co próbuje bezradnie robić pis jest słabiutkie. Tam jeszcze jej ojciec mieszka a mąż matki. To rodzina itd.

A kto się czepia ,zastosowałem jedynie porównanie , przytoczyłem fakty ,a ty od razu tworzysz swoją wizję i wciskasz mi coś czego nawet między wierszami nie można wyczytać . Już nie pierwszy raz forsujesz jakieś swoje .....

Opublikowano
50 minut temu, andrzej78 napisał(a):

O opiece mówi sam nawrocki.

Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał(a):

Był pod kontrolą ABW ale oni nie bedą sprawdzać jak się dogadał z dziadkiem. Sprawdzili, ze kupił od kogo kupił itd. Ten co sprzedał nie był w nic zamieszany i po sprawie. A czy on wymagał opieki czy może wyjechał do ciepłych krajów to ABW tym się nie interesuje. Pis teraz by uwiarygodnić co najmniej wątpliwy moralnie biznes a może i wątpliwy prawnie zasłania się ABW>.

Akurat nie chodzi mi o tą sprawę. Skoro był prześwietlany to służby i nie tylko wiedziały jakie miał wcześniej kontakty. To skąd nagle ta afera z wielkim bu czy jak mu tam ?

26 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Jedynie nawiązałem , że żona Trzaskowskiego posiada mieszkanie po matce za " dozywotke" , potwierdzone aktem notarialnym . W przypadku Nawrockiego jest inna forma przekazania własności.

24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Czepianie się tu zony Trzaskowskiego co próbuje bezradnie robić pis jest słabiutkie. Tam jeszcze jej ojciec mieszka a mąż matki. To rodzina itd.

Za chwilę jak widzę niepotrzebną burzę rozpętacie. Pytałem ogólnie z ciekawości.  Jeżeli nikt nie opiekował się taką osobą to nie wie jak to wygląda. Dopóki taka osoba jest samodzielna to wszystko jest dobrze. Gdy przestaje być samodzielna to jest źle. Jedna czy dwie osoby nie dadzą rady się opiekować. Chyba że zrezygnuje się z pracy i całą uwagę poświęci opiece. Dzień i noc.