Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie podobnie, mam jednego co zajmuje sie stadem i tylko on wystawia świadectwo, chyba że gdzieś wyjedzie czy coś to wtedy wypisuje jego kolega weterynarz, ale tylko wtedy gdy ten mu pozwoli, bo mówią że nie podbierają sobie klientów 

Opublikowano

To widzicie u mnie jest łapanka i tyle. Każdy pisze a jak potrzeba to nie ma kto. a jak z nimi gadasz to każdy narzeka i mówi że nie chce tego pisać bo to więcej pierdolenia niż zysku. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, LonelySoul napisał(a):

U mnie jest rejonizacja , mam konkretnego i nie mogę iść do innego od tak .. ale oni mają zapłacone za dojazd z km więc ten argument że nie dojeżdżają jest dziwny , kontrola przed sprzedażą online ?

W obrębie powiatu każdy może wypisać wet który jest do tego uprawniony w myśl obecnie panujących przepisów 

To  u mnie fizycznie od 3 lat nie widziałem weta 

8 godzin temu, migacz napisał(a):

Lekarze tego nie wymyślili tylko inspekcja więc niech to skasują i będzie ekstra. Zresztą większość weterynarzy też jest za zniesieniem tego. A co do weterynarzy akurat ci co u nas piszą to wolą się pieskami i kotkami zajmować a nie świadectwo pisać. Potrzebne to jak koszula w d*pie.

Nie pragnij aby inspekcja wystawiała świadectwa, u mnie w historii 2 razy wystawiali, bardzo kosztowne i czasochłonne zajęcie i stresujące dla sprzedającego 

Edytowane przez ws71
Opublikowano

U mnie kiedyś wystawiali jak był Aujeszky. Powiat miał szczepienia i co co mieli wolne od choroby pisał im weterynarz i płacili a tym co mieli chorobę pisał inspektorat za darmo. Ja tam się cieszyłem i dobrze wspominam tamten czas.

• Like 1
Opublikowano

U mnie weterynarze mają wysrane. nikt nigdy nie przyjeżdża na świadectwo i wypisują z musu. oczywiście świadectw nie wystawia moj lekarz od inwenterza (jeden jest od świń a kto inny do bydła) bo sie w to nie bawią, tylko lekarze od małych zwierząt u nas mają uprawnienia do świadectw. 

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Jak każdy? Co chwilę ktoś rezygnuje 

Jeden rezygnuje a drugi się rozwija, nie każdy jest stworzony do rolnictwa.

Często temat o opłacalności kończy się w momencie jak pytasz jakie ma koszty i pada odpowiedź że nie liczę ale twardo twierdzi że się nie opłaca.

Opublikowano
42 minuty temu, migacz napisał(a):

U mnie kiedyś wystawiali jak był Aujeszky. Powiat miał szczepienia i co co mieli wolne od choroby pisał im weterynarz i płacili a tym co mieli chorobę pisał inspektorat za darmo. Ja tam się cieszyłem i dobrze wspominam tamten czas.

Ile to było lat wstecz, teraz na sprzedaż zwierzęta najlepiej osobnym pomieszczeniu, bo wtedy idzie dużo szybciej każde dokładnie obejrzy , za  40 szt  coś ok 150 zł było i to tylko tyle bo byli również u sąsiada bo tak by doszła km i kolejne 50 zł , normalnie u weta między 70-80 zł zależy od humoru 

Opublikowano

No fakt. Ja tam kojce do macior dorabiam. Do bydła już nie wrócę więc po co ma stać puste miejsce. Coś tam złomu jest to się poskleja i będzie wykorzystane. Po co się cisnąć.

Opublikowano

5.4 zł netto 72 sztuki 132,6kg średnia 

59 minut temu, krilan06 napisał(a):

U mnie na kontroli mówiła że niektórzy to nawet zakładają nowe stada. I dodała że chyba nie wiedzą na co się porywają 😅

Coś tam zapowiadają że program "Młody rolnik" z hodowlą zwierzęcą 300 tysięcy dofinansowania. To co nie którzy kombinują może w tym kierunku.

• Thanks 1