Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, ws71 napisał(a):

Skoro naszych było 2 mln przez rok to zgodnie z Twoją logika  to polskie należało by traktować tak samo czyli dzielić na 3 aby utrzymać logikę twego działania , bo nie ma żadnej różnicy czy to duński , czy polski warchlak w przypadku dalszego tuczu 

Przecież w systemie Irz one tak samo figurują czy to polski,dunski

Polski tucznik rodzi się w Polsce przy wadze 1 kg i pół roku jest na stanie u rolnika oraz w systemie rejestracji. Czego nie rozumiesz? Dunczyk jest do 4 mies. Przeczytałem ten artykuł na farmerze o tych świniach i mniej więcej pokrywa się to z tym co wam policzyłem. Kończę się udzielać w tej kwestii.

10 godzin temu, Xzysiek napisał(a):

Ile procent potrącenia na tzw "okarmienie" ?

U nich przy sztukach powyżej 135kg to nawet 4%

1 procent. Z nimi trzeba się kłócić. Nic na spokojnie się nie wywalczy.

Opublikowano

przeczytałeś i mniej więcej się zgadza,ale mniej czy więcej bo np pisaliście tutaj że za warchlaki w zeszłym roku wydaliśmy 20 mld ,a to właśnie taka prawda mniej więcej ,bo faktycznie tak tam napisali o 20 mld tyle że wydanych przez ostatnie 8 lat

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, kopin napisał(a):

Jak Ci nie pasuje  to że koledzy mają inne zdanie to ze swoimi chamskimi tekstami też nie powinieneś tutaj próbować zabłysnąć

Zdanie każdy ma swoje a że zabolało to trudno, prawda bywa akrutna. Lochy i tak zginą w pl. 

Krajowy warchlak teraz może zapisy na listopad i 50 % przedpłata jak to bywa u polskich hodowców. 

Edytowane przez MatiHolland
Opublikowano (edytowane)

prawda jest jak d*pa ,każdy ma swoją ,wic polega na tym żeby nie obrażać innych ,bo mogą też powiedzieć że duny kupują tylko te nieudaczniki które nie potrafią  sami sobie prosiaków odchować ,tylko nie ta na tym  polega forum żeby jeden drugiego obrażał

Edytowane przez kopin
  • Thanks 1
Opublikowano

Niestety przegłosowany jest polski warchlak. Pamiętajcie że na 10 kg kiełbasy w sklepie 8 kg jest z zagranicznego mięsa i 80 % lokalnych wedliniarzy jedzie na tym samym sprzedając to jako wyroby babuni. 

Opublikowano
12 godzin temu, kopin napisał(a):

przeczytałeś i mniej więcej się zgadza,ale mniej czy więcej bo np pisaliście tutaj że za warchlaki w zeszłym roku wydaliśmy 20 mld ,a to właśnie taka prawda mniej więcej ,bo faktycznie tak tam napisali o 20 mld tyle że wydanych przez ostatnie 8 lat

Mo,esz zacytować kto napisał że rocznie wydano 20 mld na warchlaki z importu 

Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 19:17, ws71 napisał(a):

A pro po pogłowia trzody chlewnej  i naszych hodowców   to do Polski w 2024 roku przywieziono ok 7,3 mln warchlaków, czyli ogólnie z typowo polskim rodowodem w Polsce mamy 1,8 mln sztuk  ,  Polscy rolnicy wydali, czyli dali zarobić mocno upraszczając 20 mld złotych duńskim producentom i to w kraju gdzie 21 lat wstecz było ponad 20 mln sztuk trzody chlewnej z czysto polskim rodowodem 🐷🐷🐷😠

Ty to napisałeś pisząc ile zakupiono w 2024 i nie zaznaczając że te 20 mld to za 8 lat

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kopin napisał(a):

Ty to napisałeś pisząc ile zakupiono w 2024 i nie zaznaczając że te 20 mld to za 8 lat

.Tam była kropka, czyli  nowa myśl i dalej slowo klucz w ,,dużym uproszczeniu" bo nie chciałem wchodzić w szczegóły , i na logikę  to by wyszło  niecałe 3 zl tys za warchlaka 😁tak pobieżnie 

Co do cen od 8.1 za E od 1 szt 

Edytowane przez ws71
Opublikowano

Przecinek czyli zdanie rozwinięte.Ale  przecież wiesz o co mi chodzi,nie o krytykę że pierdoły piszesz tylko o małe sprostowanie.Samemu zdarza mi się  coś niby fajnie pomyśleć a jak to napiszę to nie idzie zrozumieć;-)))