Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 21.02.2025 o 14:38, ursus914 napisał(a):

Mi proponuje pośrednik 5.85 za auto

Netto czy brutto ?

Opublikowano
1 godzinę temu, simpleNICKpl napisał(a):

6.50 od razu, są takie asy co po 6.20 za kg mają, tylko że płatność 90 dni a nie 7 jak u mnie

Prawdę napisałeś. U sprawdzonych i pewnych odbiorców z normalną płatnością 5.8-5.9. 

Opublikowano
17 minut temu, Peron napisał(a):

Prawdę napisałeś. U sprawdzonych i pewnych odbiorców z normalną płatnością 5.8-5.9. 

Czekam czy ktoś że sprzedający h po 7,40 za E wrzuci na forum skan faktury ( ponoć takie stawki uzyskiwali ok 14.02)

Opublikowano

Wątpię że ktoś wstawi, bo znajomy oddał w zeszłym tygodniu po 7,05 ktoś tu pisze o 7,20 a kolejny znajomy mówi że po 7,50 sprzedał wszystko Animex.

Opublikowano
3 godziny temu, ws71 napisał(a):

Czekam czy ktoś że sprzedający h po 7,40 za E wrzuci na forum skan faktury ( ponoć takie stawki uzyskiwali ok 14.02)

Była faktura kilka godzin. 7,44 za S

Opublikowano

Mieliśmy propozycje za cały samochód 7,6 netto za 180 szt , średnia mięsność musiała być min 57 %  , waga półtuszy max 120 kg , niestety wszystkie miały być z jednego gospodarstwa i w tym momencie odpadliśmy, termin płatności 3-4 dni 

Opublikowano
12 godzin temu, ws71 napisał(a):

Mieliśmy propozycje za cały samochód 7,6 netto za 180 szt , średnia mięsność musiała być min 57 %  , waga półtuszy max 120 kg , niestety wszystkie miały być z jednego gospodarstwa i w tym momencie odpadliśmy, termin płatności 3-4 dni 

Kto taki?

Opublikowano
11 godzin temu, Lukas210 napisał(a):

No to co się dziwisz że 7.4 ktoś dostał jak sam mówisz że miałeś propozycje 7.6

Tam był jeszcze jeden drobny szczegół transport w naszym zakresie, czyli rzeczywista cena jakieś 20 groszy mniej i to był 20 a nie 13 luty. 

@Neveragain  Łuków, mój znajomy  nam załatwiał , taki jednorazowy strzał na próbę jak to by wyszło po odliczeniu wszystkich kosztów 

Opublikowano

Panowie mam małą hodowle i do tej pory jakoś udawało się że nie było upadków a wczoraj "wywaliło" mi prosiaka najprawdopodobniej obrzekowka dostał zastrzyki ale już nie pomogło.Moje pytanie mam to zgłosić jutro do weterynarii, oni przyjeżdżają badają taką padline jestem w strefie różowej?

Opublikowano

Na każdej strefie trzeba zgłosić padnięcie na stronie piw i do zakładu utylizacji i później na irz.

Byłem i w czerwonej i nigdy nikt nie był robić sekcji.

Zgłoś do utylizacji, zabiorą to zgłosisz na stronie piw.

Jeżeli firma utylizacyjna będzie potrzebować jakiegoś dokumentu to przy zgłoszeniu powiedzą.

Opublikowano
Godzinę temu, Sadek napisał(a):

Na każdej strefie trzeba zgłosić padnięcie na stronie piw i do zakładu utylizacji i później na irz.

Byłem i w czerwonej i nigdy nikt nie był robić sekcji.

Zgłoś do utylizacji, zabiorą to zgłosisz na stronie piw.

Jeżeli firma utylizacyjna będzie potrzebować jakiegoś dokumentu to przy zgłoszeniu powiedzą.

U nas nikt nie zgłasza do piw. Tylko utylizacja i agencja. 

Opublikowano

Ja zgłaszam na stronie jest nawet zakładka, przy kontroli sprawdzali czy są zgłoszone nawet firma utylizacyjna na dokumencie pisała datę zgłoszenia do piw.

Ale też znam ludzi co nie zgłaszają.

Opublikowano
4 godziny temu, mareckii2006 napisał(a):

U nas nikt nie zgłasza do piw. Tylko utylizacja i agencja. 

W białej strefie jestem i tak samo robię. Byłem nawet pytać w PiW czy im to zgłaszać, to stwierdzili że tylko bydło, a świnie nie.

Opublikowano

W strefie różowej/ czerwonej potrzebujesz zgody powiatowego na sprzedaż swin.

Na wniosku do piw przed sprzedaza  oswiadczas że Ci nic nie padło przez ostatnie l5 dni ,porównują to z danymi z arimr jeśli padło a nie były pobrane proby na asf i im tego nie zgłosiłeś to zgody na sprzedaż swin u nas nie dostaniesz. 

Opublikowano
8 godzin temu, zenmaniek napisał(a):

Macie jakiś dobry sposób na obgryzanie ogonów u świń ? Nie gryzą się tylko łapią za ogony

Podwyższenie białka w paszy, gdzieś ktoś zaczął kombinować że skladnikami