Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

Właśnie dałeś upust swojej głupocie. Dzięki.

mareckii...

Najpierw przychodzisz licząc, że przez antysystemową rodzinę nie potrafiąca odnaleźć się w danej rzeczywistości zostaniesz bohaterem, na siłę próbujesz innych uczyć swojej zakrzywionej historii, a teraz mnie od głupich wyzywasz ? Taki poziom kultury wyniosłeś z antysystemowej rodziny ? To wiele wyjaśnia …ps. Nie mam zwyczaju jechać po czyichś rodzinach, ale skoro 2 razy zaczepiasz mnie pod tym kątem, to bardzo proszę. 

Opublikowano
1 minutę temu, mareckii2006 napisał(a):

Najpierw przychodzisz licząc, że przez antysystemową rodzinę nie potrafiąca odnaleźć się w danej rzeczywistości zostaniesz bohaterem, na siłę próbujesz innych uczyć swojej zakrzywionej historii, a teraz mnie od głupich wyzywasz ? Taki poziom kultury wyniosłeś z antysystemowej rodziny ? To wiele wyjaśnia …ps. Nie mam zwyczaju jechać po czyichś rodzinach, ale skoro 2 razy zaczepiasz mnie pod tym kątem, to bardzo proszę. 

Kij w odbytnicę PZPRowcom, natomiast przejdźmy płynnie po tej pasjonującej wymianie zdań do bieżących cen trzody chlewnej 🤩

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jesteś jedyny który popiera reformę rolną. Brawo mareckii 

10 minut temu, ursus914 napisał(a):

Kij w odbytnicę PZPRowcom, natomiast przejdźmy płynnie po tej pasjonującej wymianie zdań do bieżących cen trzody chlewnej 🤩

No Animex pyta o tuczniki. Tylko 7 zł proponowali mi.  

Edytowane przez Marcinrolnik2022
  • Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Ulanek napisał(a):

ws71 zobacz sobie ile dziś jest sztuk na stronie i czy ta liczba zgadza się z tą która była tydzień temu. Podpowiem- nie zgadza się :D

Właśnie zwróciłem  na to uwagę , czyli dostajemy za darmo jakąś okrojona wersję, która częściowo pokrywa się z rzeczywistością a pełna wersja tylko dla płacących subskrypcję

Opublikowano
12 minut temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

Jesteś jedyny który popiera reformę rolną. Brawo mareckii 

No Animex pyta o tuczniki. Tylko 7 zł proponowali mi.  

Ty w ogóle wiesz co to jest reforma rolna? Nie sądzę. 

Opublikowano

+55 groszy , ciekawe tylko po kiego grzyba zbili ceny skoro świń nie ma a niemieckie widać szybko w korzystnej cenie się skończyły, zresztą nasze kontraktowe też 

Opublikowano

Cene zbili bo chcieli zarobić proste  , a teraz podnoszą bo ci którzy eksportują mają zakazany pewnie import z niemiec i się boją stracić odbiorce . Może więc powstać zróżnicowanie w cenie , bo ci co robią na krajowy rynek kupią za grosze import  od sąsiada 

Opublikowano

Witam.  Chcę kupić nagrzewnice olejową aby zagrzać budynek przed wstawieniem. Zastanawiam się czy spaliny bardzo czuć.  Czy kupić z rurą odprowadzająca spaliny czy nie koniecznie. Może ktoś ma i podpowie.  Sorry , że w wątku o cenach, ale tu chyba najwięcej osób zagląda,  a jutro chcę zamówić. 

Opublikowano

mam i nic nie czuć, zwykła nagrzewnica na ropę z zapłonem elektrycznym

Opublikowano

Witam. Miesiąc temu kilku forumowiczów udzieliło  mi  rad  odnośnie obrzekówki. Przemyślałem je  i wprowadziłem zamiany( stała  temperatura , drobna  pasza, tlenek cynku w dużej  dawce), chciałem podziekowac tym  osobom gdyż w obecnym wstawieniu  tylko jedna  szt złapała  temperaturę i miała problemy ze  wstawaniem. Po podaniu Pyrylgiwetu  oraz Bacolamu po  1  godzinie  byla  juz  w paśniku.

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Kaczy85 napisał(a):

Witam.  Chcę kupić nagrzewnice olejową aby zagrzać budynek przed wstawieniem. Zastanawiam się czy spaliny bardzo czuć.  Czy kupić z rurą odprowadzająca spaliny czy nie koniecznie. Może ktoś ma i podpowie.  Sorry , że w wątku o cenach, ale tu chyba najwięcej osób zagląda,  a jutro chcę zamówić. 

Jeżeli wlejesz olej opałowy to będzie czuć a z oleju napędowego nie czuć, zależy oczywiście też od nagrzewnicy jedna przy rozruchu puści chmurę dymu druga zrobi to bez dymu.

Przecież w budynku jest wentylacja czyli nawet jeżeli będzie czuć to wentylacja wyciągnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v