Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał(a):

nie byłbym taki peien czy kazda ubojnia tak wezmie do tych 30 msc pierwiastkę 

Jak nie jesteś pewien to Co mówię która bierze. 

Sprzedawałem swoje krowy i jałówki po likwidacji, małe dorastały i dalej zacielałem, stękali krowiarze po 6-7tys za pierwiastke 35L z bieda... aż zapytałem w ubojni czy by nie poszły i gość mówi aby do 36 msc i 8-9.5tys za mięcho było bez stękania, że ta szczerbata, ta zezowata 😆

30 minut temu, karol091193 napisał(a):

Ja bym zadzwonił do tego handlarza i się upomniał o kasę 🤭

🤣🤣🤣

Beef Marek Red Label'a na całe święta i sylwestra za nią nakupił 🙈

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Pitraszek napisał(a):

Z takiej jałówki to mięsa 48 procent jak wyjdzie to wszystko

Mi ostatnio tak się byk O klasowy wybił i nie był to najgorszy wieszak jaki widziałem, mało tego, był lepszy od swojego rówieśnika, który wybił się na 51%, ale cuda się dzieją na ubojniach czasem, nawet jak się oddaje przez pośrednika 

Opublikowano
22 minuty temu, Michal014d napisał(a):

Ojojoj 🥴 Z nimi lepiej mieć swoją wagą tyłu tylko powiem. Jak nie masz to szukaj lepiej ubojni jakiejś i na wbc

Oni też muszą zarabiać ten nowe auta trzeba utrzymać 😆🫣🤣🤣

Opublikowano

Ta 17 za przedział do 220 i pewnie w mizernym o😂

Toć krowa i jałówka w o to praktycznie te same pieniądze za o klasę 

19 minut temu, donweter1989 napisał(a):

Takie jałówki O klasowe to sąsiad dzisiaj po 13.20 netto pchnął 

Jutro mam oglądać 400 kg jałówki do zacielenia wystawione po 5500

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał(a):

Jutro mam oglądać 400 kg jałówki do zacielenia wystawione po 5500

Sympatyczna cena. Znajomy co czasem od niego odsady brałem proponował mi odsadki mm w tej samej wadze co ,,Twoje " jałówki po 20 brutto za kilogram. Towar na pewno R-kowy ale nie dla takiego biednego dziada jak ja.

Opublikowano
46 minut temu, pedro2 napisał(a):

Jak nie jesteś pewien to Co mówię która bierze. 

Sprzedawałem swoje krowy i jałówki po likwidacji, małe dorastały i dalej zacielałem, stękali krowiarze po 6-7tys za pierwiastke 35L z bieda... aż zapytałem w ubojni czy by nie poszły i gość mówi aby do 36 msc i 8-9.5tys za mięcho było bez stękania, że ta szczerbata, ta zezowata 😆

Beef Marek Red Label'a na całe święta i sylwestra za nią nakupił 🙈

Ta ubojnia blisko mnie jest i handlowałem tam kiedyś 

Opublikowano
8 godzin temu, kazik6 napisał(a):

Co myślicie o tej fakturze?

Unknown-25.jpg

Nieporozumienie! Brak podstawowych danych rozpiski na sztuki ile po ile, i dopiero kwoty, wszystko po to abyś nie doliczył się ile powinno wyjść. Chyba że ważone na ogólnej albo masz odzielny papier rozliczenia

Opublikowano
37 minut temu, robi57362 napisał(a):

tak teraz piszą żeby nie wpisywać ceny i kilogramów bo mogą się im do tyłka dobrać, jak ktoś zrobi kontrolę i okaże się że byk na rzeźni 100 kg przytył

Bo tak było byk w domu 654 a rzezni 754,jak zrobiłem aferę to zmienili w irz na 654 ,ważyliśmy na ogólnej i dodatkowo na jego wadze zeby mieć porównanie,jadąc na ogólna spuszczał wodę po drodze

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, mate12345 napisał(a):

W ubiegłym tygodniu byki sprzedawałem po 17 i 17,8 krowy 12,5 i 14 to chyba przyzwoita cena? Brutto i skitki 7%  

Zależy jakie byki. Jak hf to cena lux jak czyste lm to słaba :)

Opublikowano
2 godziny temu, robi57362 napisał(a):

tak teraz piszą żeby nie wpisywać ceny i kilogramów bo mogą się im do tyłka dobrać, jak ktoś zrobi kontrolę i okaże się że byk na rzeźni 100 kg przytył

Tak, bo nikomu nie zależy by ważyć na ubojni i mamy handel gorszy jak bambuski pod palmami. A i dalej sprzedajemy zwierzęta rzezne za kg żywca, bo przecież komu potrzebny uczciwy wbc i prawdziwa klasyfikacjach 😂