Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, asus921 napisał(a):

Kupie jalowki miesne 100-300 kg.

do opasu ? Kiedyś Soltys z forum chwalił zarobek na opasie jalówek u mnie to sie nie sprawdza , o ile po swoich krowach było ok to z zakupionych cieląt porażka , 650 kg brutto do wieku 2 lat nie zrobiła żądna teraz mam w wieku prawie dwa lata to jedna nawet 500 kg nie ma 

Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał(a):

do opasu ? Kiedyś Soltys z forum chwalił zarobek na opasie jalówek u mnie to sie nie sprawdza , o ile po swoich krowach było ok to z zakupionych cieląt porażka , 650 kg brutto do wieku 2 lat nie zrobiła żądna teraz mam w wieku prawie dwa lata to jedna nawet 500 kg nie ma 

Hfki miałem to koło 600 się kręciły ale 24-28 MSC w takim wieku sprzedawalem, spokojniejsze od byka i jednak żarcia mniej potrzebują. 

Godzinę temu, asus921 napisał(a):

Do mnie wczoraj nawet nieznana firma zajechala pytac o bydlo i wypytywac kto w okolicy cos ma, wiec szukaja ostro.

Kupie jalowki miesne 100-300 kg. 63-300 Pleszew + 200km lub z transportem.

Też się kręciło jakichś 2 "dziadków" że kupują wszystko jak idzie przelew szybki  jak byk jeszcze na wadze stoi. 

Ale nie zapamiętałem jaka to firma 

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Do opasu. U mnie tez kilka sztuk zbilo srednia i wyszlo chyba 660kg brutto, a byk 800kg, ale byki większość po simie.

Opublikowano
1 godzinę temu, chudy123 napisał(a):

W tym tygodniu za byka LM 19'5 netto 

20 też.

5 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Poważnie spadek ceny czy jaja sobie robicie

Trzeba nakręcać się bardziej.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 15.11.2025 o 14:07, szymon09875 napisał(a):

Zależy jak ja ukierunkujesz. Czy od małego jak opasa czy jak przyszła mlecznice

W 22 miesiące 680 i 710 jałówka Hf jak duży gabaryt to idzie utuczyć.

• Like 1
Opublikowano

Jałówki u nas też zawsze dobrze wychodziły teraz średnia z sprzedaży jałówek wyszła 670 kg waga byków też wróciła do normy 740kg wyszło średnio na ostatniej partii w tym roku bym trzymał jałówki dalej ale ciężko o ładne jałówki mięsne od gospodarzy u nas a hfki każdy zostawia dla siebie a byczki bez problemu kupię zawsze no drugie to że jałówki trzymałem w osobnym budynku nie z bykami żeby cyrku nie było na oborze

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, livebird napisał(a):

To znowu ja ,a 31 brutto za R klase poubojowo względem 19-20 na żywą jak by wychodzil oco lepiej ?

Edytowane przez klose30
Nawet jeśli na żywo to cena brutto to przy pewnej wadze na żywa i tak lepiej
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Servio napisał(a):

Przed chwilą dzwoniłem do Sokołowa Tarnów, byków nie ma klO 29,7zl ,3%  dopłaty za R i 5% za U

A oni kupują tylko z umów czy mniejsze ilości też?

Opublikowano (edytowane)

ABP Tykocin 

Byk 

O klasa 28.8

R 29.2

U 29.6

Spadło 20gr względem tamtego tygodnia.

Edytowane przez 3in1
.
  • Like 2