Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, marcianjargit napisał(a):

Simentala byczek 5 miesięcy cena 2800 opłaca się kupić ?

Panie po 2800 to są 2 miesieczne nie pytaj  głupio tylko bierz chyba że jakiś wadliwy 🤣

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Cybulek17 napisał(a):

Nie bierz , daj mi numer ja z nim pogadam czy oszalał 🤭

Każdy chce teraz chować bydło jak o klasa po 22 😜 byłem w odchowalni po cielaki ludzie sami dzwonią i panie ja dam więcej aby z 50 szt było na już 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał(a):

Trzodziarze też myśleli że nie Ważne ile warchlak kosztuję, a i tak się zarobi 🤭

Na świniach to już jest standard drogi warchlak - tani tucznik 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

U nas z gieldowego punktu widzenia tez jestesmy na gorce. Drogi byk to drogi odsadek/cielak, a w nieskonczonosc rosnac nie bedzie niestety, wiec niektorym troche opanowania by sie przydalo, bo nikt nie bierze pod uwagę, ze mozna wtopic i biora cielaka za kazda cene. Handlyrz to mysli na 2dni do przodu i najlepiej wcisnac 2tyg RW za sima po 3k i bierz pan, bo byki drogie. Za 2 lata to moze sie wszystko zdarzyc. Paradoksalnie to drogie bydlo niekoniecznie da zarobic, bo to co zyskasz to zaplacisz wiecej za cielaka, a ryzyko duzo wieksze, ze spadnie niz, ze dalej pojdzie w gore.

Edytowane przez asus921
  • Like 3
Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał(a):

Tak,

za 120 kg cielaki 3000 wołają ja pier**lę cena kosmos

Taki z 4 miesiace hf/sm pogoniłam za 2500 ale to było 15 listopada

43 minuty temu, asus921 napisał(a):

U nas z gieldowego punktu widzenia tez jestesmy na gorce. Drogi byk to drogi odsadek/cielak, a w nieskonczonosc rosnac nie bedzie niestety, wiec niektorym troche opanowania by sie przydalo, bo nikt nie bierze pod uwagę, ze mozna wtopic i biora cielaka za kazda cene. Handlyrz to mysli na 2dni do przodu i najlepiej wcisnac 2tyg RW za sima po 3k i bierz pan, bo byki drogie. Za 2 lata to moze sie wszystko zdarzyc. Paradoksalnie to drogie bydlo niekoniecznie da zarobic, bo to co zyskasz to zaplacisz wiecej za cielaka, a ryzyko duzo wieksze, ze spadnie niz, ze dalej pojdzie w gore.

Zgadzam się. Najgorzej liczą ci co się porywają na bydło albo duże kredyty maja

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

dobry mięsny da zarobić , może mniej przy spadku ale raczej ponizej 12 zł nie spadnie , gorzej z hf może być i jałówkami ho

Pewnie. Wejdzie Mercosur na pełnej to się możesz zdziwić. Tuczniki dzisiaj są tańsze niż brojlery. Warchlak który teraz schodzi był wstawiany po ponad 300, a tuczniki z Niemiec jadą podobno po 4 zł z transportem. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Tak,

U nas za okolo 60 kg cielaka SM/HO czy LM/HO można wziąć spokojnie 1500 dlatego ja wszystkie byczki już ze 3 lata sprzedaje bo mi się bardziej opłaca sprzedać takiego niż trzymać 2 lata i niewiadomo co z niego będzie no ale ,,jak kto co woli,,

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Ja też sprzedaje takie . Mi też się nie kalkuluje chować 2 lata wolę podchować 1,5-2tyg i sprzedać . A jeszcze jak bym miał go kupić za 1,5tys🙆 i chować 🤷🙆😟

Opublikowano
40 minut temu, jarecki napisał(a):

A to co Turcja , Libia , Izrael nie mogą taniej kupić w Mercosur że kupują w Polsce ? 

Obecny trend w tuczu spowoduję odwrócenie się i tych rynków zbytu. Muzeumanie nie są tutaj tylko ze względu na cenę 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ja też sprzedaje takie . Mi też się nie kalkuluje chować 2 lata wolę podchować 1,5-2tyg i sprzedać . A jeszcze jak bym miał go kupić za 1,5tys🙆 i chować 🤷🙆😟

Co w nim zmienisz przez 1,5-2 tyg ? 

Chyba tylko cenę 😂

Opublikowano

Ja na mleku krowim chowam te do sprzedaży bo na preparacie to sama skóra i kości 

Opublikowano
24 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Ja na mleku krowim chowam te do sprzedaży bo na preparacie to sama skóra i kości 

Ja też zawsze do sprzedania na krowim z tym że poje z wiaderka a te które by doiły krowę to dużo lepiej wyglądają...

Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał(a):

Tak,

Skupujący cielęta płacą po 25 zł kg także po ile maja wystawiać skoro tamci tyle płacą? 

• Haha 1