Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, lolek1 napisał(a):

O tym akurat wiem, ale to nie w tym rzecz gdy arkusz blachy położymy na podłodze sam jeden  to jego boki patrzą lekko do góry .

Wkręty dociagna,byle na składaniach nie kręcić bo niektórzy tak robią żeby ładnie dolegała a po jakimś czasie cieknie na tych wkrętach 

Opublikowano
lolek1 napisał:

A ja mam pytanie do tych co mają filc czy przed przykreceniem blachy mieliście coś takiego że boki arkusza blachy podnosiły się same do góry chodzi mi o to czy to powoduje ten filc że blacha jest bardziej napięta i przy dociskaniu tego arkusza blachy pod wkrętem robi się pod słońce wgniotka  ,dodam że miałem arkusz bez filca i leży normalnie.

Normalne zachowanie blachy miałem od różnych producentów i było tak samo

Opublikowano
22 godziny temu, KarolaKarotka napisał(a):

W magazynie, gdzie trzymamy maszyny, ziarno i wszystko inne jak akurat jest miejsce jest filc, jest ok.

ALE. Pytam dlatego, że obawiam się, że te wszystkie opary od zwierząt pójdą do góry, filc to będzie ładnie chłonął, ale z racji tego że zwierzęta tam będą cały czas to to nigdy nie obeschnie i czy od ciągłej permanentnie utrzymującej się wilgoci między konstrukcją a blachą nie będzie to szybciej gnić? (w oborze mamy płytę obornicką 10 cm, od dołu pcv i jest ok, ale tu nie ma sensu bo i tak 3 strony odsłonięte)

Nie zaluj tylko płyta obornicka 4 ci starczy 

Opublikowano
31 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Dokładnie,ja kiedyś sprzedałem mała krowę coś  chyba z 550 kg a wpisane było 400 także szkoda nawet sprawdzać.

Żywa może się nie zgadzać ale WBC zawsze się zgadza więc jak sprzedałeś na żywa to masz porównanie co lepiej by ci wyszło.

Opublikowano
W dniu 17.09.2025 o 21:54, TommyLee napisał(a):

No właśnie widziałem te ogłoszenia po 6900 netto.  jak weźmiesz całosc Towar fajny tylko ryzyko duże. Takie trochę hobby dla bogatych hazardzistów robi się z hodowli bydła .

Jakie ryzyko, analitycy mówią że cena w kolejnym roku bedzie taka sama, rok temu mówili że na koniec 24r cena wyniesie 8/9zł, a było 12😄

Opublikowano

Bańka pękła? Nie wiem czy kupować ,czy zrobić sobie wakacje od bydła i obserwować jak to będzie po nowym roku .Cena byka 26 zł na wbc,zakład kupował do czwartku,bo mają za dużo towaru

• Haha 1
Opublikowano
marijusz napisał:

Bańka pękła? Nie wiem czy kupować ,czy zrobić sobie wakacje od bydła i obserwować jak to będzie po nowym roku .Cena byka 26 zł na wbc,zakład kupował do czwartku,bo mają za dużo towaru

I Ty w to wierzysz?

Opublikowano

Cena spada na ryj i to jest fakt.

Czy odbije w styczniu, kto to wie.

Choroba skory w Hiszpanii, zaczynaja wybijac stada w ktorych sie pokazalo aby sie nie rozprzestrzenilo. Duzo oferowanego miesa na rynku

Opublikowano
19 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Cena spada na ryj i to jest fakt.

Czy odbije w styczniu, kto to wie.

Choroba skory w Hiszpanii, zaczynaja wybijac stada w ktorych sie pokazalo aby sie nie rozprzestrzenilo. Duzo oferowanego miesa na rynku

Jakim styczniu...