Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał(a):

Zdjęcie z 17.06.  W tamtym roku siałem 15tego i udała się ładnie 

IMG_20250617_150501_3.jpg

To zostało mi zebrać trawę uprawiać i szukać siewu qq i usługodawcę a jakie nawożenie zastosowałeś przy tak późnym siewie? 

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał(a):

Zdjęcie z 17.06.  W tamtym roku siałem 15tego i udała się ładnie 

IMG_20250617_150501_3.jpg

Tylko jaka temperatura byla w tamtym a w tym? Nawet z konca kwietnia/pcozatku maja qq slabo rosnie bo zimno

Opublikowano
6 godzin temu, Samcik03 napisał(a):

To zostało mi zebrać trawę uprawiać i szukać siewu qq i usługodawcę a jakie nawożenie zastosowałeś przy tak późnym siewie? 

To usługowo było. U siebie mam 2.5ha po trawie ale w pon będzie już 3tyg jak posiane.A i mnie mniejszy stres bo w razie czego podlanie jest. Nawożenie 200kg/ha mieszanka mocznik/polifoska pół na pół 

Opublikowano

Tzw wolne sądy 😁

Kto trochę po sądach pochodził, ten się już w cyrku nie śmieję. 

I tam czas trochę inaczej upływa 

Tzw wolne sądy 😁

Kto trochę po sądach pochodził, ten się już w cyrku nie śmieję. 

I tam czas trochę inaczej upływa 

Opublikowano

Toć oni wszyscy mają czas. Przecież to tylko pieniądze i to w dodatku bogola rolnika. 

Trochę co innego jakby tak biedronkę okrasc, czy urząd skarbowy toto wtedy trzeba reagować natychmiast 😁

Toć oni wszyscy mają czas. Przecież to tylko pieniądze i to w dodatku bogola rolnika. 

Trochę co innego jakby tak biedronkę okrasc, czy urząd skarbowy toto wtedy trzeba reagować natychmiast 😁

Opublikowano

Po prostu trzeba doliczyć jednego byka na ochronę środowiska jednego na oszustów skupujących jednego na adwokata mówię o przeliczniku. Takie są koszty prowadzenia działalności w demokratycznym praworządnym kraju POPiSowym ale najważniejsza jest konstytucja 😂

• Like 2
Opublikowano
W dniu 19.06.2025 o 11:03, wojak1986 napisał(a):

Jak oglądałem odcinek o rolnictwie Brazylii to tam jakieś krzyżówki z bydłem Zebu były to bardziej nasz hf niż byk U klasowy 

Chodzi to że ze względu na klimat rasy europejskie nie do końca się sprawdzają i robią krzyżówki z azjatyckimi.  Wytną antrykot, rostbef, polędwicę, łopatkę z której się robi „super” stek, picanhie, żebro do pieczenia a reszta pewnie na mielonkę idzie i nikt się nie spuszcza nad klasami tylko ile kasy zostało z bydlaka…

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

Jak mają te bombelki między racicami to źle wróży.

Nie to raczej nie to. Tylko kilka krop na pysku i to nie bąble z ropa tylko twarde. Zakupów nie robiłam od stycznia

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Nie to raczej nie to. Tylko kilka krop na pysku i to nie bąble z ropa tylko twarde. Zakupów nie robiłam od stycznia

Złap za nos i pod łypą z przodu obejrzyj czy czysto

Opublikowano

Mam problem jakiś wirus czy ki ch*j wloz w  stado nie może wyjść dostały combi ject dwa dni twardo i zaś widze że rzadkawo robią, są na sianie ze 2 albo 3 tygodnie już i nieraz dzień któraś sztuka no robi normalnie i później spowrotem rzadkawo weterynarz twierdzi ze nie wie co to może być i co tu podać jak leczyć nie wiem jakieś pomysły badanie krwi ? Kału czy ki cholery?

Opublikowano

Jest test z kału. Jeśli wirus to dawanie antybiotyków to jak gra w totolotka i w zasadzie nikłe szanse na wygraną, a po antybiotykoterapi będą jak moje, czyli karły często 

Opublikowano

Ja to piertole w czym te choroby skórne przeszkadzają 🤔