Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.06.2025 o 16:17, Bartekj1994 napisał(a):

Witam miał ktoś podobny problem co ja? Mianowicie sprzedałem 2 cielaki innemu gospodarzowi około 100km ode mnie i przy sorzedazy kupujący twierdził że jest w niebieskiej strefie tak jak ja a teraz okazało się po kilku dniach że jednak on nie jest w strefie i co w takiej sytuacji z przemieszczeniem takich cielaków ? Będą się czepiać z inspekcji? 

Ja kupilem od handlarza i po fakcie sie okazalo ze przywiozl wszystko z niebieskiej strefy. Moze nic by z tego nie bylo ale polowa mi zdechla, po 2 zgloszonym mialem za 2 godziny wizyte z powiatowego wet i te co zostaly musialem pobrac probki dac do badania na obecność niebieskiego języka, naszczescie nic nie wyszlo.

Blokada przemieszczen na gospodarstwie dopoki wynikow nie bylo i wszystko trwalo bo z strefy jak ktos sprzedaje to powinny byc przebadane i pierwsze co tamtejsze powiatowe skad byly cielaki sprawdzali czy byly badane a nic nie bylo.

W marcu kupowane na aucie przemarzniete kazdy z innego gospodarstwa weterynarz prawie dziennie a i tak nie pomoglo, mocniejsze obstaly,  pluca jakas biegunka wirus hu wie co, wykonczalo je to powoli i kaput, jeszcze mnie jako transport wlasny wpisal to tez z powiatowego zwrocili uwage jak to przewiozlem jak nie mam wni. I co zje.y przez tel, potem z innego telefona juz do niego dzwonilem i obiecanie ze mi za to przywiezie inne, jak sobie go namaluje to bedzie

Opublikowano

Koledzy słyszałem że znowu rolnicy kolejny zakład doprowadzili do upadku???? Parę lat temu Zbyszka wydymali potem  ,walenski-pieta. Teraz widzę mafia rolnicza kolejnego wydymała.  Ze tez na takich rolników bandytów kary nie ma???

Nawciska taki jeden z drugim chude napompowane woda z solą pasione gałęziami renifery zada kasy jak za LM . Taki wlasciciel ubojnia, firmy przygarnie z dobroci serca  taki towar syf a potem bankrutuje i nie ma na chleb.   Macie pomysł aby raz na zawsze ukręcić działalność przestępczą rolników  a poszkodowanym firma pomoc?

• Haha 3
Opublikowano

Parę dni temu w okolicy widziałem jak żona wlasciciela kiedyś słynnej firmy he.rme.s ważyła byki na wadze ogólnej a Kamion był od woznieckiego....widocznie zmiana nazwy firmy i można nadal funkcjonowac

Opublikowano

Sp zoo,brak kręgosłupa i można jechać 😁

A że rolnicy hazard lubią to jak to mówi jeden z polityków "cóż szkodzi obiecać "🤣

Wczoraj też byłem u znajomych, to konie do nowej firmy z drugiego końca polski ślą bo 50 gr więcej będzie na kg i w miesiąc zapłacą 🫢

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Po ile płacicie za cielaki takie tygodniowe kupiłem przed niedzielą tygodniowego hf 1200 zł.Niema gdzie kupić ogłoszenie godzinę i już sprzedane normalnie masakra

Opublikowano
15 minut temu, robkos napisał(a):

Po ile płacicie za cielaki takie tygodniowe kupiłem przed niedzielą tygodniowego hf 1200 zł.Niema gdzie kupić ogłoszenie godzinę i już sprzedane normalnie masakra

Ponad 2 tygodniowe mam zamówione to po 1000 za łeb. Pewnie po 60 kg będą miały 

Opublikowano
17 minut temu, robkos napisał(a):

Po 900, tylko ja mam w odległości 100-200 metrów kilka gospo po 50-100 krów także hf-ów mam wystarczająco 🙃

Opublikowano
13 minut temu, raven18 napisał(a):

Po 900, tylko ja mam w odległości 100-200 metrów kilka gospo po 50-100 krów także hf-ów mam wystarczająco 🙃

Cielęta masz ale ziemi nie będziesz tam miał z szejkami.

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Cielęta masz ale ziemi nie będziesz tam miał z szejkami.

Gdzie teraz człowiek ma polot trzymając byki jak wokół krowiarze, plantatorzy warzyw i owoców TIRowcow i miejscy osadnicy kochający spokój. Dom wariatów na wsi

Opublikowano
53 minuty temu, robkos napisał(a):

Miesiąc temu sprzedałem 2 sztuki tygodniowe hf waga ok 50kg  może więcej. po 1300 szt. I się zastanawiam czy następne sprzedawać w tej samej cenie czy drożej 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał(a):

Sp zoo,brak kręgosłupa i można jechać 😁

A że rolnicy hazard lubią to jak to mówi jeden z polityków "cóż szkodzi obiecać "🤣

Wczoraj też byłem u znajomych, to konie do nowej firmy z drugiego końca polski ślą bo 50 gr więcej będzie na kg i w miesiąc zapłacą 🫢

po ile zrebaki ? 

Opublikowano
22 minuty temu, kuna9977 napisał(a):

Miesiąc temu sprzedałem 2 sztuki tygodniowe hf waga ok 50kg  może więcej. po 1300 szt. I się zastanawiam czy następne sprzedawać w tej samej cenie czy drożej 

Zrobiłeś się w uja , za tanio 

Opublikowano
53 minuty temu, kuna9977 napisał(a):

a tak na poważnie, jak ci będą dawać 1400 za dwa HF to sie nie wahaj, tylko sprzedej i jeszcze mleka dej kupcowi liter

Opublikowano
2 godziny temu, robkos napisał(a):

Czasami 10 minut i jest już sprzedany