Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić dobrą sianokiszonkę z lucerny myślę skosić w środę rano na wieczór zgrabić i w czwartek koło 12 prasować bo w tamtym roku kosiłem jednego dnia drugiego grabienie i trzeciego prasowanie i była zbyt sucha duże straty liści były 

Opublikowano
14 minut temu, nikolas29 napisał(a):

Polityczna choroba pryszczycy już w turcji.po wyborach wiatr zawieje 

To tylko kwestia czasu i ogłoszą u nas wiatr zmieni kierunek

Opublikowano

Jak będą chcieli to tak zrobią. W takich temperaturach jak teraz a ma być coraz cieplej to ten wirus będzie neutralizowany praktycznie od razu. Jedyny sposób zarażenia to przywiezienie zarażonego osobnika do gospodarstwa 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał(a):

Kto ?

o byki dzwonił znajomy któremu brakowało sztuk do pełnego auta bo ładował swoje byki (warunek był jeden tylko LM i maks.24m) - ja akurat mam tylko same jałówki więc nie pomogłem mu i nie interesowało mnie kto brał, będę się do niego odzywał dopiero jak będę miał na sprzedaż swoje sztuki 

Opublikowano

Sprzedane byki z luzu na żywą  

Jeden waga HhxLM 674 kg 18 zł brutto

Drugi Hh 625 kg 17 zł brutto

Trzeci HhxLM 565 kg 17 zł brutto

Skitka 6 procent . 

W dniu 18.05.2025 o 14:01, jarecki napisał(a):

Coraz wiecej jest bezrożnych genetycznie i nieraz ciężko takie złapać żęby uwiązać , 

Dokładnie 

Opublikowano

umie ktoś wytłumaczyć zasady dopłat do dobrostanu? Na wydruku kwalifikuje sie 90szt. z ponad 200szt. z tej ich tabelki co sie zwierzeta przewineły przez gosp. w ciągu roku oni piszą ze liczba zwierząt objetych wnioskiem to 72,41  a liczba stwierdzonych zwierząt w ramach dobrostanu to 59,84 i od tego naliczaja. Tak wiem ze od 4 do 18 mca, wiem ze maja byc 120 dni w tym wieku ale nie wiem dlaczego poprwanie  na ich wydruku jest 90 oni z tego robia 72,41 i pozniej 59,84.   

I jakie daty tutaj mają znaczenie od kiedy do kiedy liczą, czy termin składania wniosku ma znaczenie? 

Opublikowano
5 godzin temu, Sokol2 napisał(a):

umie ktoś wytłumaczyć zasady dopłat do dobrostanu? Na wydruku kwalifikuje sie 90szt. z ponad 200szt. z tej ich tabelki co sie zwierzeta przewineły przez gosp. w ciągu roku oni piszą ze liczba zwierząt objetych wnioskiem to 72,41  a liczba stwierdzonych zwierząt w ramach dobrostanu to 59,84 i od tego naliczaja. Tak wiem ze od 4 do 18 mca, wiem ze maja byc 120 dni w tym wieku ale nie wiem dlaczego poprwanie  na ich wydruku jest 90 oni z tego robia 72,41 i pozniej 59,84.   

I jakie daty tutaj mają znaczenie od kiedy do kiedy liczą, czy termin składania wniosku ma znaczenie? 

Zerknij na 128 stronę tam masz trochę temat rozjaśniony

W dniu 17.05.2025 o 11:43, piotrp88 napisał(a):

Przecież te zasady były znane przed składaniem wniosku...

Może wyjaśnisz koledze zasady naliczania dobrostanu skoro wszystko takie jasne i klarowne dla Ciebie jest. I Ty z tych oblatanych w temacie. 

Opublikowano

Będę miał na sprzedaż byka LM w wieku 20 miesięcy. Bardzo słabo rósł i ma koło 250-300kg. Ktoś by był chętny na kupno i przetrzymanie do 30 miesięcy i dopasieniu go?

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, katopo napisał(a):

Będę miał na sprzedaż byka LM w wieku 20 miesięcy. Bardzo słabo rósł i ma koło 250-300kg. Ktoś by był chętny na kupno i przetrzymanie do 30 miesięcy i dopasieniu go?

Jak on jest po płucach to interesu z niego nie będzie ale w tych czasach kto wie co ludzie kupują 

Opublikowano
21 minut temu, katopo napisał(a):

Mądry jesteś? Chcesz kogoś na minę wsadzić? Jak nie urósł to już nie urośnie... Na kiełbasę z nim.