Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A Masz jałówki od swoich mamek ?  Te po od  moich mamek są nawet  dobre za to kupne jałoszeczki to zupełna porażka . Kewin kupujesz odsadki rasowe te jałoszki ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Ja z jałówek nie. Waga mnie zawsze rozczarowuje. Kiedyś na mnie skoczyła od tamtej pory się boje. 

Wagą nie dorównają bykom, kilogram /dzień robią, są tańsze w zakupie, mniej jedzą, i spokojniejsze, musisz uważać !

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

A Masz jałówki od swoich mamek ?  Te po od  moich mamek są nawet  dobre za to kupne jałoszeczki to zupełna porażka . Kewin kupujesz odsadki rasowe te jałoszki ? 

Kupuję odsadki na raz ok 60- 80 szt,czeskie, polskie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Koledzy, proszę podpowiedzcie mi ile teraz można dostać za byczki LM (odsadki 300kg) oraz krowę LM (650 kg).
Muszę zrobić miejsce w oborze, więc chciałbym dowiedzieć się jakich cen mógłbym się spodziewać. Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Marcin133 napisał(a):

Koniarek 24.50 za o. Cena 50gr wyższa jak przed ta duża obniżka. Cza uciekać po majowym

14netto realne za hf 700+ z moja waga?

przy 26 netto za O klase jest mozliwe , ale znając życie wysoka cena = wybicie nizsze więc zależy od tych byków 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Słowacja już jest otwarta? Widziałem w ogłoszeniu cielaki z kolczykiem SK fakt że koło 130kg i może były odchowane w Polsce.... W co wątpię bo to handlarz wystawił 

Opublikowano

Koledzy, proszę podpowiedzcie mi ile teraz można dostać za byczki LM (300kg) oraz krowę LM (650 kg)?
Muszę zrobić miejsce w oborze, więc chciałbym dowiedzieć się jakich cen za kg żywej wagi mógłbym się spodziewać. Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Dokładnie mi przyszło rozliczenie bardzo ładny byczek w sumie reproduktor, kl U 25,3 netto a wybicie 53 także już kombinują 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W poniedziałek bydło oddane do ABP Tykocin , w piątek kasa na koncie a faktury brak ale mniej więcej byk Hf kiepski 52-53 %,jałówka hf*herford 53% a krowa 33miesiace około 48% klasy O choć byk podchodził pod P , krowa chyba przeszła jak jałówka cenowo , chyba że z nienacaka cenę podnieśli wagi Pułtusz  brałem z IRZ

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

No właśnie zważone u siebie to wiadomo a tak to domysły...

Ja jakiś czas temu patrzyłem w irz to tylko podana waga półtuszy reszta to domysły 

Opublikowano (edytowane)

waga żywca w ubojni jest i tak mało przydatna , często dopiero na drugi dzień trafia tam bydło tak przynajmniej było jak jechało ode mnie na Goline a wybicie podaje się z wagi brutto z miejsca  .        odbioru  .        klasa WBC jest tez podawana na irz

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, livebird napisał(a):

I jak to z tą pryszczycą uspokoiło sie to nima nowych ognisk na słowaci ani węgrach 

Ni ma pryszczycy bo są wybory, pójdziecie grzecznie wrzucić karteczkę i się odmieni

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

Ni ma pryszczycy bo są wybory, pójdziecie grzecznie wrzucić karteczkę i się odmieni

Dodaj że na jednego odpowiedniego kandydata 😀

received_1349689172362528.jpeg

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, livebird napisał(a):

I jak to z tą pryszczycą uspokoiło sie to nima nowych ognisk na słowaci ani węgrach 

A skąd chces się dowiedzieć o tym przed wyborami jak wszystkie media w jednych rękach a reszta jest skutecznie blokowana. Jak wyżej napisali. Po wyborach się dowiemy. Chociaż myślę że wybory zostaną odwołane i powtórzone bo nie wygra ten co ma wygrać. 

• Like 1