Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiecie o przypadku pryszczycy w Łódzkim? Pierwsza próba dodatnia, w poniedziałek będzie wynik drugiej i ogłoszenie jeśli się potwierdzi.

Nie znam miejscowości, nowy budynek cielaki SK? Czy ktoś ma dokładniejsze info? 

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, ursus914 napisał(a):

Czy wiecie o przypadku pryszczycy w Łódzkim? Pierwsza próba dodatnia, w poniedziałek będzie wynik drugiej i ogłoszenie jeśli się potwierdzi.

Skąd masz informację na ten temat? Zresztą taki news na weekend co i tak nic nie zmienia

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..przy tym ... pogłowie rolników spadnie...

Tych małych hobbystów jest coraz mniej

13 minut temu, ursus914 napisał(a):

Przed wyborami? Myślałam że zaczekaja

Opublikowano
5 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Skąd masz informację na ten temat? Zresztą taki news na weekend co i tak nic nie zmienia

To prawda że nic nie zmienia.

Dostałem telefon od poważnego człowieka. 

Cieszył bym się gdyby dzwonił ktokolwiek inny, wtedy mógłbym to potraktować jako plotkę. 

Opublikowano
33 minuty temu, ursus914 napisał(a):

obyś się mylił 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, ursus914 napisał(a):

Tam juz była próba  dodatnia pierwsza potem ujemna na bydle z Węgier  Teraz bedzie to samo.

Edytowane przez malorolny121
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Tych małych hobbystów jest coraz mniej

No zanikają.

Ludzie potrafią liczyć.

Po co robić coś, co przynosi marne zyski, bądź wcale.

Hodowla, to człowiek uwiązany jak nie ma kto zastąpić.

Roślinna na małym areale też kokosów nie da, a trochę trzeba nakładów by jakoś to rosło...

Dla samej idei robić nikt nie chce..

...temu rolnictwo zanika...

Da się zarabiać inaczej.

• Like 3
Opublikowano

To wszystko ma być w tysiącach sztuk? Będzie soja rzepak później mączki hormony w takim kołchozie każda zaoszczędzona złotówka będzie dobra ale kilka sztuk jest nie wydajne...później listy do Jaworowicz że wali na całą wieś i wyjść nie można...

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

To jesteśmy dogadani :) 

jestem zadowolony że się dobrze chowają. Tak jak mówiłem dopóki handlarze syfu nie rozniosą to się wszystko chowa bez antybiotyków. Dlatego nie wpuszczam juz handlarzy na oborę. 
A i każdy zadowolony. Ja bo mam lepszą cenę niż od handlarza. Ty bo masz niższą cenę niż kupując od handlarza. I najważniejsze nie ma chorób. Nie trzeba kasy na antybiotyki wydawać i upadków brak. 

Sprzedajesz cielaki ?

Opublikowano

A ja tam powrót do rolnictwa starej daty. 

Banda drobiu na jajca i mięso 

Ziarko gdzie lepsza ziemia 

Dbanie o czajki i derkacze na torfach 

Gdzie słabo, to siew tego za co unia płaci 

Z 10 sztuk bydła, bym był w pełni aktywnym rolnikiem 😁

Full, power eko, turbo dobrostanu 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał(a):

A ja tam powrót do rolnictwa starej daty. 

Banda drobiu na jajca i mięso 

Ziarko gdzie lepsza ziemia 

Dbanie o czajki i derkacze na torfach 

Gdzie słabo, to siew tego za co unia płaci 

Z 10 sztuk bydła, bym był w pełni aktywnym rolnikiem 😁

Full, power eko, turbo dobrostanu 

To tutaj niemodne. Oporowo całodobowo ma być. 

12 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

@krzychu121 Zgłaszam się na chętnego , żeby zapłacić zadośćuczynienie 🤣 poprzednie super się chowają

Spokojnie , niech robi wagę . Takich 700kg to stoi 40 sztuk + 20 sztuk 800kg . Wszystko musi iść według planu żeby była stabilność 

nie lepiej wypchnąć te większe w takiej jeszcze lepszej cenie? Czas pracy i pasza. Jak jest okazja?

Opublikowano
9 godzin temu, malaczarna napisał(a):

To tutaj niemodne. Oporowo całodobowo ma być. 

nie lepiej wypchnąć te większe w takiej jeszcze lepszej cenie? Czas pracy i pasza. Jak jest okazja?

Oporowo już było i już tak na pewno nie chcę 😁

Aż tyle nowego sprzętu i rozwoju mi nie potrzebne. 

Da się żyć i to całkiem przyzwoicie bez potężnego oporu 🤭

• Like 4
Opublikowano
11 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Te największe prawdopodobnie w przyszłym tygodniu wyjadą . Mam znajomych co w grudniu wypychali wszystko 650+ bo jest cena 😁

Opublikowano (edytowane)

Już to w upainskich czasach było udowodnione jak się robi biznesy, to czemu na pryszczycy by się mieli wahać 😁

Teraz, HF86 napisał(a):

Edytowane przez HF86
.