Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Takie pytanie. Czy czystorasowy byczek simentala tygodniowy jest warty 1600-1700zl bo dla mnie to abstrakcyjne. Czy to ja zatrzymałem się na cenach 500zl za hf? Dodam że w ta czystorasowosc to powątpiewam ale powiedzmy te 70%simentala ma.

Opublikowano
Godzinę temu, Michal014d napisał(a):

A za 2lata może być tak że będzie się prosić żeby chociaż ktoś zabrał za bezcen...

Ale nie pojedziesz raczej dołożyć sprzedawcy cielaków które kupiłeś dwa lata temu , jak teraz sprzedasz byka w lepszej cenie niż zakładałeś 🤷🏻‍♂️ tak zawsze było , drożeje rzeźne to i cielaki w górę 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Skoczkom nie ma co tłumaczyć 

Jeśli to do mnie to chybione jak kula w płot ta twoja mądrość... Na Podlasiu takich cen jak teraz za cieluny to ja dawno nie widziałem... Wiem że w innych częściach Polski jest drożej niż u nas ale widzę że i u nas już się powoli z cenami równają do innych województw.

27 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Ale nie pojedziesz raczej dołożyć sprzedawcy cielaków które kupiłeś dwa lata temu , jak teraz sprzedasz byka w lepszej cenie niż zakładałeś 🤷🏻‍♂️ tak zawsze było , drożeje rzeźne to i cielaki w górę 

Wiem o co ci chodzi ale to w dwie strony działa że nie zadzwonię za 2lata z pretensją że zakładałem cenę sprzedaży 14 a po 10zl poszły :) Najgorsze że moje że tak powiem "źródełka" od gospodarzy się wyczerpują :(

Opublikowano
14 minut temu, Michal014d napisał(a):

Wiem o co ci chodzi ale to w dwie strony działa że nie zadzwonię za 2lata z pretensją że zakładałem cenę sprzedaży 14 a po 10zl poszły :) Najgorsze że moje że tak powiem "źródełka" od gospodarzy się wyczerpują :(

Na pociesznie powiem , że u nas na Pomorzu już trzeba się ustawiać w kolejkę po hfy tygodniowe za 1000 - 1200zł 

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, chudy123 napisał(a):

Dzisiaj pojechały na statek:

Jałówki 18szt. MM i LM 14'50 netto 

Byki 9szt. LM 15'50 netto 

Byki 5szt. MM 14'00 netto 

Algieria 

Opublikowano
2 godziny temu, Michal014d napisał(a):

A za 2lata może być tak że będzie się prosić żeby chociaż ktoś zabrał za bezcen...

Może tak, a może nie

Opublikowano

dokładnie za 2 lata co będzie nikt nie przewidzi.Dla przykładu kupilem kilka ho od handlarza za 1200 zł/szt a sprzedałem 800 kilowe byki po 14 zł bo trafilem w szal cenowy,znajomy kupil prawie że tego samego dnia potrzymał 3 miesiace dwa padły i sprzedał za tyle co zapłacił bo odwidziała mu się hodowla

Opublikowano
38 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Na pociesznie powiem , że u nas na Pomorzu już trzeba się ustawiać w kolejkę po hfy tygodniowe za 1000 - 1200zł 

I już tego simentala co miałem na oku poszedł. Oj trzeba się szybko zastanawiać i przyzwyczaić do cen 1000+ 

Opublikowano
11 minut temu, Michal014d napisał(a):

I już tego simentala co miałem na oku poszedł. Oj trzeba się szybko zastanawiać i przyzwyczaić do cen 1000+ 

Którą część podlasie jesteś ? 

• Like 1
Opublikowano

Cena jest. Kontrakty długoterminowe popisane, nikt się nie spodziewał spadku pogłowia i braków. 

Tylko ciekawe jak kontrakty wypełnią to sobie zaczną straty odbijać. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał(a):

Cena jest. Kontrakty długoterminowe popisane, nikt się nie spodziewał spadku pogłowia i braków. 

Tylko ciekawe jak kontrakty wypełnią to sobie zaczną straty odbijać. 

Wstawiamy sysuny?🤔 

🤪