Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I bardzo dobrze, jak ktoś głupi, podpisywał wszystko jak leci bo obiecują pieniążki to niech teraz za to zapłacą ... Są osoby na prawdę chore, niepełnosprawne którym można pomóc, ale taki Rysiek z Rossoszy, zdrowy, sprawny tylko zarobić się nie chce na to ocieplenie, tacy jak Rysiek nie powinni dostawać 100% zwrotu tylko co najwyżej 30%. Jakby ktoś miał zapłacić 70% z swojej kieszeni to by się interesował na co idą pieniądze ...

Coś się tak przypyerdolił do tego Ryśka, przecież za Twoje nie żyje. Jeśli chodzi o te zwroty, to również nie On to wprowadził w życie, więc w czym masz problem. 

• Like 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/maszyny-rolnicze/ciagniki-rolnicze/ursus-c-385-na-podwojnych-kolach-rolnik-programista-sam-przerobil-ciagnik-2529224

Ale zmyślny chłop, dobrze że piszą o takich bohaterach artykuły 🫣🤦🤦

8 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Jakie macie moce przyłącza energetycznego u siebie na gospodarstwach ?

63A

nie wiedziałem że trzeba być programista żeby założyć bliźniaki do ciągnika

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Ręcznie prać, a nie automaty 

Za dobrze te baby mają, a później czas na zdrady i rozwody

🤣🤣🤣🤣🤦

malaczarna napisał:

28 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ręcznie prać, a nie automaty 

Za dobrze te baby mają, a później czas na zdrady i rozwody

A żebyś ręcznie doił

👍👍👍😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I bardzo dobrze, jak ktoś głupi, podpisywał wszystko jak leci bo obiecują pieniążki to niech teraz za to zapłacą ... Są osoby na prawdę chore, niepełnosprawne którym można pomóc, ale taki Rysiek z Rossoszy, zdrowy, sprawny tylko zarobić się nie chce na to ocieplenie, tacy jak Rysiek nie powinni dostawać 100% zwrotu tylko co najwyżej 30%. Jakby ktoś miał zapłacić 70% z swojej kieszeni to by się interesował na co idą pieniądze ...

100% ceny netto 

Vat musieli pokryć 

Dla mnie państwo powinno teraz pomóc tym co mają ewentualnie zwracać 

Nikt inny jak państwo stworzyło ten socjal 

Opublikowano

Witam szanowne grono. Zmiana telefonu i od nowa problemy z hasłami ale szybciej poszło.

@malaczarna auto kupione?nr podeślę wieczorem bo dopiero dzisiaj na af zajrzałem.

B+E zdane dzisiaj za pierwszym

Ławka rozwojowych Orlen 2025 wczoraj dostałem zaproszenie,więc ciągle jakieś cele osiągnięte.

Jutro jechać podpisać resztę dokumentów i za dwa miesiące ciągnik na podwórku będzie.

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

X2

Może nie aż tak...

45 minut temu, slawek74 napisał(a):

nie opłaca się 🤦🙆‍♂️

Wiem...zapomniałem dopisać 😉

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Od rana do nocy piły robi a między czasie obrabia ziemię lub pracuje przy drewnie, to cos tam jednak robi🤔 widuje większych nierobów...Nie koniecznie Polaków którzy żyją tutaj na nasz koszt. 

Czyli skoro robi i zdrowy to po co dawać takim socjal ??

59 minut temu, Karol6130 napisał(a):

100% ceny netto 

Vat musieli pokryć 

Dla mnie państwo powinno teraz pomóc tym co mają ewentualnie zwracać 

Nikt inny jak państwo stworzyło ten socjal 

A to jak państwo daje socjal to znaczy że socjalobiorca może wyłączyć używanie mózgu i podpisywać wszystko jak leci ..

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, bezbarwny napisał(a):

Coś się tak przypyerdolił do tego Ryśka, przecież za Twoje nie żyje. Jeśli chodzi o te zwroty, to również nie On to wprowadził w życie, więc w czym masz problem. 

Chodzi mi o to, że takie zwroty nie powinny się takim zdrowym i zdolnym do pracy Ryśkom należeć ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to jak państwo daje socjal to znaczy że socjalobiorca może wyłączyć używanie mózgu i podpisywać wszystko jak leci ..

I tak i nie, zależy kto 

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Zapewne na skutek strachu...musiał się tak zdeklarować, bo inaczej to🙆😱...przecież wystarczy jedno spojrzenie żony w jego kierunku i...🤭😁

A potem, że on sam powiedział...ale czy...z własnej woli🤔...i nieprzymuszonej🤔🤭

Wiesz po sobie 🤣🤣🤣

Drugi dzień wożenia obornika z pryzm na polu 🤣 jeszcze 2 dni i będzie koniec. 

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

gruby bajer https://www.facebook.com/reel/1182042873310949

gdzie tam jest R 🤔

Miłość jest ślepa 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

Witam szanowne grono. Zmiana telefonu i od nowa problemy z hasłami ale szybciej poszło.

@malaczarna auto kupione?nr podeślę wieczorem bo dopiero dzisiaj na af zajrzałem.

Ławka rozwojowych Orlen 2025 wczoraj dostałem zaproszenie,więc ciągle jakieś cele osiągnięte.

Jutro jechać podpisać resztę dokumentów i za dwa miesiące ciągnik na podwórku będzie.

Gratulacje. Nie mam czasu na zakupy. Mąż mnie zaskoczył i posiał trochę. 

• Thanks 2
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Gratuluje 👍👍👍

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

Gratulacje 👍

• Thanks 1
Opublikowano

Chodzi mi o to, że takie zwroty nie powinny się takim zdrowym i zdolnym do pracy Ryśkom należeć ...

Możesz w lustro spojrzeć?

Plujesz na Ryśka który ma więcej sprytu i rozumu niż niejeden tu, a sam doisz socjal

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał(a):

Możesz w lustro spojrzeć?

Plujesz na Ryśka który ma więcej sprytu i rozumu niż niejeden tu, a sam doisz socjal

Mogę w lustro spojrzeć, socjal powinien być tylko dla chorych, niezdolnych do pracy ludzi ... Zdrowy, zdolny do roboty facet i 100% zwrotu w tęczowym powietrzu się należy, to wg Ciebie jest normalne ?? Na służbę zdrowia brakuje od wielu lat pieniędzy, a tu się finansuje remonty chałupy zdrowym i zdolnym do roboty, to jest normalne ?? Na małe dzieci są zbiórki, bo leczenie nierefundowane, a Ryśkom dadzą 100% zwrotu na remonty, bo dobrze ukrywają dochody, to jest spoko ??

Socjal trzeba ograniczyć do koniecznego minimum, bo socjal rozleniwia ludzi, bo po co robić jak i tak dadzą, im gorzej tym w GOPS-ie lepiej ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@radekz200 zobacz jak się ucieka na skuterku ;) 

Kurna jak on dobrze z buta Zasuwał rozmaite kierowcy BMW jak uciekają i potem z buta to za 50 m ich mają a tego kawał gnał jakby był mądry to jeszcze by uciekł bo ten policjant to nie był w kondycji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v