Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

@QwaziPo co ma druga się męczyć

Gorzej jak będzie zadowolona 🤭

I se śnieg napierdala oporowo🤷 

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja wiem, rozumiem...tak samo, jak inna nie może mieć takiej samej sukienki na tej samej imprezie🤷😁...

Książkę mógłby napisać...🙆

• Like 1
Opublikowano

mojej sie trafilo na sylwestrze.dobrze ze ta druga byla na drugim koncu sali 😂 potega platform zakupowych.

27 minut temu, Qwazi napisał(a):

plony tu widze na 10 ton zboza i 5 slomy..na af przynajmniej.. 

26 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Jeszcze trochę mam do emerytury, hodowli nie mam 😁

to co ci przeszkadza w zyciu, a nie wegetacji ?? wczasy to zadne cuda.

26 minut temu, pedro2 napisał(a):

Porządku robić nie trzeba, dobry gospodarz dba na okrągło żeby bałagan nie powstał co widziałeś na moich foto

Ty jakbyś nie sprzątał to i tak pod oknem kupa gnoju i druga złomu 🙈 cieciu rozumisz 

wsioku czemu wstydzisz sie podac nazwe gminy w ktorej mieszkasz ?? 

co  tym jest takiego zebym sobie wasze bogactwo poogladal ?? 🤣

22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

U nas normalnie jest...

Na pszoku przyjmują bez problemów...

Palety też..🤭

tak przyjmuja opony od ciagnikow ..szczegolnie tylne .

wes sie nie osmieszaj..chyba ze przednie od 60 -jak im sie uwidzi ,nieraz 3 razy na wystawke szly.

po wuja klamac  ?? opony do 16 cali w ilosci 10 rocznie zjednego numeru.

https://kock.pl/dla-mieszkancow/system-gospodarowania-odpadami/

smieci 2 razy tansze niz u nas i tez do lasu wywalacie ?? nawet z workami oszukujecie ?

5 idziesz zbierac ??

22 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Może u mnie zacofana gospodarka ale do noszenia słomy używało się wideł. 

pszenica sypie sie tak ze na taczkach trzeba wozi..

jedynie worowka zostaje.. u was tez wystepowaly ??

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie uwierzy że takie coś istnieje...🤭 oj nie idzie Jacusiowi ostatnio...

Wszyscy już poznali kto zacz i jakie bajki snuje...😆

udowodnilem ci klamstwo ..a ty mi ???  idziesz sladami tomusia ??

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Nigdy mi się to nie zdazylo

I oby się nie zdarzyło...niefajnie, kiedy impreza zepsuta przez jakąś kieckę🤷

9 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Gorzej jak będzie zadowolona 🤭

I se śnieg napierdala oporowo🤷 

Książkę mógłby napisać...🙆

U mnie też śnieg pada...

Nic mi nawet nie mów o damskich kreacjach imprezowych 🤦...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

wuja klamac  ?? opony do 16 cali w ilosci 10 rocznie zjednego numeru.

A wiesz że nie wiedziałem że to tak?

Ciągnikowe odsprzedalem...i z Zetora i doicza a samochodowe...ostatnio miałem więcej jak dziesięć sztuk.

To bardziej chyba formułka na papierze by ludzie nie przesadzali.

Nie rozumiem czemu miał bym do lasu?

Nie łapie czemu? 

Nie udowadniasz kłamstw...

Ciągle zmyślasz i coś wpierasz innym...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

plony tu widze na 10 ton zboza i 5 slomy..na af przynajmniej

Nie chodzi o plon, tylko o technikę zbierania kostek

Opublikowano

trucker po nocy w krakowie 😂

https://www.facebook.com/reel/1192339965786791

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A wiesz że nie wiedziałem że to tak?

Ciągnikowe odsprzedalem...i z Zetora i doicza a samochodowe...ostatnio miałem więcej jak dziesięć sztuk.

To bardziej chyba formułka na papierze by ludzie nie przesadzali.

Nie rozumiem czemu miał bym do lasu?

Nie łapie czemu? 

Nie udowadniasz kłamstw...

Ciągle zmyślasz i coś wspierasz innym...

co zmyslam ?? jesli duzo jezdze ciagnikami to chyba logiczne ze mam zuzyte opony.. pare razy udalo sie znalezc chetnych temu ze stoja za plotem. 

tez nie rozumiem czemu ludzie wywalaja .tym bardziej ze lasow malo.swieze zdjecia  zgminy

482250963_630030156319922_3057032154755340178_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=EApuj35iZgsQ7kNvgFO1B9t&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&_nc_gid=A0EUC2e9UBqfaR5osJmf0Dp&oh=00_AYEm4JGPmcu2NW25tkLg5esHfHQLvbMBzoWfhK14PeREZA&oe=67D8FD9C

raz jedyny udalo sie oddac mpo -sami jezdzili i szukali-na pewno mieli cos na boku,bo specjalnie przjechali i juz mieli pelne auto z paru wsi.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

trucker po nocy w krakowie 😂

https://www.facebook.com/reel/1192339965786791

co zmyslam ?? jesli duzo jezdze ciagnikami to chyba logiczne ze mam zuzyte opony.. pare razy udalo sie znalezc chetnych temu ze stoja za plotem. 

tez nie rozumiem czemu ludzie wywalaja .tym bardziej ze lasow malo.swieze zdjecia  zgminy

482250963_630030156319922_3057032154755340178_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=EApuj35iZgsQ7kNvgFO1B9t&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&_nc_gid=A0EUC2e9UBqfaR5osJmf0Dp&oh=00_AYEm4JGPmcu2NW25tkLg5esHfHQLvbMBzoWfhK14PeREZA&oe=67D8FD9C

raz jedyny udalo sie oddac mpo -sami jezdzili i szukali-na pewno mieli cos na boku,bo specjalnie przjechali i juz mieli pelne auto z paru wsi.

Zdążają się takie widoki.

...aż jak będę kiedy w pszoku to zapytam jak z ciągnikowymi oponami.

Przekonany byłem że biorą.

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał(a):

Nie dla psa kiełbasa cieciu rozumisz 

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

mojej sie trafilo na sylwestrze.dobrze ze ta druga byla na drugim koncu sali 😂 potega platform zakupowych.

plony tu widze na 10 ton zboza i 5 slomy..na af przynajmniej.. 

to co ci przeszkadza w zyciu, a nie wegetacji ?? wczasy to zadne cuda.

tak przyjmuja opony od ciagnikow ..szczegolnie tylne .

wes sie nie osmieszaj..chyba ze przednie od 60 -jak im sie uwidzi ,nieraz 3 razy na wystawke szly.

po wuja klamac  ?? opony do 16 cali w ilosci 10 rocznie zjednego numeru.

https://kock.pl/dla-mieszkancow/system-gospodarowania-odpadami/

smieci 2 razy tansze niz u nas i tez do lasu wywalacie ?? nawet z workami oszukujecie ?

5 idziesz zbierac ??

pszenica sypie sie tak ze na taczkach trzeba wozi..

jedynie worowka zostaje.. u was tez wystepowaly ??

udowodnilem ci klamstwo ..a ty mi ???  idziesz sladami tomusia ??

Mi nic nie przeszkadza, ja nie narzekam tylko muszą maluszki trochę podrosnąć na wojaże zagraniczne

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak została ostatnia to dojarka poszła w kąt do garażu

stoi jeszcze czy tylko tyle z niej zostało ?

szkielet-czlowieka-szkieletor-kosciotrup

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...aż jak będę kiedy w pszoku to zapytam jak z ciągnikowymi oponami.

tylne to ucinasz boki a z bieżnika gąsienicę do skutera śnieżnego robisz

Edytowane przez konteno
Opublikowano

ja znalazlem chetnego co kwietniki zrobil..

a tak to problem -ciekawe ile za kg teraz licza..

11 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nie dla psa kiełbasa cieciu rozumisz 

wstyd.wstyd 😂😂 podlasie sie wstydzisz pokazac ??

jak musi ta gmina wygladac ?? i czemu tak nedznie ??

10 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Mi nic nie przeszkadza, ja nie narzekam tylko muszą maluszki trochę podrosnąć na wojaże zagraniczne

roczne juz jezdza po cieplych krajach.. tez uwazam ze to przegiecie ,zmiana pozywienia i klimatu to dla dziecka duzy szok.

nad baltykiem to spokojnie-na pewno upaly im nie przeszkodza. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

ty rolnik czy dwuzawodowiec?

100 hektarowiec dwu zawodowiec 

Nad Bałtykiem byliśmy w zeszłym roku i całkiem fajnie, teraz będę chciał nad Balaton, ale to pewnie przyszły rok 

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No za taką kasę i jest taka jak piszesz to może komuś się przydać...

@Chłoporobotnik kup może.

W zeszłym roku za 3200 kupił kolega taka że zaczepić i w pole. 89 albo 90 rok nie pamiętam teraz. 

A w niedziele zwijke byliśmy obejrzeć, w sobotę ma jechać przyprowadzić, 3700. 

W szoku byłem ze to się kręci. Niby wszystko sprawne. 

Facet miał tego nh ogłoszonego i na tym samym ogłoszeniu fortschritta kostkę mała 

Myślałem że to cena za kostkę, a się okazało że jedna i druga 4 tys ma kosztować. 

new Holland 841

Wąski podbieracz, ale na te kilka ha to mu wystarczy pewnie w zupełności 

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał(a):

stoi jeszcze czy tylko tyle z niej zostało ?

szkielet-czlowieka-szkieletor-kosciotrup

Sprzedana z 5 lat temu.

Zimno.

7 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

W zeszłym roku za 3200 kupił kolega taka że zaczepić i w pole. 89 albo 90 rok nie pamiętam teraz. 

A w niedziele zwijke byliśmy obejrzeć, w sobotę ma jechać przyprowadzić, 3700. 

W szoku byłem ze to się kręci. Niby wszystko sprawne. 

Facet miał tego nh ogłoszonego i na tym samym ogłoszeniu fortschritta kostkę mała 

Myślałem że to cena za kostkę, a się okazało że jedna i druga 4 tys ma kosztować. 

new Holland 841

Wąski podbieracz, ale na te kilka ha to mu wystarczy pewnie w zupełności 

U was inne ceny. To co u was wyszło z użytku u nas dalej używane i poszukiwane. Dajmy na to UG 2 - u was przeżytek a u nas za mniej niż 600-700 ciężko znaleźć. Dużo kupuje pod ogródki i jak traktor sobie jakiś kupi, startując od zera.

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dajmy na to UG 2 - u was przeżytek a u nas za mniej niż 600-700 ciężko znaleźć. Dużo kupuje pod ogródki i jak traktor sobie jakiś kupi, startując od zera.

Nie pisz tak...

To się kłóci z obrazem Jacusiowej galicji...🙆

• Haha 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

🕯️_____✝️ _____🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

• Haha 1