Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

no nie wiem czy Ci sił i nerwów starczy. Mój mąż pół życia już poświęcił i dalej nie zadowolony z efektu

Diabeł nie kobita, już wie kiedy jej chłop umrze 

10 minut temu, jacus napisał(a):

zapomnialem napisac ze pytanie do ludzi zdrowych psychicznie lub bez wiejskich kompleksow .

?? slabo znasz polske..przedmiescia wielkiego miasta wygladaja troche inaczej niz malego..

mialem sprzedac pole na dzialki ale facet troche sie z kasa przeliczyl. inna pod zwirownie -ale to troche potrwa..5 arow by na zwrot I raty styklo spokojnie .

do tego troche przesadzilem z punktacja . 

a ja mam dla ciebie miejsce zaklepane w poradni malzenskiej ..

cos ci sie statystyki pomylily 

masz odwage podac z jakiej gminy jestes i wtedy sprawdzimy...

w 2019 zalozyles konto  na af ?? wiec zlikwiduj i stere czasy wroca..

Chyba z 10 lat wcześniej 

W tamtych latach powiedzmy że stałem się lepszym człowiekiem, nie było warto, życie nie cieszy jak kiedyś 

Chodzisz jak żywy trup

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, tommy66692 napisał(a):

To trzeba sukcesywnie nie za często ale raz na tydzień lub dwa pójść w balecik i zluzowac 😁 polecam

Masz rację raz na tydzień wypada poruc*ać

Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Jestem żonaty więc ja tutaj pisałem o wprowadzaniu elementu baśniowego, ale dla kawalerów jak najbardziej wskazane wszystko 😁

Opublikowano
5 minut temu, tommy66692 napisał(a):

To trzeba sukcesywnie nie za często ale raz na tydzień lub dwa pójść w balecik i zluzowac 😁 polecam

Tylko dwa dni w tygodniu? A co ja ksiądz?

W tygodniu to jak było tak że było dwa dni przerwy to już sukces

Się poznawało ciekawych ludzi, szkoliło języki

Opublikowano
1 minutę temu, tommy66692 napisał(a):

Jestem żonaty więc ja tutaj pisałem o wprowadzaniu elementu baśniowego, ale dla kawalerów jak najbardziej wskazane wszystko 😁

Żeby się bimbru napić to z chałupy nie muszę wyłazić. 

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, mf362 napisał(a):

Jak u was jest z pożarami traw ? U nas w sąsiednich miejscowościach jest jakaś plaga . 

nawet w gazetach pisza i w telewizji  pokazuja ..

gdyby paru strazakow przymkneli bylby spokoj.. w gminie juz tak bylo prezes z gospodarzem remizy.

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Aaaa...to taki prezent...a niektórzy to se te upominki...w majówkę fundowali 😉🤭

Też można 🫣 

Chociaż dzień kobiet w tym roku spokojny 🤭🤭

23 minuty temu, tommy66692 napisał(a):

Raz na dwa tygodnie to alkoholizm?

Teoretycznie, jeśli będzie to regularnie to tak

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacor73 napisał(a):

Nie wszyscy mieli takie szczęście😔

Warunki są jeszcze średnie, asfalt nie do końca klei jak trzeba, piachu sporo, sam złapałem uślizg tylnego koła dzisiaj na piachu, ale bez konsekwencji. U mnie przód 2020, tył 2022, powoli robią się wiekowe opony, twarde, wczesną wiosną i na jesieni trzeba uważać. A i jak się wsiada po 5 miesiącach to też trzeba sobie znowu przypomnieć pewne rzeczy ...

Wypadków też jest więcej bo i motocykli na drogach coraz więcej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No jak?

Coś słaba masz tą definicje bambra

Bo bambry to są dwa rodzaje. Jeden to ten co ma więcej dzierżawionego a drugi to taki co ma po prostu dużo swojego. Czyli w naszym rejonie to taki 10ha+. Dawniej na takich mówili chadziaje. Jeszcze babka tak do tej pory mówi.

pierdzirlisz głupoty jak zwykle zresztą.... taka ostra baba by cię ustawiła 😁

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Tak sobie dziś siedziałem, i myślałem, analizowałem, i doszedłem do wniosku że to moje życie jest bez sensu, zwłaszcza od listopada 2021r, żadnych emocji, adrenaliny, stresu, brak wiekszych ambicji, sama nuda

Jeszcze do 2018-19r było kompletnie inaczej

Cały czas się coś działo, wtedy jeszcze żyłem, były pieniądze, checi, wszystko

I tak sobie myślę że trzeba do tego wrócić, bo to ile tak naprawdę takiemu dziadowi jak ja życia zostało 

Ty weź może...nie analizuj...bo średnio wychodzi🤷🤦

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, tommy66692 napisał(a):

Żeby się bimbru napić to z chałupy nie muszę wyłazić. 

wypić tak by nikt o tym nie wiedział to uj nie picie 🤭😁

• Haha 5
Opublikowano
53 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Powiedział zatwardziały kawaler, bez poczucia własnej wartości 🤦

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v