Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Desperado napisał(a):

To zatrzymane miał wcześniej, czy jak? jak mu zatrzymali przy kontroli to jak kierował bez uprawnień? wali kogoś do reszty?

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/rolnicza-kronika-policyjna/38115-kontrola-ciagnika-rolniczego-i-drakonska-kara-co-przeskrobal-kierowca

Kiedy ty zaczniesz rozumieć co czytasz...🤦

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No toż gadam że u nas takich cen nie ma jak tu niektórzy podają.

16 to max za piękną sztukę...

Moje jeden w typie hf drugi lepszy mm.

@malaczarna, ale jak chcesz to mogę napisać że po 17 wziąłem...😉

Wszyscy podają rekordowe ceny. Jestem zawiedziona

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

@malaczarna zamiast głęboszowania lepsze rozwiązanie zrobić pługiem dłutowym. Zrobiona robota orać nie potrzeba a i w dopłaty wpiszesz bezorkowo. 

Pograze się w zielu. Muszę orać 

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

gleboszowanie 500÷700zl/ha

Może szwagier by jaki upust dał. Na jesieni jak tak sucho będzie to nierealne zrobić tym

Opublikowano
7 godzin temu, Elon napisał(a):

Tak, nie ma bydła, jest bardzo ładnych sztuk.

Wujek icek tak płaci ? Chyba bezpośrednio brali 🫣

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Wszyscy podają rekordowe ceny. Jestem zawiedziona

Pograze się w zielu. Muszę orać 

Może szwagier by jaki upust dał. Na jesieni jak tak sucho będzie to nierealne zrobić tym

Spoko ja jałówki tanio sprzedałem 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

dostępne są do tego talerze i czesci? mam też taka podobna JD to bywają problemy

Są. Za 30 talerzy ciętych dałem 4k; 4szt 560, reszta 610. Tyle że ośka 40x40. Łożyskowanis nie ruszałem, ale całe  kompletne piasty widziałem w sprzedaży. 

plus tej maszyny to masa. Jeszcze nie było pola którego bym nią nie urobił. Pieńków i nieużytków się nie boi.

Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Zerwało 2 łańcuchy w pile 

Za pisu takie rzeczy nie wystęP0wały

Za PiSu leżałeś na tapczanie i w niego pierdziałeś to i piły leżące nieużywane na strychu się nie psuły xD 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Jako doświadczony serwisant zadam najważniejsze pytanie: 

Próbował pan wyłączyć i włączyć? 🤣

Dodaj jeszcze...

Dziwne...u mnie działa...🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v