Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/zmowa-cenowa-na-rynku-maszyn-rolniczych-uokik-stawia-zarzuty,157861.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=farmer.pl25-02-2025

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/rolnicy-nie-musza-sie-martwic-rzad-zapowiada-legalizacje-zarejestrowanych-belarusow,157878.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=farmer.pl25-02-2025

bloto sie zrobilo.. na plusie  jeszcze teraz .

8 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Naucz się pisać cięciu 😂 bezalkoholowego nie pije. Fakt że te piwa lane to mogły być i chrzczone 

nieuku sam sie naucz pisac , nawet korekta przy tobie zglupiala 😂

bajki to w mozesz kolegom spod  sklepu opowiadac .mozgi od alkoholu maja w takim stanie jak twoj.😂

Opublikowano
44 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

nie rozpinasz i ładujesz na 12v a jak masz 2x6V i rozepniesz pojedynczo to musisz prostownik ustawić na 6V i ładować pojedynczo

no moja żona do pracy też robi miesięcznie z 1500km

Ja do samej pracy mało. 2 tysiące dobijam a mój mąż ponad 2 tysiące

Opublikowano (edytowane)

@jacus

Tak cię Tusk wyprowadził że nie masz na paliwo, Polska A to u was się nie jeździ samochodami, macie stare zużyte niemieckie tramwaje podobno najwygodniej w wypierdzianym siedzisku tramwajowym przez jakiegoś adolfa 😁

Edytowane przez tommy66692
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Cały dzień walka że złem. 

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

No jutro od rana walka że złem 

W dniu 11.02.2025 o 18:51, Krzysztof81 napisał(a):

Trzyma poziom 

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-tucano-320-heder-c490-CID757-ID12sIAR.html

Na wózek tylko farby zabrakło.

ma nawet yt https://www.youtube.com/@smigler4343 a w komentarzach pod filmami ciśnie po rolnikach

Opublikowano
44 minuty temu, tommy66692 napisał(a):

@jacus

Tak cię Tusk wyprowadził że nie masz na paliwo, Polska A to u was się nie jeździ samochodami, macie stare zużyte niemieckie tramwaje podobno najwygodniej w wypierdzianym siedzisku tramwajowym przez jakiegoś adolfa 😁

byly moderatorze . sprawdz statystyki ruchu drogowego w poszczegolnych regionach i przestan bajki opowiadac..

u was nie ma kto ,gdzie i po co jezdzic. w rejonie krakowa mieszka wiecej ludzi niz na calym podlasiu.

wiekszsc to juz nowe krakowiaki czy autobusy elektryczne. 

byles kiedykolwiek w krakowie i okolicach ?

28 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ja w miesiac

ja nie ma potrzeby ani koniecznosci jezdzic..swoje sie w zyciu najezdzilem .teraz wole gdy mnie woza 😂

wlasnie na tym polega cywilizacja.. tak trudno to wam zrozumiec ?? 

Opublikowano
57 minut temu, jacus napisał(a):

byly moderatorze . sprawdz statystyki ruchu drogowego w poszczegolnych regionach i przestan bajki opowiadac..

Pod względem korków na Kraków nie ma mocnych xD Tam się więcej stoi w samochodzie niż jedzie xD 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

nie rozpinasz i ładujesz na 12v a jak masz 2x6V i rozepniesz pojedynczo to musisz prostownik ustawić na 6V i ładować pojedynczo

Tu piszesz o połączeniu szeregowym . Jak są spięte równolegle to choć są 2 dwunastki. Ładuje prądem 12v nie 24.

Opublikowano
6465 napisał:

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

Tu piszesz o połączeniu szeregowym . Jak są spięte równolegle to choć są 2 dwunastki. Ładuje prądem 12v nie 24.

no zależy jakie akumulatory i jak są spięte

-1.5⁰C i mgła

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał(a):

u was nie ma kto ,gdzie i po co jezdzic. w rejonie krakowa mieszka wiecej ludzi niz na calym podlasiu.

wiekszsc to juz nowe krakowiaki czy autobusy elektryczne. 

byles kiedykolwiek w krakowie i okolicach ?

ja nie ma potrzeby ani koniecznosci jezdzic..swoje sie w zyciu najezdzilem .teraz wole gdy mnie woza 😂

wlasnie na tym polega cywilizacja.. tak trudno to wam zrozumiec ?? 

Sam Kraków spoko, ale te wasze wsie w porównaniu do lubelszczyzny to takie trochę dziadostwo 

Opublikowano
18 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Sam Kraków spoko, ale te wasze wsie w porównaniu do lubelszczyzny to takie trochę dziadostwo 

Jeśli uważasz za dziadostwo kostkę na co drugim, trzecim podwórku, chałupy ocieplone, ogrzewanie głównie gazem, pelletem, rzadziej groszkiem, po kilka sporych sklepów w gminie to może faktycznie. U mnie 90% ludzi nie ma już z szeroko pojętym rolnictwem nic wspólnego. Są lepsze źródła dochodu niż parę hektarów gliny po górkach. Zostali głównie emeryci i paru młodszych napalonych (przeważnie samotnych), dużych, powyżej 30ha kilku we wsi-gminie o powierzchni 24km2.

Zachmurzone ale ciepło.

• Like 3
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

🕯️_____✝️ _____🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

Amen 

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał(a):

was nie ma kto ,gdzie i po co jezdzic. w rejonie krakowa mieszka wiecej ludzi niz na calym podlasiu.

Zagęszczenie miara bogactwa?

A to dlatego indie tak bogate...😂

Czemu u ciebie tak biednie, skoro region tak rozwinięty?🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v