Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ja bym taką prawdziwą kiedyś dkonsumował ... daj namiar to się wybiorę 😁

W Szczytnie na dworcu autobusowym kiedyś były prawdziwe zapiekanki. Nie wiem, czy nadal ta knajpka tam działa 

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał(a):

To poniżej 50-tki...potem już grube 😁

Nie. Ten mi się kojarzy że stabilnym przepychem, takim stonowanym...nic do tego nie mam...w czasie II wojny światowej produkowali głównie ciężarówki dla nazistów oraz silniki do samolotów. No i sam Hitler jeździł "białym krukiem" że stajni mercedesa. Z doniesieniami historycznymi, które byłyby choć trochę podobne do tych na temat BMW się nie spotkałem 

https://allegro.pl/oferta/stalco-skyline-bielizna-termoaktywna-kalesony-termiczne-meskie-na-zime-xxl-14810479780 😁

8 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

To je łodzież termoaktywna, ale po pińsiątce nie wypada takiej zakładać 🤭

https://allegro.pl/oferta/stalco-skyline-bielizna-termoaktywna-kalesony-termiczne-meskie-na-zime-xxl-14810479780

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał(a):

Witajcie. Który tam się śmiał z Polski B? Czy któreś jeszcze miasto prócz Białegostoku ma takie nieoznakowane radiowozy? Dwa ostatnio nabyli. 🤦

FB_IMG_1739942651100.jpg

Dobre fury macie, ale i byczyki też niezłe 🙂, Siemiatycze j okolice  prawie bez śniegu.  

20250219_105819.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Pod takie mus nogi wydepilować 🙆

A po co ?? Sam w to nie wierzyłem. Na motocykl mam jeansy podszyte kevlarem, z takimi kalesonami pod spodem jest latem chłodniej niż bez nich ... I nogi tak się nie pocą, nie obcierają ...

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A po co ?? Sam w to nie wierzyłem. Na motocykl mam jeansy podszyte kevlarem, z takimi kalesonami pod spodem jest latem chłodniej niż bez nich ... I nogi tak się nie pocą, nie obcierają ...

Nie lubię niczego opinającego, co drażni mnie nawet przy zakładaniu

Opublikowano
Qwazi napisał:

11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to jeszcze zakupów nie rób w Lidlu i Kauflandzie bo to powstało z żydowskiego złota zabranego w obozach i przetopionego

Moja żona robi zakupy. Zwykle w dino, bo najbliżej. Ale nie o to chodzi. Mam jakiś taki wstręt do BMW. Napisałem już z czym mi się kojarzy. A skojarzenie wynika z historii tej marki. Każdy ma swoje sympatie i antypatie. Nie muszę lubić czegoś co mi się negatywnie kojarzy 🤷

Pisałem wczoraj w kilku tego świata nie zmienimy ale walczyć trzeba

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Buszmen11 napisał(a):

W sumie to też wolę zdejmowanie takich obcisłych oczywiście nie sobie 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

Pisałem wczoraj w kilku tego świata nie zmienimy ale walczyć trzeba

Ja to wiem...

Mówię co myślę...robię co mówię...taka zasada...Radek może nie zrozumieć...

Jeśli się mylę w tym, co myślę, to również mylę się w tym co mówię i co robię...ale pozostaję w zgodzie z sobą samym🤷

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

O nie nie ja nie z tych...🤦🙆‍♂️🤪

No to jak chcesz włożyć rajstopy...kłaki Ci przez lajkre będą... wyłazić 🤭

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Też nie lubię. Ale lepsze to niż spocone nogi i aż mokre od potu spodnie. Do tego od gumowo-plastikowych ochraniaczy obcierają się nogi jak się spocą. Wolę takie dodatkowe getry niż to co opisałem wcześniej ... Na codzien bym takich nie założył, ale w tej sytuacji co opisuje mają znacznie więcej plusów niż minusów.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tylko Ci opisuje jak oni to widzą. Dla nas Bandera to oczywiście zbrodniarz, z tym nikt nie dyskutuje, ale oni to widzą inaczej ... I raczej nic tego nie zmieni, nawet jak zaczną odkrywać polskie groby to wątpię że UPAdlince zmienia swoje zdanie ... A inne narody będą mało tym zainteresowane ...

Tylko to dla Polski jest b. ważna kwestia a do tego godny pochówek ofiar rzezi wołyńskiej.

Dlatego powinno być tak jak mawia niezależny kandydat - najpierw rozliczenia a później rozmowa o wstąpieniu do UE czy kasa na wojne.

Jaki to jest butny naród to szok. Trwa wojna, 25% terytorium zajeło obce państwo a oni stawiają warunki i rządania. W interesie Polski jest słaba Ukraina. Istniejąca jako niezależne państwo ale słabe. Ostatnio nawet jakaś ukraińska celebrytka zaczeła nam grozić - JPRD🤦‍♂️. Gdyby nie akcja Wisła to oni już by mordowali Polaków na Podkarpaciu w latach 90.

Polecam film "Ogniomistrz Kaleń" - zajeżdża propagandą ale wątek egzekucji polskich żołnierzy za pomocą siekiery oparty na faktach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v