Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zresztą, polityka niszczenia Niemiec na siłę pokazała że to może przynieść odwrotny skutek, patrz traktat Wersalski i jego skutek czyli Hitler ...

HITLER BYŁ PRODUKTEM ZACHODU, popierany i finansowany przez zachodni i amerykański biznes, np Ford gorąco popierał Hitlera

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

HITLER BYŁ PRODUKTEM ZACHODU, popierany i finansowany przez zachodni i amerykański biznes, np Ford gorąco popierał Hitlera

A teraz Trump i Musk popierają Putina ... 

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Miało. Tylko bez efektów. Bo zamiast wysyłać rakiety w kosmos to wysyłali uczonych do gułagu.

Taki już ruski klimat ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

ZSRR miało program rakietowy już przed II ws 

Może i miało, tylko Stalin wierzył w czołgi itd, z tego programu przed wojną nie powstała żadna rakieta zdolna sięgnąć kosmosu.

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

Może i miało, tylko Stalin wierzył w czołgi itd, z tego programu przed wojną nie powstała żadna rakieta zdolna sięgnąć kosmosu.

W USA wtedy nie myśleli o rakietach ...

Opublikowano

Niemców to szanowałem kiedyś za to że potrafili rozliczyć się z przeszłością. Teraz już skutecznie zakłamują historie.

Ukraińcy za to są tak umoczeni w kłamstwie i mimo tego iż trwa u nich wojna nie potrafią tzn nie chcą się rozliczyć. Kłamią w żywe oczy i jeszcze równocześnie krzyczą dejdejdejdej.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Niemców to szanowałem kiedyś za to że potrafili rozliczyć się z przeszłością. Teraz już skutecznie zakłamują historie.

U nas też różnie z historią bywa ... O rabacji galicyjskiej jakoś nie lubimy wspominać ... 

Ukraińcy co zrobili na Wołyniu to zrobili, ale bez powodu to też tego nie zrobili, polscy panowie się do tego trochę przyczynili, lud wykorzystywany i gnębiony ma to do siebie że lubi się buntować przeciw tym wykorzystującym i gnebiacym ... Nie usprawiedliwiam UPAdlincow ale w historii rzadko coś jest czysto białe albo czysto czarne ...

Dla nich Wołyń to jak dla nas powstanie styczniowe czy listopadowe, bunt przeciwko okupantowi i ciemiężycielowi ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Confused 1
Opublikowano

A co było nie tak w Galicji? W Polsce tzn na terenach Polski przecież było bardzo mało takich zdarzeń w porównaniu do reszty świata. Czyżbyś pił do galicyjskich chłopów obecnych tu na forum?😂

A co do Wołynia to trzeba po prostu to wyjaśnić czego nie chcą banderowcy bo runie mit ich walki. No właśnie walki z kim?

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co do Wołynia to trzeba po prostu to wyjaśnić czego nie chcą banderowcy bo runie mit ich walki. No właśnie walki z kim?

Dla nich, dla nich to była walka z okupantem o własną niepodległość i wlasne państwo ukraińskie, u nas Bandera to zbrodniarz, dla nich bohater narodowy ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla nich, dla nich to była walka z okupantem o własną niepodległość i wlasne państwo ukraińskie, u nas Bandera to zbrodniarz, dla nich bohater narodowy ...

I tu jest problem🤷‍♂️ Bo po pierwsze OUNowcy chcieli współpracować z Niemcami a po drugie walczyli głownie z kobietami, starcami i dziećmi co pokazały pierwsze ekshumacje gdzie większość ciał to to były ciała dzieci. Tacy to byli bojownicy o niepodległość. 

Dlatego Załeński i reszta nie chcą ekschumacji bo wtedy gówno wypłynie na cały świat. Jak to ukropki maszerują po miastach z portretami morderców kobiet i dzieci a teraz są przedatawiani jak to walczyli z sowieckimi i polskimi panami. A walczyli tak samo jak walczą teraz - pospierdalali za granice tak jak teraz i to identycznie było 50 lat temu. Naród bez odwagi i honoru.

Brak odwagi do przyznania się do tego. A jak brakuje im chęci do pojednania i dalej wolą tkwić w kłamstwie to niech sami walczą z ruskim. Jak oni toczą wojne to każdy widzi - kilka milionów ukropków w wieku poborowym sp***doliło, pobór od 25 roku życia, wypompowali wszystką kase za granice, nawet nie potrafią rozliczyć się z miliardów które dostali od usa.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

I tu jest problem🤷‍♂️ Bo po pierwsze OUNowcy chcieli współpracować z Niemcami a po drugie walczyli głownie z kobietami, starcami i dziećmi co pokazały pierwsze ekshumacje gdzie większość ciał to to były ciała dzieci. Tacy to byli bojownicy o niepodległość. 

Dlatego Załeński i reszta nie chcą ekschumacji bo wtedy gówno wypłynie na cały świat. Jak to ukropki maszerują po miastach z portretami morderców kobiet i dzieci a teraz są przedatawiani jak to walczyli z sowieckimi i polskimi panami. A walczyli tak samo jak walczą teraz - pospierdalali za granice tak jak teraz i to identycznie było 50 lat temu. Naród bez odwagi i honoru.

Brak odwagi do przyznania się do tego. A jak brakuje im chęci do pojednania i dalej wolą tkwić w kłamstwie to niech sami walczą z ruskim. Jak oni toczą wojne to każdy widzi - kilka milionów ukropków w wieku poborowym sp***doliło, pobór od 25 roku życia, wypompowali wszystką kase za granice, nawet nie potrafią rozliczyć się z miliardów które dostali od usa.

Krzysiu. Zrozum dla nich to było bohaterstwo i walka z polskim okupantem ... My widzimy to inaczej, oni inaczej ... Dla nas hitlerowcy byli okupantem, dla nich wyzwolicielem od polskiego okupanta ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Krzysiu. Zrozum dla nich to było bohaterstwo i walka z polskim okupantem ... My widzimy to inaczej, oni inaczej ... Dla nas hitlerowcy byli okupantem, dla nich wyzwolicielem od polskiego okupanta ...

To ty chyba czegoś nie rozumiesz. Jak się walczy z okupantem to nie napada się na wioski i nie morduje dzieci. Polscy partyzanci nie napadali na niemieckie wioski powiedzmy na mazurach i nie mordowali mieszkających tam kobiet i dzieci. 

Właśnie powielasz banderowską narracje pisząc te głupoty. Oni twierdzą że walczyli z polskimi panami i sowietami kiedy tak naprawde mordowali niewinnych ludzi. Byli tak głupi że wydawali nawet na piśmie broszury nakazujące zabijać polską ludność cywilną.  Dlatego nie chcą ekschumacji. Proste jak cep ale jak widać większość polaków tego nie ogarnia albo też jest głupia jak but. Rozmawiałem z jedną znajomą która plotła takie same głupoty jak ty że OUN to było to samo co AK. -Nie nie było. AK i inne organizacje nigdy w swoim programie, manifestach, nie miało mordowania cywili ze względu na przynależność etniczną.

Banderowska narracja działa w tym samym kierunku tylko jest im ciężko bo jest za dużo dokumentów i świadectw temu przeczących. 

Polska jako państwo było za słabe żeby w 39 powiesić Bandere na suchej gałęzi albo poczęstować kulką w łeb. Oni zamiast tego wypuścili go na wolność.🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To ty chyba czegoś nie rozumiesz. Jak się walczy z okupantem to nie napada się na wioski i nie morduje dzieci. Polscy partyzanci nie napadali na niemieckie wioski powiedzmy na mazurach i nie mordowali mieszkających tam kobiet i dzieci. 

Ja tylko Ci opisuje jak oni to widzą. Dla nas Bandera to oczywiście zbrodniarz, z tym nikt nie dyskutuje, ale oni to widzą inaczej ... I raczej nic tego nie zmieni, nawet jak zaczną odkrywać polskie groby to wątpię że UPAdlince zmienia swoje zdanie ... A inne narody będą mało tym zainteresowane ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Żeby to trochę skonkludować...każdy naród jeśli nie dba i swoje dziedzictwo, tradycje i obywateli, jest słaby. A Niemcy, już po wojnie, do teraz , robią to szczególnie dobrze. Nie używają broni tylko kapitału i gospodarki. Zmienili oręż skutecznie. Takie wnioski wyciągnęli z Norymbergi i podbijają inne narody w białych rękawiczkach. Nie kupię nigdy BMW, bo, pomijając to, że mi się nie podoba, jest dla mnie marką szxzegolnie związaną ze zbrodniami wojennymi. Bez włażenia w politykę...

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak się walczy z okupantem to nie napada się na wioski i nie morduje dzieci

Zasady wojenne tego zabraniają...i prawo międzynarodowe. Jeśli coś takiego ma miejsce, to nie jest to wojna, tylko zbrodnia przeciwko narodowi. I to należy tępić, a nie tłumaczyć. W konfliktach zbrojnych używa się sił zbrojnych a nie ludności cywilnej. I zdobywa teren