Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

No i się zrobiło jasno

Będzie w stodole ciasno

Będzie sranie z przedzwigania 

Kurła na stare lata tyle roboty 

Spokojnie. Znowu będzie 2t/ha, tylko z Ukrainą się dogadują to nie po 900 a po 500 będzie ... Nie przemeczysz się. ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, radekz200 napisał(a):

kurła w piątek minęła rocznica jak jestem już z wami 10 lat, jak ten czas szybko leci 🥹

IMG_6277.jpeg

Może to już czas 🤔 

Trzeba wiedzieć kiedy zejść niepokonanym 😁

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

No i się zrobiło jasno

Będzie w stodole ciasno

Będzie sranie z przedzwigania 

Kurła na stare lata tyle roboty 

To i pogoda przeciwko Tobie. Młotka użyj.🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał(a):

Czyli jak ładniejsza pogoda słoneczna tym plony lepsze a jak czym przydsza opady tym plon gorszy. od wielu lat to się sprawdza.

W żniwa cofniemy się do dzisiaj i zobaczycie 

Było brzydko ale robi się słonecznie. 

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał(a):

Wychodzi na to, że tylko niecałe 4 posty dziennie pisałeś. Coś ten licznik chyba nie działa prawidłowo ;)😜 

Bo on głuP0t pisanych nie liczy

Tylko mądre P0sty zlicza

• Haha 2
Opublikowano

P0dliczyłem styczeń z fotovoltaiki

Jeszcze na 3 miesiące zostało prądu w magazynie pge gdyby nie było słonecznych dni. 

A mówiliście że z dotacji gvwno warta 😁😁😁

Cały rok 0 zł za kilovatogodziny

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

A krowy same zostały? 

Jak bym mmiał żonę to by zostały z nią😉

35 minut temu, PAN88 napisał(a):

Widzę że jeszcze zasad nauczony jesteś 🤣

No ja wiem że nie ta. Mając 20 lat wolałem Wilgę niż reaktor. Reaktor to zawsze się zajeżdżało jak się dobić % człowiek chciał 🤣

Pamiętaj co było w Vegas zostaje w Vegas 🤣 

Vwgas to z 20 lat temu było w Mysłowie 

Pierwsza poleciała Krzywda 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Na razie jasno 🤔

Obrzędziłem i poszłem spać bo nocka nie przespana a tu jakiś koleś przyjechał i mnie obudził szukał cielaków na sprzedaż, kurde Jakoś się za tym cielakami obudzili już piąty w tym tygodniu

• Confused 1
Opublikowano

pochmurno,zimno, bez przymrozku..

jeszcze zime na 40 dni prognozuja-choc ani jednego  na minusie w dzien..

13 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

...objawy to ...pranie, gotowanie, sprzątanie?🤔🤭

raczej bagietki i motocykl.. 

13 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Teraz Jacus napisze że lubi te zajęcia i Qwazjego teoria o bronieniu prześladowcy będzie pasowała jak ulał....🤭

to z nudow.. jak nie masz co robica, a nuczony cale zycie harowac to sie czlowiek ima roznych zajec..

13 godzin temu, Łolek napisał(a):

Powiedział twardy gość od prania sprzątania i gotowania

Nie żeby to było coś złego 

korona z glowy od tego nie spada..zona pracuje ..

5 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Qrła za stary żem na takie całonocne balangi z młodymi paniami

Ale było ok, po za jednym, sadowniczka mnie przyfilowała, i pretensje czego żem nie zadzwonił 

dziecko-ja z kazdej imprezy wychodze  z orkiestra..

4 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋

Ale to w brzoskwiniowym sadzie byłeś 🤔

a gdzie ten od brzoskiwnek sie podzial ?? 

chyba juz w drewniana jesionke poszedl ??😂

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

🕯️_____✝️ _______🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

Amen

nawzajem.

2 godziny temu, Strongman napisał(a):

Dzisiaj panowie święto święto Matki Bożej gromnlicznej czyli przepowiednia co do plonów tego sezonu,  obserwujcie dzisiaj pogodę

wierzyla baba w gusla..

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak czarny kot Ci przebiegnie drogę to będziesz kontynuował podróż do kościoła czy zawrócisz do domu ?? xD

mi czarny kot szczescie przynosi-nie ma innego wyjscia ,mam takie wdomu.

1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Tak, kulinarna i seksualna jeszcze. 

kajdanki,smycz i kaganiec to nie przemoc..

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Dopiero co doszłam do siebie ale dzięki za inspiracje

Ktoś musi twardo stąpać po ziemi. Jd z salonu nowy na 6.5 ha pola?! Nie błąkam się po tych sklepach. Zakupy w galeriach mnie denerwują. 99%rzeczy kupuje online i nie znoszę durnostojek na komodzie itp. także jestem wyjątkowa 

Siniaki wielkie mam w sekunde... Po 2/3tygodnie się utrzymują. Kiedyś się potknęłam on mnie złapal za rękę żeby się nie wywrócić. Odbita miałam całą jego dłoń. Ale afera byla

zupelnei jak ja- gdzies o plug zawdzialem i siniec na cale udo..

48 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Radek to ja rowno 6 lat przed Tobą tu się zarejestrowałem 31.01.2009r Ciekawe co na 18 z AF dostanę od AF😆😆😆😆

ja dostalem ban na 2 miesiace -czego i tobie zycze 🤣

w 2007 roku bylo zarejestrowanych 2,5 tys 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Obrzędziłem i poszłem spać bo nocka nie przespana a tu jakiś koleś przyjechał i mnie obudził szukał cielaków na sprzedaż, kurde Jakoś się za tym cielakami obudzili już piąty w tym tygodniu

może to był @Pafnucy12 ze śwagrem 

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał(a):

mi czarny kot szczescie przynosi-nie ma innego wyjscia ,mam takie wdomu.

Tak, wiemy, u Ciebie wszystko najlepsze i najwspanialsze, a jak co do czego to gówno na środku podwórka i złom pod płotem ...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v