Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

a nie chcesz pracować w stolarce tam kasa spora a z tego co kiedyś wrzucałeś zdjęcia to masz głowę do takich tematów

To już za ciężka praca ,tam trzeba fizycznie naginać 

ale z drugiej strony. narazie nie masz rodziny, gospodarstwo dostałeś od rodziców że nie musisz spłacać kredytów, sprzęt masz , rodzice pewnie emeryturkę więc po co się zabijać Marcinie lepiej sobie żyć spokojnie. co innego jak bys miał żonę dzieci to miał byś dla kogo tyrać a tak to na laicie

radekz200 napisał:

oglądaliśta zamach na papieża na netflixie? 

tak dla mnie przereklamowany

• Like 3
Opublikowano

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

a nie chcesz pracować w stolarce tam kasa spora a z tego co kiedyś wrzucałeś zdjęcia to masz głowę do takich tematów

To już za ciężka praca ,tam trzeba fizycznie naginać 

I jeszcze jedno ja uważam że jak etat to nie hodowla jak hodowla to nie etat

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale z drugiej strony. narazie nie masz rodziny, gospodarstwo dostałeś od rodziców że nie musisz spłacać kredytów, sprzęt masz , rodzice pewnie emeryturkę więc po co się zabijać Marcinie lepiej sobie żyć spokojnie. co innego jak bys miał żonę dzieci to miał byś dla kogo tyrać a tak to na laicie

no dokładnie film bardziej o agentach kgb niż o zamachu 😉

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał(a):

Otręby mogą zdrożeć 🤭

Kilka lat temu były po 1200-1300 zł i się kupowało a teraz 780 zł workowane to nie tak źle

2 tony na miesiąc wystarcza

• Haha 1
Opublikowano

20 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja szukając pracy kierowałem się zarobkami i tym co lubię robić. A ty to widzę że kierujesz się tylko tym żeby nic nie robić. 

Bo ja już się napracowałem

piszesz jak jakiś stary dziad

• Thanks 1
Opublikowano

Teraz jeszcze dodatkowo rzepak i kukurydza w niewielkiej ilości 

Teraz, wojtal24 napisał(a):

Nic dziwnego że panny nie może znaleźć. Niezdecydowany we wszystkim

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

tytuł taki chwytliwy, chwyt reklamowy

• Like 1
Opublikowano
Michał18 napisał:

a Ty Michałek jak @mala czarna ona sobie wzięła chłopa miastowego a Ty szukasz kobiety miastowej bo co weekend w mieście

Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Tylko od święta i imprezy - wyleciałem z obiegu 

Miała byś wszystko na tacy🤔

Aaaas o tym mówisz 

To już mam obcykane już od dwóch lat na szczęście wtedy to tylko siadam i degustuje potrawy które moje siostry cioteczne nas uraczą. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

10 minut temu, radekz200 napisał(a):

A to spodziewałeś się po Pasikowskim filmu dokumentalnego o zamachu ??

polecam są wątki o molestowaniu przez księży czy biskupów

Michał18 napisał:

ale Marcin ma Justne to dlaczego piszesz ze nie może znaleźć

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Michał18 napisał(a):

Kilka lat temu były po 1200-1300 zł i się kupowało a teraz 780 zł workowane to nie tak źle

2 tony na miesiąc wystarcza

Ale że odpad z pszenicy w cenie pszenicy?

43 minuty temu, radekz200 napisał(a):

oglądaliśta zamach na papieża na netflixie? 

oglądaliśta. dałem łapkę w górę 😛

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Michał18 napisał(a):

No ja bym tak nie chciał całymi dniami w podróży. 

Dlatego ja nikogo do tego nie namawiam. 

Bo nie woła się Lisa do kurnika. Im nas mniej tym lepiej. 

Edytowane przez 6465
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v